Nyhedsartikel

Unge anklager venstrefløjsparti for seksuelle krænkelser af mindreårig

Thomas Schumann og Mikkel Juul
genau@radio4.dk

Der er nedsmeltning i gang på den yderste venstrefløj i tysk politik. Det sker efter mediet Spiegel er kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der spreder ben for et parlamentsmedlem fra Die Linke.

Hør historien om de seksuelle krænkelser i Die Linke herunder:

Nyhedsmagasinet Spiegel har der talt med medlemmer fra Die Linkes ungdomsparti i delstaten Hessen. Her fortæller de unge, at de har oplevet seksuelle krænkelser fra forskellige mænd i partiet.
10 mænd og kvinder har fortalt Spiegel om seksuelle krænkelser fra parlamentarikere i Die Linke i Hessen.

Angiveligt skal en tidligere kandidat til forbundsdagen have haft en affære med en mindreårig kvinde, hvilket underbygges af chatbeskeder, billeder og e-mails.

Spiegel er også kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der poserer for et parlamentsmedlem for Die Linke, hvor hun sidder på bordet på hans kontor i stram t-shirt, kort nederdel og grå knæstrømper og spreder ben.

Genau har talt med Sarah Dubiel, der er talsmand for Die Linkes ungdomsparti ’solid, der har kontakt med unge partimedlemmer, som henvender sig om seksuelle krænkelser i partiet.
”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt,” siger Sarah Dubiel til Radio4.

Hun peger på, at konflikten i partiet, som nu er blevet en offentlig historie, også er en del af en generationskonflikt internt i partiet.

”Der er en generationskonflikt i partiet, hvor de ældre generationer mener, at den slags bør håndteres internt. På sociale medier var ældre partimedlemmer ude og så tvivl om, hvorvidt udmeldingerne rent faktisk havde fundet sted,” forklarer Sarah Dubiel og understreger:

”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt.”

Den ene forperson for Die Linke, Susanne Henning-Wellsow, er trådt tilbage på grund af dårlig håndtering af krænkelsessagerne. Den anden forperson, Janine Wissler, er under hårdt pres, fordi hun angiveligt skal have kendt til sagerne uden at have handlet på dem – ifølge Spiegel.

Siden Spiegel bragte historien, har der ifølge Sarah Dubiel ikke været nye indmeldinger i partiet i delstaten Hessen, mens mere end 40 har meldt sig ud.

Foto: Til venstre ses Susanne Henning-Wellsow, der er trådt tilbage på grund af skandalerne. Til højre ses partiets anden forperson Janine Wissler, under hvem stolen vakler. 

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet