Nyhedsartikel

Udenrigsordførere vil ikke købe ikke flere ECCO-sko

Amanda Holmen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

Det var en proppet Landstingssal på Christiansborg, der tirsdag overværede Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyjs, tale til de danske politikere.

Ét af hans budskaber til de danske politikere var, at sanktionerne mod Rusland skal styrkes. Vi skal sige nej til russisk olie og gas, blokere handlen med Rusland og beslaglægge russiske skibe.

Og selvom en række danske virksomheder har taget beslutningen om at trække sig ud af Rusland, så er erhvervsmastodonterne Rockwool og ECCO stadig at finde i landet.

“Jeg mener ikke, at vi politisk kan gå ind og blande os i det, så længe det stadig er lovligt for danske virksomheder at handle med Rusland. Men jeg er jo også forbruger og kunde, og her kan jeg sige meget klart – jeg plejede at købe ECCO-sko. Det gør jeg selvfølgelig ikke mere,” siger udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen.

Efter Volodymyr Zelenskyjs tale tirsdag understregede den Ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, også, at han ønsker, at danske virksomheder dropper at drive forretning i Rusland.

Derfor stemmer Enhedslistens udenrigsordfører, Søren Søndergaard, også i med sin kollega fra Venstre. Søren Søndergaard har heller ikke tænkt sig at shoppe ECCO-sko lige nu.

“Nej, det vil jeg ikke. Politisk er vores holdning, at de danske virksomheder skal ud. Der er jo det problem, at Putin har truet med at overtage nogle virksomheder. Men der må man jo vise sin vilje til, at man under ingen omstændigheder tjener en krone. Den politiske melding er klar – selvfølgelig skal man ikke drive virksomhed i Rusland,” siger han.

Hør hele indslaget med udenrigsordførerne fra Venstre og Enhedslisten om, hvilke sanktioner mod Rusland der nu bør tages i brug her:

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet