Nyhedsartikel

Ukrainere holder i kø på motorvej for at komme ud af Kiev

Billeder fra nyhedsbureauet Reuters viser torsdag morgen et hav af personbiler, som holder i kø for at komme væk fra den ukrainske hovedstad, Kiev.

Det sker, efter at Rusland natten til torsdag har indledt et større angreb mod Ukraine.

Natten til torsdag gik Ruslands præsident, Vladimir Putin, på talerstolen. Han fortalte, at russiske styrker ville blive indsat i det østlige Ukraine.

Putin hævder, at to selvudnævnte republikker i Ukraine er under “angreb” og udsat for “folkemord” fra ukrainske styrker.

Det har både Ukraine og adskillige vestlige ledere gentagne gange afvist. Putin kalder de russiske styrker “fredsbevarende”. Men torsdag morgen var der alt andet end fredeligt i Ukraine.

Russiske tropper kom angiveligt både fra nord, syd og øst. Øst gennem de to selvudnævnte republikker Lugansk og Donetsk. Syd fra Sortehavet og den annekterede halvø Krim. Nord fra den hviderussiske grænse.Militære faciliteter i Ukraine er blevet angrebet med missiler.

I Donetsk oplyser et øjenvidne til Reuters, at der er blevet taget tungt artilleri i brug.

Reuters skriver klokken 06.59 dansk tid, at Ukraines militær oplyser, at det har nedskudt fem russiske fly og en enkelt russisk helikopter. Det skal være sket i Lugansk-regionen.

/ritzau/

 

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet