Nyhedsartikel

Ukrainske soldater skal trænes på dansk jord

Sofie Lewring, Ritzau
sole@radio4.dk

Ukraine har takket ja til dansk tilbud om træning af det ukrainske forsvar i Danmark, siger forsvarsminister Morten Bødskov.

Ukrainske soldater skal trænes på dansk jord.

Det tilbud har Ukraine takket ja til, siger den danske forsvarsminister Morten Bødskov, der i dag har besøgt sin ukrainske kollega i hovedstaden Kiev.

Morten Bødskov vil ikke komme nærmere ind på detaljerne i aftalen.

Blandt andet vil ministeren ikke sige, hvor i Danmark ukrainske soldater skal trænes, hvor mange det drejer sig om, eller hvornår de første ankommer.

”Danmark er et af stederne, hvor der vil foregå træning, og der er andre europæiske lande, som også har igangsat aktiviteter med træning,” siger Morten Bødskov.

Lyt til nyheden og flere andre i udsendelsen her:

Ministeren peger på, at Danmark har “årelang erfaring med træning af det ukrainske forsvar”.

Det skete eksempelvis i Ukraine fra 2015 og frem til den russiske invasion 24. februar.

Tilbage i august kom det frem, at Danmark sender 130 instruktører til Storbritannien i løbet af efteråret for at træne ukrainske soldater.

Dengang lød det videre fra den danske forsvarsminister, at han havde tilbudt Ukraine, at soldater også kunne trænes på dansk jord.

Danmark har også tilbudt Ukraine, at det danske hjemmeværn kan uddanne og udvikle det ukrainske hjemmeværn.

Det forslag er der stadig dialog om, lyder det.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet