Nyhedsartikel

Udsigt til billigere mælk, smør og ost i supermarkedet

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Der er godt nyt til forbrugerne, der længe har været ramt på pengepungen af stigende priser og inflation. Nu går det den modsatte vej for flere basisvarer, og mange supermarkeder sætter priserne på mælk, smør og ost ned i den kommende tid.

Sallingkoncernen, der ejer Bilka, Netto og Føtex, sænker priserne på mellem 50 øre og op til 10 kroner på de enkelte varer, skriver TV2 Østjylland. Beslutningen kommer efter at mejerikoncernen Arla har meldt ud, at de sænker deres priser på tilsvarende varer i slutningen af april måned. Arla har valgt at sætte priserne ned, fordi der er en overproduktion af mælk.

Også Rema 1000 og dagligvarekoncernen Coop, der blandt andet står bag supermarkederne Kvickly og SuperBrugsen, sætter deres priser ned. Det oplyste de fredag til BT.

I Salling Group, der nu er med på at sætte priserne ned, siger kommunikationsdirektør Henrik Vinther Olesen til TV2 Østjylland:

– Hen over det seneste år har vi oplevet, at priserne er steget, fordi leverandørerne har måttet opkræve højere priser på grund af udgifter til energi, transport og råvarer. Nu er der kommet et fald. Derfor sætter vi priserne ned igen krone for krone, ligesom vi havde lovet.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet