Nyhedsartikel

‘Uhørt mange’ er utilfredse med den kommende, nye Limfjordsforbindelse

sks@radio4.dk

Rigtig mange borgere er utilfredse med beslutningen om, at den tredje Limfjordsforbindelse skal gå vest om Aalborg og hen over øen Egholm i Limfjorden.

Det viser sig nu, hvor høringsfristen netop er udløbet. I alt 1.050 borgere har skrevet høringssvar til lovforslaget.

Der skal nemlig vedtages en anlægslov før man reelt kan anlægge den tredje Limfjordsforbindelse – selvom det er politisk besluttet, at forbindelsen skal etableres i 2025.

“For at sige det mildt, så er det helt ekstremt mange høringssvar. Der plejer at komme omkring 20 høringssvar til normale lovforslag, så over 1000 er mere, end jeg nogensinde har hørt om før,” siger Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar.

Hør hele interviewet med Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar, her:

Én af de mange, der har sendt et høringssvar ind til Vejdirektoratet, er Mona Dahms fra Aalborg, der er pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm.

“Jeg synes, det er en dårlig løsning. Den er dyr og dårlig og er ikke fremtidssikret. Når Egholmforbindelsen står færdig, så vil trafikken i Limfjordstunnelen være steget ligeså meget som den mængde den nye forbindelse vil kunne aftage,” siger hun.

Hør hele interviewet med Mona Dahms, aalborgensisk pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm, her:

Den holdning er hun langtfra alene om at have. Men selvom Vejdirektoratet har fået uhørt mange høringssvar, så skal de utilfredse borger ikke regne med at få noget som helst ud af anstrengelserne.

“Det rykker ikke forfærdeligt meget. Man skal have støvet den politiske redskabskasse af langt tidligere, hvis man vil ændre på de overordnede beslutninger,” siger Morten Jarlbæk Pedersen.

Næste led i processen for den tredje Limfjordsforbindelse er, at Transportministeriet udarbejder et høringsnotat til Folketinget, som sammenfatter høringssvarene samt ministeriets vurdering af høringssvarene.

Høringsnotatet og høringssvarene vil derefter blive sendt til Folketinget og blive offentliggjort sammen med lovforslaget på Folketingets hjemmeside. Det forventes, at lovforslaget kommer til februar.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet