Nyhedsartikel

Uffe Elbæk vil ikke se VM – Sportsøkonom kalder det nytteløst

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Når det danske landshold på tirsdag spiller deres første VM-kamp, bliver det uden Uffe Elbæk som tilskuer bag tv-skærmen.

Den tidligere kulturminister for Radikale Venstre og stifter af partiet Frie grønne og Alternativet, har nemlig besluttet sig for at holde tv’et slukket under dette VM – og på Twitter opfordrer han andre til at gøre det samme.

”Folk må jo gøre det op med sig selv, om de vil se det eller ej. Men min opfordring er, at vi skal gøre det u-cool, at se det.”

Du kan høre hele argumentationen bag Uffe Elbæks boycot af VM-slutrunden i interviewet her:

Men ifølge sportsøkonom og COO ved Deloitte, Jesper Jørgensen, kommer Uffe Elbæks handling ikke til at gøre nogen forskel ved dette VM.

”De har deres på det tørre. De har TV -og sponsoraftalerne på plads, så pengene de vælter ned i FIFA’s kasse uanset vi tuner ind eller ej.”

Selvom Jesper Jørgensen ikke tror på, at det nytter at slukke for VM i Qatar, så anerkender han, at det på sigt kan få indflydelse – men det kræver, at resten af verden følger Uffe Elbæks eksempel.

”Lille Danmark kan ikke flytte noget. Det kræver at alle de store fodboldnationer boycotter før det får en effekt på FIFA.”

Du kan høre hele interviewer med Jesper Jørgensen her:

Verdensmesterskabet i fodbold begynder søndag hvor værtsnationen Qatar møder Ecuador. Tirsdag starter Danmark turneringen og møder Tunesien.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet