Nyhedsartikel

Uenighed om klima på skoleskemaet

Klimaet bliver i disse dage diskuteret på klimatopmødet COP 27 i Sharm El Sheikh i Egypten. Men det er for langt væk fra de danske folkeskoleelever, og derfor skal det på skoleskemaet – endnu mere end det allerede er.

Det mener 16-årige gymnasieelev og er medlem af ungdomsbevægelsen Fridays for Future, Sol Signe Sloth Berner.

”Vi får et lille naturfagligt indblik i klimaet, men det er virkelig vigtigt, at vi også får det samfundsfaglige aspekt med.”

Du kan høre hele interviewet med Sol Signe Sloth Berner her, hvor også lærer på Højby skole, Lene Hansen, deltager, her:

Sol Signe Sloth Berners ønske om at klimadagsordnen i højere grad skal finde vej til de andre fag end de naturligfaglige, deler Synnøve Kjærland, som er programchef i klimatænketanken Concito.

”Vi er simpelthen nødt til, at lade folkeskolen afspejle det samfund vi lever i. Og derfor er vi nødt til at lade klimaet fylde mere på skoleskemaet.”

Du kan høre hele interviewet med Synnøve Kjærland fra klimatænketanken Concito her:

Som både Sol Signe Sloth Berner og Synnøve Kjærland pointerer, så fylder klimaet allerede på skoleskemaet.

Og ifølge direktør for Cepos, Martin Ågerup, er det nuværende niveau af klimaundervisning passende.

Han henviser til folkeskolens formålsparagraf, hvori der står; ’folkeskolen skal bidrage til elevernes forståelse for menneskets samspil med naturen.’

”Den formulering er fin, den er god at have med. Vi skal ikke ned og snakke om klima og bæredygtighed. Så gør man folkeskolens formålsparagraf til en kampplads for alle mulige politiske formål.”

Du kan høre hele Martin Ågerups forklaring på hvorfor han mener, at klimaundervisningen for nuværende er passende, her:

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet