Nyhedsartikel

Udenrigsordførere vil ikke købe ikke flere ECCO-sko

Amanda Holmen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det var en proppet Landstingssal på Christiansborg, der tirsdag overværede Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyjs, tale til de danske politikere.

Ét af hans budskaber til de danske politikere var, at sanktionerne mod Rusland skal styrkes. Vi skal sige nej til russisk olie og gas, blokere handlen med Rusland og beslaglægge russiske skibe.

Og selvom en række danske virksomheder har taget beslutningen om at trække sig ud af Rusland, så er erhvervsmastodonterne Rockwool og ECCO stadig at finde i landet.

“Jeg mener ikke, at vi politisk kan gå ind og blande os i det, så længe det stadig er lovligt for danske virksomheder at handle med Rusland. Men jeg er jo også forbruger og kunde, og her kan jeg sige meget klart – jeg plejede at købe ECCO-sko. Det gør jeg selvfølgelig ikke mere,” siger udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen.

Efter Volodymyr Zelenskyjs tale tirsdag understregede den Ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, også, at han ønsker, at danske virksomheder dropper at drive forretning i Rusland.

Derfor stemmer Enhedslistens udenrigsordfører, Søren Søndergaard, også i med sin kollega fra Venstre. Søren Søndergaard har heller ikke tænkt sig at shoppe ECCO-sko lige nu.

“Nej, det vil jeg ikke. Politisk er vores holdning, at de danske virksomheder skal ud. Der er jo det problem, at Putin har truet med at overtage nogle virksomheder. Men der må man jo vise sin vilje til, at man under ingen omstændigheder tjener en krone. Den politiske melding er klar – selvfølgelig skal man ikke drive virksomhed i Rusland,” siger han.

Hør hele indslaget med udenrigsordførerne fra Venstre og Enhedslisten om, hvilke sanktioner mod Rusland der nu bør tages i brug her:

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet