Nyhedsartikel

Udenrigsordførere vil ikke købe ikke flere ECCO-sko

Amanda Holmen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det var en proppet Landstingssal på Christiansborg, der tirsdag overværede Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyjs, tale til de danske politikere.

Ét af hans budskaber til de danske politikere var, at sanktionerne mod Rusland skal styrkes. Vi skal sige nej til russisk olie og gas, blokere handlen med Rusland og beslaglægge russiske skibe.

Og selvom en række danske virksomheder har taget beslutningen om at trække sig ud af Rusland, så er erhvervsmastodonterne Rockwool og ECCO stadig at finde i landet.

“Jeg mener ikke, at vi politisk kan gå ind og blande os i det, så længe det stadig er lovligt for danske virksomheder at handle med Rusland. Men jeg er jo også forbruger og kunde, og her kan jeg sige meget klart – jeg plejede at købe ECCO-sko. Det gør jeg selvfølgelig ikke mere,” siger udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen.

Efter Volodymyr Zelenskyjs tale tirsdag understregede den Ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, også, at han ønsker, at danske virksomheder dropper at drive forretning i Rusland.

Derfor stemmer Enhedslistens udenrigsordfører, Søren Søndergaard, også i med sin kollega fra Venstre. Søren Søndergaard har heller ikke tænkt sig at shoppe ECCO-sko lige nu.

“Nej, det vil jeg ikke. Politisk er vores holdning, at de danske virksomheder skal ud. Der er jo det problem, at Putin har truet med at overtage nogle virksomheder. Men der må man jo vise sin vilje til, at man under ingen omstændigheder tjener en krone. Den politiske melding er klar – selvfølgelig skal man ikke drive virksomhed i Rusland,” siger han.

Hør hele indslaget med udenrigsordførerne fra Venstre og Enhedslisten om, hvilke sanktioner mod Rusland der nu bør tages i brug her:

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet