Nyhedsartikel

‘Uhørt mange’ er utilfredse med den kommende, nye Limfjordsforbindelse

sks@radio4.dk

Rigtig mange borgere er utilfredse med beslutningen om, at den tredje Limfjordsforbindelse skal gå vest om Aalborg og hen over øen Egholm i Limfjorden.

Det viser sig nu, hvor høringsfristen netop er udløbet. I alt 1.050 borgere har skrevet høringssvar til lovforslaget.

Der skal nemlig vedtages en anlægslov før man reelt kan anlægge den tredje Limfjordsforbindelse – selvom det er politisk besluttet, at forbindelsen skal etableres i 2025.

“For at sige det mildt, så er det helt ekstremt mange høringssvar. Der plejer at komme omkring 20 høringssvar til normale lovforslag, så over 1000 er mere, end jeg nogensinde har hørt om før,” siger Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar.

Hør hele interviewet med Morten Jarlbæk Pedersen, Ph.d. i statskundskab og ekspert i lovkvalitet og høringssvar, her:

Én af de mange, der har sendt et høringssvar ind til Vejdirektoratet, er Mona Dahms fra Aalborg, der er pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm.

“Jeg synes, det er en dårlig løsning. Den er dyr og dårlig og er ikke fremtidssikret. Når Egholmforbindelsen står færdig, så vil trafikken i Limfjordstunnelen være steget ligeså meget som den mængde den nye forbindelse vil kunne aftage,” siger hun.

Hør hele interviewet med Mona Dahms, aalborgensisk pensionist og medlem af borgerbevægelsen mod forbindelsen over Egholm, her:

Den holdning er hun langtfra alene om at have. Men selvom Vejdirektoratet har fået uhørt mange høringssvar, så skal de utilfredse borger ikke regne med at få noget som helst ud af anstrengelserne.

“Det rykker ikke forfærdeligt meget. Man skal have støvet den politiske redskabskasse af langt tidligere, hvis man vil ændre på de overordnede beslutninger,” siger Morten Jarlbæk Pedersen.

Næste led i processen for den tredje Limfjordsforbindelse er, at Transportministeriet udarbejder et høringsnotat til Folketinget, som sammenfatter høringssvarene samt ministeriets vurdering af høringssvarene.

Høringsnotatet og høringssvarene vil derefter blive sendt til Folketinget og blive offentliggjort sammen med lovforslaget på Folketingets hjemmeside. Det forventes, at lovforslaget kommer til februar.

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet