Nyhedsartikel

Uden hjælp står lokale købmænd overfor massakre

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Der er brug for mere hjælp til de lokale købmænd, som lige nu kæmper med de stigende elpriser.

Og det er staten som skal hjælpe. Det siger Steffen Damsgaard som er formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”Vi foreslår et prisloft på naturgas og el for erhvervsdrivende, herunder købmændene i de små byer. Sådan kan man undgå en massakre på dagligvarebutikkerne i landdistrikterne.”

Steffen Damsgaard anslår, at der er 100-200 lokale købmænd som er i risiko for lukning.

Du kan høre hele interviewet med Steffen Damsgaard her:

De mindre dagligvarebutikker i landdistrikterne er ellers omfattet af den vinterhjælp, som regeringen fremlagde i slutningen af september. Hjælpepakken betyder at butikkerne blandt andet kan udskyde den forhøjede energiregning, som de står overfor. Men den hjælp gør intet andet, end at udskyde problemet mener Steffan Damsgaard, formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”De første har jo allerede lukket, selv med den her melding. De aner jo ikke, hvad det er for en regning, de skubber foran sig.”

I flere små byer har beboerne samlet sig om købmændene og forsøger at holde hånden under den lokale butik. I Let-Køb i Thise har indbyggerne samlet 84.000 kroner ind til at betale elregningerne, ligesom mere end 10 frivillige hjælper med at passe kassen midt på dagen, så lønudgifterne holdes nede.

Formanden i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, roser initiativet men tror ikke på, at det er en gangbar løsning i alle byer. Der vil komme endnu flere konkurser siger han, og derfor håber han at politikerne i valgkampen vil kigge på løsninger som er bedre end den vinterhjælp, som regeringen allerede har vedtaget.

”Folk ved godt, at det ikke er fuld kompensation man får. Det her handler om at folk ikke skal gå fra hus og hjem – Det er ikke for at man kan redde alle, men man kan undgå en massakre.”

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet