Nyhedsartikel

Uffe Elbæk vil ikke se VM – Sportsøkonom kalder det nytteløst

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Når det danske landshold på tirsdag spiller deres første VM-kamp, bliver det uden Uffe Elbæk som tilskuer bag tv-skærmen.

Den tidligere kulturminister for Radikale Venstre og stifter af partiet Frie grønne og Alternativet, har nemlig besluttet sig for at holde tv’et slukket under dette VM – og på Twitter opfordrer han andre til at gøre det samme.

”Folk må jo gøre det op med sig selv, om de vil se det eller ej. Men min opfordring er, at vi skal gøre det u-cool, at se det.”

Du kan høre hele argumentationen bag Uffe Elbæks boycot af VM-slutrunden i interviewet her:

Men ifølge sportsøkonom og COO ved Deloitte, Jesper Jørgensen, kommer Uffe Elbæks handling ikke til at gøre nogen forskel ved dette VM.

”De har deres på det tørre. De har TV -og sponsoraftalerne på plads, så pengene de vælter ned i FIFA’s kasse uanset vi tuner ind eller ej.”

Selvom Jesper Jørgensen ikke tror på, at det nytter at slukke for VM i Qatar, så anerkender han, at det på sigt kan få indflydelse – men det kræver, at resten af verden følger Uffe Elbæks eksempel.

”Lille Danmark kan ikke flytte noget. Det kræver at alle de store fodboldnationer boycotter før det får en effekt på FIFA.”

Du kan høre hele interviewer med Jesper Jørgensen her:

Verdensmesterskabet i fodbold begynder søndag hvor værtsnationen Qatar møder Ecuador. Tirsdag starter Danmark turneringen og møder Tunesien.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Læs også

30.11.22

SF lurer på at gå i regering – men ikke for enhver pris

SF-formand Pia Olsen Dyhr har skridt for skridt gjort SF klar til at komme i regering. Men prisen for at få adgang til ministerkontorerne kan blive for høj. Det går ganske godt for SF-formand Pia Olsen Dyhr i disse døgn. Hun er selvskreven som mødedeltager i de forhandlinger, der skal føre til en ny regering…

Læs mere
30.11.22

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer. Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg. Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer. ”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det…

Læs mere
29.11.22

Fysioterapeuter vil stoppe behandling af kronisk syge

Foreningen Danske Fysioterapeuter opfordrer alle sine medlemmer til ikke at behandle kronisk syge patienter i december. Det fremgår af et brev som er sendt til foreningens medlemmer, som Radio4 har set. Gruppen af kronisk syge patienter får typisk deres behandling hos fysioterapeuterne betalt af en pengepulje – og den er tom. Dermed får fysioterapeuterne ikke…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet