Nyhedsartikel

Unge anklager venstrefløjsparti for seksuelle krænkelser af mindreårig

Thomas Schumann og Mikkel Juul
genau@radio4.dk

Der er nedsmeltning i gang på den yderste venstrefløj i tysk politik. Det sker efter mediet Spiegel er kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der spreder ben for et parlamentsmedlem fra Die Linke.

Hør historien om de seksuelle krænkelser i Die Linke herunder:

Nyhedsmagasinet Spiegel har der talt med medlemmer fra Die Linkes ungdomsparti i delstaten Hessen. Her fortæller de unge, at de har oplevet seksuelle krænkelser fra forskellige mænd i partiet.
10 mænd og kvinder har fortalt Spiegel om seksuelle krænkelser fra parlamentarikere i Die Linke i Hessen.

Angiveligt skal en tidligere kandidat til forbundsdagen have haft en affære med en mindreårig kvinde, hvilket underbygges af chatbeskeder, billeder og e-mails.

Spiegel er også kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der poserer for et parlamentsmedlem for Die Linke, hvor hun sidder på bordet på hans kontor i stram t-shirt, kort nederdel og grå knæstrømper og spreder ben.

Genau har talt med Sarah Dubiel, der er talsmand for Die Linkes ungdomsparti ’solid, der har kontakt med unge partimedlemmer, som henvender sig om seksuelle krænkelser i partiet.
”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt,” siger Sarah Dubiel til Radio4.

Hun peger på, at konflikten i partiet, som nu er blevet en offentlig historie, også er en del af en generationskonflikt internt i partiet.

”Der er en generationskonflikt i partiet, hvor de ældre generationer mener, at den slags bør håndteres internt. På sociale medier var ældre partimedlemmer ude og så tvivl om, hvorvidt udmeldingerne rent faktisk havde fundet sted,” forklarer Sarah Dubiel og understreger:

”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt.”

Den ene forperson for Die Linke, Susanne Henning-Wellsow, er trådt tilbage på grund af dårlig håndtering af krænkelsessagerne. Den anden forperson, Janine Wissler, er under hårdt pres, fordi hun angiveligt skal have kendt til sagerne uden at have handlet på dem – ifølge Spiegel.

Siden Spiegel bragte historien, har der ifølge Sarah Dubiel ikke været nye indmeldinger i partiet i delstaten Hessen, mens mere end 40 har meldt sig ud.

Foto: Til venstre ses Susanne Henning-Wellsow, der er trådt tilbage på grund af skandalerne. Til højre ses partiets anden forperson Janine Wissler, under hvem stolen vakler. 

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet