Nyhedsartikel

Vælger om gravide kandidater – vil ikke betale både barsel og suppleant

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Det går ikke ubemærket hen, at nogle af de kvindelige kandidater, som stiller op til folketingsvalget, er gravide. En af dem, som har oplevet at få negative kommentarer på den baggrund, er Venstres Iben Krog.

”Jeg synes det er vildt, at vi lever i 2022, og så tror man ikke, at man kan passe et krævende job, bare fordi man skal være mor.”

En af dem ,som netop har kommenteret på Iben Krogs graviditet, er Camilla Konradsen fra Næstved. Hun mener, at en gravid folketingskandidat bør vente til det næste valg med at stille op.

”Det er skatteborgerne, som betaler den barsel. Samtidig betaler de også for, at der kan sidde en suppleant, mens den første kandidat er på barsel. Jeg tvivler på, at man som højgravid ville blive ansat i et almindeligt job.”

Du kan høre Camilla Konradsen uddybe hendes holdning i et interview her:

Også folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Isabella Arendt, er gravid. Hun har også oplevet, at folk kommenterer negativt på hendes graviditet og den efterfølgende barsel. Det kan ifølge hende være farligt for demokratiet, hvis den negative holdning til gravide folketingspolitikere spreder sig.

”Det er en farlig vej at gå at betragte vores politikere som fodboldspillere, der skal yde 120 procent, ellers gider vi ikke have dem. Det vil udelukke rigtig, rigtig mange danskere fra vores demokrati, hvis sygedage, orlovsperioder og graviditeter betyder, at man ikke er værdig til sit job.”

Du kan høre hele interviewet med Isabella Arendt her:

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet