Nyhedsartikel

Udenrigsordførere vil ikke købe ikke flere ECCO-sko

Amanda Holmen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det var en proppet Landstingssal på Christiansborg, der tirsdag overværede Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyjs, tale til de danske politikere.

Ét af hans budskaber til de danske politikere var, at sanktionerne mod Rusland skal styrkes. Vi skal sige nej til russisk olie og gas, blokere handlen med Rusland og beslaglægge russiske skibe.

Og selvom en række danske virksomheder har taget beslutningen om at trække sig ud af Rusland, så er erhvervsmastodonterne Rockwool og ECCO stadig at finde i landet.

“Jeg mener ikke, at vi politisk kan gå ind og blande os i det, så længe det stadig er lovligt for danske virksomheder at handle med Rusland. Men jeg er jo også forbruger og kunde, og her kan jeg sige meget klart – jeg plejede at købe ECCO-sko. Det gør jeg selvfølgelig ikke mere,” siger udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen.

Efter Volodymyr Zelenskyjs tale tirsdag understregede den Ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, også, at han ønsker, at danske virksomheder dropper at drive forretning i Rusland.

Derfor stemmer Enhedslistens udenrigsordfører, Søren Søndergaard, også i med sin kollega fra Venstre. Søren Søndergaard har heller ikke tænkt sig at shoppe ECCO-sko lige nu.

“Nej, det vil jeg ikke. Politisk er vores holdning, at de danske virksomheder skal ud. Der er jo det problem, at Putin har truet med at overtage nogle virksomheder. Men der må man jo vise sin vilje til, at man under ingen omstændigheder tjener en krone. Den politiske melding er klar – selvfølgelig skal man ikke drive virksomhed i Rusland,” siger han.

Hør hele indslaget med udenrigsordførerne fra Venstre og Enhedslisten om, hvilke sanktioner mod Rusland der nu bør tages i brug her:

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet