Nyhedsartikel

‘Uhørt mange’ er utilfredse med den kommende, nye Limfjordsforbindelse

sks@radio4.dk

Rigtig mange borgere er utilfredse med beslutningen om, at den tredje Limfjordsforbindelse skal gå vest om Aalborg og hen over øen Egholm i Limfjorden.

Det viser sig nu, hvor høringsfristen netop er udløbet. I alt 1.050 borgere har skrevet høringssvar til lovforslaget.

Der skal nemlig vedtages en anlægslov før man reelt kan anlægge den tredje Limfjordsforbindelse – selvom det er politisk besluttet, at forbindelsen skal etableres i 2025.

“For at sige det mildt, så er det helt ekstremt mange høringssvar. Der plejer at komme omkring 20 høringssvar til normale lovforslag, så over 1000 er mere, end jeg nogensinde har hørt om før,” siger Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar.

Hør hele interviewet med Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar, her:

Én af de mange, der har sendt et høringssvar ind til Vejdirektoratet, er Mona Dahms fra Aalborg, der er pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm.

“Jeg synes, det er en dårlig løsning. Den er dyr og dårlig og er ikke fremtidssikret. Når Egholmforbindelsen står færdig, så vil trafikken i Limfjordstunnelen være steget ligeså meget som den mængde den nye forbindelse vil kunne aftage,” siger hun.

Hør hele interviewet med Mona Dahms, aalborgensisk pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm, her:

Den holdning er hun langtfra alene om at have. Men selvom Vejdirektoratet har fået uhørt mange høringssvar, så skal de utilfredse borger ikke regne med at få noget som helst ud af anstrengelserne.

“Det rykker ikke forfærdeligt meget. Man skal have støvet den politiske redskabskasse af langt tidligere, hvis man vil ændre på de overordnede beslutninger,” siger Morten Jarlbæk Pedersen.

Næste led i processen for den tredje Limfjordsforbindelse er, at Transportministeriet udarbejder et høringsnotat til Folketinget, som sammenfatter høringssvarene samt ministeriets vurdering af høringssvarene.

Høringsnotatet og høringssvarene vil derefter blive sendt til Folketinget og blive offentliggjort sammen med lovforslaget på Folketingets hjemmeside. Det forventes, at lovforslaget kommer til februar.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet