Nyhedsartikel

Uenighed om klima på skoleskemaet

Klimaet bliver i disse dage diskuteret på klimatopmødet COP 27 i Sharm El Sheikh i Egypten. Men det er for langt væk fra de danske folkeskoleelever, og derfor skal det på skoleskemaet – endnu mere end det allerede er.

Det mener 16-årige gymnasieelev og er medlem af ungdomsbevægelsen Fridays for Future, Sol Signe Sloth Berner.

”Vi får et lille naturfagligt indblik i klimaet, men det er virkelig vigtigt, at vi også får det samfundsfaglige aspekt med.”

Du kan høre hele interviewet med Sol Signe Sloth Berner her, hvor også lærer på Højby skole, Lene Hansen, deltager, her:

Sol Signe Sloth Berners ønske om at klimadagsordnen i højere grad skal finde vej til de andre fag end de naturligfaglige, deler Synnøve Kjærland, som er programchef i klimatænketanken Concito.

”Vi er simpelthen nødt til, at lade folkeskolen afspejle det samfund vi lever i. Og derfor er vi nødt til at lade klimaet fylde mere på skoleskemaet.”

Du kan høre hele interviewet med Synnøve Kjærland fra klimatænketanken Concito her:

Som både Sol Signe Sloth Berner og Synnøve Kjærland pointerer, så fylder klimaet allerede på skoleskemaet.

Og ifølge direktør for Cepos, Martin Ågerup, er det nuværende niveau af klimaundervisning passende.

Han henviser til folkeskolens formålsparagraf, hvori der står; ’folkeskolen skal bidrage til elevernes forståelse for menneskets samspil med naturen.’

”Den formulering er fin, den er god at have med. Vi skal ikke ned og snakke om klima og bæredygtighed. Så gør man folkeskolens formålsparagraf til en kampplads for alle mulige politiske formål.”

Du kan høre hele Martin Ågerups forklaring på hvorfor han mener, at klimaundervisningen for nuværende er passende, her:

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/Ritzau Scanpix

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet