Nyhedsartikel

Ukrainere holder i kø på motorvej for at komme ud af Kiev

Billeder fra nyhedsbureauet Reuters viser torsdag morgen et hav af personbiler, som holder i kø for at komme væk fra den ukrainske hovedstad, Kiev.

Det sker, efter at Rusland natten til torsdag har indledt et større angreb mod Ukraine.

Natten til torsdag gik Ruslands præsident, Vladimir Putin, på talerstolen. Han fortalte, at russiske styrker ville blive indsat i det østlige Ukraine.

Putin hævder, at to selvudnævnte republikker i Ukraine er under “angreb” og udsat for “folkemord” fra ukrainske styrker.

Det har både Ukraine og adskillige vestlige ledere gentagne gange afvist. Putin kalder de russiske styrker “fredsbevarende”. Men torsdag morgen var der alt andet end fredeligt i Ukraine.

Russiske tropper kom angiveligt både fra nord, syd og øst. Øst gennem de to selvudnævnte republikker Lugansk og Donetsk. Syd fra Sortehavet og den annekterede halvø Krim. Nord fra den hviderussiske grænse.Militære faciliteter i Ukraine er blevet angrebet med missiler.

I Donetsk oplyser et øjenvidne til Reuters, at der er blevet taget tungt artilleri i brug.

Reuters skriver klokken 06.59 dansk tid, at Ukraines militær oplyser, at det har nedskudt fem russiske fly og en enkelt russisk helikopter. Det skal være sket i Lugansk-regionen.

/ritzau/

 

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet