Nyhedsartikel

Vælger om gravide kandidater – vil ikke betale både barsel og suppleant

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det går ikke ubemærket hen, at nogle af de kvindelige kandidater, som stiller op til folketingsvalget, er gravide. En af dem, som har oplevet at få negative kommentarer på den baggrund, er Venstres Iben Krog.

”Jeg synes det er vildt, at vi lever i 2022, og så tror man ikke, at man kan passe et krævende job, bare fordi man skal være mor.”

En af dem ,som netop har kommenteret på Iben Krogs graviditet, er Camilla Konradsen fra Næstved. Hun mener, at en gravid folketingskandidat bør vente til det næste valg med at stille op.

”Det er skatteborgerne, som betaler den barsel. Samtidig betaler de også for, at der kan sidde en suppleant, mens den første kandidat er på barsel. Jeg tvivler på, at man som højgravid ville blive ansat i et almindeligt job.”

Du kan høre Camilla Konradsen uddybe hendes holdning i et interview her:

Også folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Isabella Arendt, er gravid. Hun har også oplevet, at folk kommenterer negativt på hendes graviditet og den efterfølgende barsel. Det kan ifølge hende være farligt for demokratiet, hvis den negative holdning til gravide folketingspolitikere spreder sig.

”Det er en farlig vej at gå at betragte vores politikere som fodboldspillere, der skal yde 120 procent, ellers gider vi ikke have dem. Det vil udelukke rigtig, rigtig mange danskere fra vores demokrati, hvis sygedage, orlovsperioder og graviditeter betyder, at man ikke er værdig til sit job.”

Du kan høre hele interviewet med Isabella Arendt her:

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet