Nyhedsartikel

Uenighed om klima på skoleskemaet

Klimaet bliver i disse dage diskuteret på klimatopmødet COP 27 i Sharm El Sheikh i Egypten. Men det er for langt væk fra de danske folkeskoleelever, og derfor skal det på skoleskemaet – endnu mere end det allerede er.

Det mener 16-årige gymnasieelev og er medlem af ungdomsbevægelsen Fridays for Future, Sol Signe Sloth Berner.

”Vi får et lille naturfagligt indblik i klimaet, men det er virkelig vigtigt, at vi også får det samfundsfaglige aspekt med.”

Du kan høre hele interviewet med Sol Signe Sloth Berner her, hvor også lærer på Højby skole, Lene Hansen, deltager, her:

Sol Signe Sloth Berners ønske om at klimadagsordnen i højere grad skal finde vej til de andre fag end de naturligfaglige, deler Synnøve Kjærland, som er programchef i klimatænketanken Concito.

”Vi er simpelthen nødt til, at lade folkeskolen afspejle det samfund vi lever i. Og derfor er vi nødt til at lade klimaet fylde mere på skoleskemaet.”

Du kan høre hele interviewet med Synnøve Kjærland fra klimatænketanken Concito her:

Som både Sol Signe Sloth Berner og Synnøve Kjærland pointerer, så fylder klimaet allerede på skoleskemaet.

Og ifølge direktør for Cepos, Martin Ågerup, er det nuværende niveau af klimaundervisning passende.

Han henviser til folkeskolens formålsparagraf, hvori der står; ’folkeskolen skal bidrage til elevernes forståelse for menneskets samspil med naturen.’

”Den formulering er fin, den er god at have med. Vi skal ikke ned og snakke om klima og bæredygtighed. Så gør man folkeskolens formålsparagraf til en kampplads for alle mulige politiske formål.”

Du kan høre hele Martin Ågerups forklaring på hvorfor han mener, at klimaundervisningen for nuværende er passende, her:

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet