Nyhedsartikel

Ukrainere holder i kø på motorvej for at komme ud af Kiev

Billeder fra nyhedsbureauet Reuters viser torsdag morgen et hav af personbiler, som holder i kø for at komme væk fra den ukrainske hovedstad, Kiev.

Det sker, efter at Rusland natten til torsdag har indledt et større angreb mod Ukraine.

Natten til torsdag gik Ruslands præsident, Vladimir Putin, på talerstolen. Han fortalte, at russiske styrker ville blive indsat i det østlige Ukraine.

Putin hævder, at to selvudnævnte republikker i Ukraine er under “angreb” og udsat for “folkemord” fra ukrainske styrker.

Det har både Ukraine og adskillige vestlige ledere gentagne gange afvist. Putin kalder de russiske styrker “fredsbevarende”. Men torsdag morgen var der alt andet end fredeligt i Ukraine.

Russiske tropper kom angiveligt både fra nord, syd og øst. Øst gennem de to selvudnævnte republikker Lugansk og Donetsk. Syd fra Sortehavet og den annekterede halvø Krim. Nord fra den hviderussiske grænse.Militære faciliteter i Ukraine er blevet angrebet med missiler.

I Donetsk oplyser et øjenvidne til Reuters, at der er blevet taget tungt artilleri i brug.

Reuters skriver klokken 06.59 dansk tid, at Ukraines militær oplyser, at det har nedskudt fem russiske fly og en enkelt russisk helikopter. Det skal være sket i Lugansk-regionen.

/ritzau/

 

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet