Nyhedsartikel

Uden hjælp står lokale købmænd overfor massakre

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Der er brug for mere hjælp til de lokale købmænd, som lige nu kæmper med de stigende elpriser.

Og det er staten som skal hjælpe. Det siger Steffen Damsgaard som er formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”Vi foreslår et prisloft på naturgas og el for erhvervsdrivende, herunder købmændene i de små byer. Sådan kan man undgå en massakre på dagligvarebutikkerne i landdistrikterne.”

Steffen Damsgaard anslår, at der er 100-200 lokale købmænd som er i risiko for lukning.

Du kan høre hele interviewet med Steffen Damsgaard her:

De mindre dagligvarebutikker i landdistrikterne er ellers omfattet af den vinterhjælp, som regeringen fremlagde i slutningen af september. Hjælpepakken betyder at butikkerne blandt andet kan udskyde den forhøjede energiregning, som de står overfor. Men den hjælp gør intet andet, end at udskyde problemet mener Steffan Damsgaard, formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”De første har jo allerede lukket, selv med den her melding. De aner jo ikke, hvad det er for en regning, de skubber foran sig.”

I flere små byer har beboerne samlet sig om købmændene og forsøger at holde hånden under den lokale butik. I Let-Køb i Thise har indbyggerne samlet 84.000 kroner ind til at betale elregningerne, ligesom mere end 10 frivillige hjælper med at passe kassen midt på dagen, så lønudgifterne holdes nede.

Formanden i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, roser initiativet men tror ikke på, at det er en gangbar løsning i alle byer. Der vil komme endnu flere konkurser siger han, og derfor håber han at politikerne i valgkampen vil kigge på løsninger som er bedre end den vinterhjælp, som regeringen allerede har vedtaget.

”Folk ved godt, at det ikke er fuld kompensation man får. Det her handler om at folk ikke skal gå fra hus og hjem – Det er ikke for at man kan redde alle, men man kan undgå en massakre.”

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet