Nyhedsartikel

Unge anklager venstrefløjsparti for seksuelle krænkelser af mindreårig

Thomas Schumann og Mikkel Juul
genau@radio4.dk

Der er nedsmeltning i gang på den yderste venstrefløj i tysk politik. Det sker efter mediet Spiegel er kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der spreder ben for et parlamentsmedlem fra Die Linke.

Hør historien om de seksuelle krænkelser i Die Linke herunder:

Nyhedsmagasinet Spiegel har der talt med medlemmer fra Die Linkes ungdomsparti i delstaten Hessen. Her fortæller de unge, at de har oplevet seksuelle krænkelser fra forskellige mænd i partiet.
10 mænd og kvinder har fortalt Spiegel om seksuelle krænkelser fra parlamentarikere i Die Linke i Hessen.

Angiveligt skal en tidligere kandidat til forbundsdagen have haft en affære med en mindreårig kvinde, hvilket underbygges af chatbeskeder, billeder og e-mails.

Spiegel er også kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der poserer for et parlamentsmedlem for Die Linke, hvor hun sidder på bordet på hans kontor i stram t-shirt, kort nederdel og grå knæstrømper og spreder ben.

Genau har talt med Sarah Dubiel, der er talsmand for Die Linkes ungdomsparti ’solid, der har kontakt med unge partimedlemmer, som henvender sig om seksuelle krænkelser i partiet.
”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt,” siger Sarah Dubiel til Radio4.

Hun peger på, at konflikten i partiet, som nu er blevet en offentlig historie, også er en del af en generationskonflikt internt i partiet.

”Der er en generationskonflikt i partiet, hvor de ældre generationer mener, at den slags bør håndteres internt. På sociale medier var ældre partimedlemmer ude og så tvivl om, hvorvidt udmeldingerne rent faktisk havde fundet sted,” forklarer Sarah Dubiel og understreger:

”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt.”

Den ene forperson for Die Linke, Susanne Henning-Wellsow, er trådt tilbage på grund af dårlig håndtering af krænkelsessagerne. Den anden forperson, Janine Wissler, er under hårdt pres, fordi hun angiveligt skal have kendt til sagerne uden at have handlet på dem – ifølge Spiegel.

Siden Spiegel bragte historien, har der ifølge Sarah Dubiel ikke været nye indmeldinger i partiet i delstaten Hessen, mens mere end 40 har meldt sig ud.

Foto: Til venstre ses Susanne Henning-Wellsow, der er trådt tilbage på grund af skandalerne. Til højre ses partiets anden forperson Janine Wissler, under hvem stolen vakler. 

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet