Nyhedsartikel

Ukrainske soldater skal trænes på dansk jord

Sofie Lewring, Ritzau
sole@radio4.dk

Ukraine har takket ja til dansk tilbud om træning af det ukrainske forsvar i Danmark, siger forsvarsminister Morten Bødskov.

Ukrainske soldater skal trænes på dansk jord.

Det tilbud har Ukraine takket ja til, siger den danske forsvarsminister Morten Bødskov, der i dag har besøgt sin ukrainske kollega i hovedstaden Kiev.

Morten Bødskov vil ikke komme nærmere ind på detaljerne i aftalen.

Blandt andet vil ministeren ikke sige, hvor i Danmark ukrainske soldater skal trænes, hvor mange det drejer sig om, eller hvornår de første ankommer.

”Danmark er et af stederne, hvor der vil foregå træning, og der er andre europæiske lande, som også har igangsat aktiviteter med træning,” siger Morten Bødskov.

Lyt til nyheden og flere andre i udsendelsen her:

Ministeren peger på, at Danmark har “årelang erfaring med træning af det ukrainske forsvar”.

Det skete eksempelvis i Ukraine fra 2015 og frem til den russiske invasion 24. februar.

Tilbage i august kom det frem, at Danmark sender 130 instruktører til Storbritannien i løbet af efteråret for at træne ukrainske soldater.

Dengang lød det videre fra den danske forsvarsminister, at han havde tilbudt Ukraine, at soldater også kunne trænes på dansk jord.

Danmark har også tilbudt Ukraine, at det danske hjemmeværn kan uddanne og udvikle det ukrainske hjemmeværn.

Det forslag er der stadig dialog om, lyder det.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet