Nyhedsartikel

Uffe Elbæk vil ikke se VM – Sportsøkonom kalder det nytteløst

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Når det danske landshold på tirsdag spiller deres første VM-kamp, bliver det uden Uffe Elbæk som tilskuer bag tv-skærmen.

Den tidligere kulturminister for Radikale Venstre og stifter af partiet Frie grønne og Alternativet, har nemlig besluttet sig for at holde tv’et slukket under dette VM – og på Twitter opfordrer han andre til at gøre det samme.

”Folk må jo gøre det op med sig selv, om de vil se det eller ej. Men min opfordring er, at vi skal gøre det u-cool, at se det.”

Du kan høre hele argumentationen bag Uffe Elbæks boycot af VM-slutrunden i interviewet her:

Men ifølge sportsøkonom og COO ved Deloitte, Jesper Jørgensen, kommer Uffe Elbæks handling ikke til at gøre nogen forskel ved dette VM.

”De har deres på det tørre. De har TV -og sponsoraftalerne på plads, så pengene de vælter ned i FIFA’s kasse uanset vi tuner ind eller ej.”

Selvom Jesper Jørgensen ikke tror på, at det nytter at slukke for VM i Qatar, så anerkender han, at det på sigt kan få indflydelse – men det kræver, at resten af verden følger Uffe Elbæks eksempel.

”Lille Danmark kan ikke flytte noget. Det kræver at alle de store fodboldnationer boycotter før det får en effekt på FIFA.”

Du kan høre hele interviewer med Jesper Jørgensen her:

Verdensmesterskabet i fodbold begynder søndag hvor værtsnationen Qatar møder Ecuador. Tirsdag starter Danmark turneringen og møder Tunesien.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet