Nyhedsartikel

Ukrainske soldater skal trænes på dansk jord

Sofie Lewring, Ritzau
sole@radio4.dk

Ukraine har takket ja til dansk tilbud om træning af det ukrainske forsvar i Danmark, siger forsvarsminister Morten Bødskov.

Ukrainske soldater skal trænes på dansk jord.

Det tilbud har Ukraine takket ja til, siger den danske forsvarsminister Morten Bødskov, der i dag har besøgt sin ukrainske kollega i hovedstaden Kiev.

Morten Bødskov vil ikke komme nærmere ind på detaljerne i aftalen.

Blandt andet vil ministeren ikke sige, hvor i Danmark ukrainske soldater skal trænes, hvor mange det drejer sig om, eller hvornår de første ankommer.

”Danmark er et af stederne, hvor der vil foregå træning, og der er andre europæiske lande, som også har igangsat aktiviteter med træning,” siger Morten Bødskov.

Lyt til nyheden og flere andre i udsendelsen her:

Ministeren peger på, at Danmark har “årelang erfaring med træning af det ukrainske forsvar”.

Det skete eksempelvis i Ukraine fra 2015 og frem til den russiske invasion 24. februar.

Tilbage i august kom det frem, at Danmark sender 130 instruktører til Storbritannien i løbet af efteråret for at træne ukrainske soldater.

Dengang lød det videre fra den danske forsvarsminister, at han havde tilbudt Ukraine, at soldater også kunne trænes på dansk jord.

Danmark har også tilbudt Ukraine, at det danske hjemmeværn kan uddanne og udvikle det ukrainske hjemmeværn.

Det forslag er der stadig dialog om, lyder det.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet