Nyhedsartikel

Uden hjælp står lokale købmænd overfor massakre

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Der er brug for mere hjælp til de lokale købmænd, som lige nu kæmper med de stigende elpriser.

Og det er staten som skal hjælpe. Det siger Steffen Damsgaard som er formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”Vi foreslår et prisloft på naturgas og el for erhvervsdrivende, herunder købmændene i de små byer. Sådan kan man undgå en massakre på dagligvarebutikkerne i landdistrikterne.”

Steffen Damsgaard anslår, at der er 100-200 lokale købmænd som er i risiko for lukning.

Du kan høre hele interviewet med Steffen Damsgaard her:

De mindre dagligvarebutikker i landdistrikterne er ellers omfattet af den vinterhjælp, som regeringen fremlagde i slutningen af september. Hjælpepakken betyder at butikkerne blandt andet kan udskyde den forhøjede energiregning, som de står overfor. Men den hjælp gør intet andet, end at udskyde problemet mener Steffan Damsgaard, formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”De første har jo allerede lukket, selv med den her melding. De aner jo ikke, hvad det er for en regning, de skubber foran sig.”

I flere små byer har beboerne samlet sig om købmændene og forsøger at holde hånden under den lokale butik. I Let-Køb i Thise har indbyggerne samlet 84.000 kroner ind til at betale elregningerne, ligesom mere end 10 frivillige hjælper med at passe kassen midt på dagen, så lønudgifterne holdes nede.

Formanden i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, roser initiativet men tror ikke på, at det er en gangbar løsning i alle byer. Der vil komme endnu flere konkurser siger han, og derfor håber han at politikerne i valgkampen vil kigge på løsninger som er bedre end den vinterhjælp, som regeringen allerede har vedtaget.

”Folk ved godt, at det ikke er fuld kompensation man får. Det her handler om at folk ikke skal gå fra hus og hjem – Det er ikke for at man kan redde alle, men man kan undgå en massakre.”

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet