Nyhedsartikel

Udsigt til billigere mælk, smør og ost i supermarkedet

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er godt nyt til forbrugerne, der længe har været ramt på pengepungen af stigende priser og inflation. Nu går det den modsatte vej for flere basisvarer, og mange supermarkeder sætter priserne på mælk, smør og ost ned i den kommende tid.

Sallingkoncernen, der ejer Bilka, Netto og Føtex, sænker priserne på mellem 50 øre og op til 10 kroner på de enkelte varer, skriver TV2 Østjylland. Beslutningen kommer efter at mejerikoncernen Arla har meldt ud, at de sænker deres priser på tilsvarende varer i slutningen af april måned. Arla har valgt at sætte priserne ned, fordi der er en overproduktion af mælk.

Også Rema 1000 og dagligvarekoncernen Coop, der blandt andet står bag supermarkederne Kvickly og SuperBrugsen, sætter deres priser ned. Det oplyste de fredag til BT.

I Salling Group, der nu er med på at sætte priserne ned, siger kommunikationsdirektør Henrik Vinther Olesen til TV2 Østjylland:

– Hen over det seneste år har vi oplevet, at priserne er steget, fordi leverandørerne har måttet opkræve højere priser på grund af udgifter til energi, transport og råvarer. Nu er der kommet et fald. Derfor sætter vi priserne ned igen krone for krone, ligesom vi havde lovet.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet