Nyhedsartikel

Ungdomsfest skal øge folkeligheden i kongehuset

Ritzau

Som en del af prins Christians 18-års fødselsdag er dronningen vært for et gallataffel på Christiansborg Slot. Men gæstelisten kommer ikke kun til at indeholde de samme mennesker, som altid er til fest hos den royale familie.

To 18 årige personer fra hver eneste danske kommune er nemlig inviteret. Også unge fra Grønland og Færøerne er inviteret.

Lars Hovbakke Sørensen er kongehusekspert, og han bifalder initiativet.

Men til gengæld står årsagen tydeligt frem, mener han, det er for at gøre kongehuset mere folkeligt.

“Der er et tydeligt signal i det her. De vil gerne signalere, at det ikke altid er de samme gamle mennesker som kommer til fest med de royale – derfor er de unge inviteret. De vil sende et signal om, at kongehuset er blevet mere folkeligt.”

Du kan høre hele Lars Hovbakke Sørensens analyse af initiativet til prins Christians 18-års fødselsdag her:

Det er søndag 15. oktober, at fejringen finder sted.

Der vil også blive inviteret unge, der har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden, samt repræsentanter fra ungdomsorganisationer.

I forbindelse med prisens fødselsdag vil han vise sig på balkonen på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg sammen med sin familie.

Derudover vil han også afgive en højtidelig erklæring om at overholde Grundloven på et møde i Statsrådet dagen forinden.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet