Nyhedsartikel

‘Uhørt mange’ er utilfredse med den kommende, nye Limfjordsforbindelse

sks@radio4.dk

Rigtig mange borgere er utilfredse med beslutningen om, at den tredje Limfjordsforbindelse skal gå vest om Aalborg og hen over øen Egholm i Limfjorden.

Det viser sig nu, hvor høringsfristen netop er udløbet. I alt 1.050 borgere har skrevet høringssvar til lovforslaget.

Der skal nemlig vedtages en anlægslov før man reelt kan anlægge den tredje Limfjordsforbindelse – selvom det er politisk besluttet, at forbindelsen skal etableres i 2025.

“For at sige det mildt, så er det helt ekstremt mange høringssvar. Der plejer at komme omkring 20 høringssvar til normale lovforslag, så over 1000 er mere, end jeg nogensinde har hørt om før,” siger Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar.

Hør hele interviewet med Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar, her:

Én af de mange, der har sendt et høringssvar ind til Vejdirektoratet, er Mona Dahms fra Aalborg, der er pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm.

“Jeg synes, det er en dårlig løsning. Den er dyr og dårlig og er ikke fremtidssikret. Når Egholmforbindelsen står færdig, så vil trafikken i Limfjordstunnelen være steget ligeså meget som den mængde den nye forbindelse vil kunne aftage,” siger hun.

Hør hele interviewet med Mona Dahms, aalborgensisk pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm, her:

Den holdning er hun langtfra alene om at have. Men selvom Vejdirektoratet har fået uhørt mange høringssvar, så skal de utilfredse borger ikke regne med at få noget som helst ud af anstrengelserne.

“Det rykker ikke forfærdeligt meget. Man skal have støvet den politiske redskabskasse af langt tidligere, hvis man vil ændre på de overordnede beslutninger,” siger Morten Jarlbæk Pedersen.

Næste led i processen for den tredje Limfjordsforbindelse er, at Transportministeriet udarbejder et høringsnotat til Folketinget, som sammenfatter høringssvarene samt ministeriets vurdering af høringssvarene.

Høringsnotatet og høringssvarene vil derefter blive sendt til Folketinget og blive offentliggjort sammen med lovforslaget på Folketingets hjemmeside. Det forventes, at lovforslaget kommer til februar.

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet