Nyhedsartikel

Unge anklager venstrefløjsparti for seksuelle krænkelser af mindreårig

Thomas Schumann og Mikkel Juul
genau@radio4.dk

Der er nedsmeltning i gang på den yderste venstrefløj i tysk politik. Det sker efter mediet Spiegel er kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der spreder ben for et parlamentsmedlem fra Die Linke.

Hør historien om de seksuelle krænkelser i Die Linke herunder:

Nyhedsmagasinet Spiegel har der talt med medlemmer fra Die Linkes ungdomsparti i delstaten Hessen. Her fortæller de unge, at de har oplevet seksuelle krænkelser fra forskellige mænd i partiet.
10 mænd og kvinder har fortalt Spiegel om seksuelle krænkelser fra parlamentarikere i Die Linke i Hessen.

Angiveligt skal en tidligere kandidat til forbundsdagen have haft en affære med en mindreårig kvinde, hvilket underbygges af chatbeskeder, billeder og e-mails.

Spiegel er også kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der poserer for et parlamentsmedlem for Die Linke, hvor hun sidder på bordet på hans kontor i stram t-shirt, kort nederdel og grå knæstrømper og spreder ben.

Genau har talt med Sarah Dubiel, der er talsmand for Die Linkes ungdomsparti ’solid, der har kontakt med unge partimedlemmer, som henvender sig om seksuelle krænkelser i partiet.
”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt,” siger Sarah Dubiel til Radio4.

Hun peger på, at konflikten i partiet, som nu er blevet en offentlig historie, også er en del af en generationskonflikt internt i partiet.

”Der er en generationskonflikt i partiet, hvor de ældre generationer mener, at den slags bør håndteres internt. På sociale medier var ældre partimedlemmer ude og så tvivl om, hvorvidt udmeldingerne rent faktisk havde fundet sted,” forklarer Sarah Dubiel og understreger:

”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt.”

Den ene forperson for Die Linke, Susanne Henning-Wellsow, er trådt tilbage på grund af dårlig håndtering af krænkelsessagerne. Den anden forperson, Janine Wissler, er under hårdt pres, fordi hun angiveligt skal have kendt til sagerne uden at have handlet på dem – ifølge Spiegel.

Siden Spiegel bragte historien, har der ifølge Sarah Dubiel ikke været nye indmeldinger i partiet i delstaten Hessen, mens mere end 40 har meldt sig ud.

Foto: Til venstre ses Susanne Henning-Wellsow, der er trådt tilbage på grund af skandalerne. Til højre ses partiets anden forperson Janine Wissler, under hvem stolen vakler. 

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet