Nyhedsartikel

Valgstedet med lavest stemmeprocent i Ringkøbing-Skjern håber på flere vælgere i år

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Troldhede i Vestjylland havde de ved sidste folketingsvalg svært ved at få vælgerne til stemmeurnen.

Valgstedet havde den laveste stemmeprocent i Ringkøbing-Skjern Kommune med 78,4 procent mod landsgennemsnittet  på 84,6 procent og i dag håber de i kommunen på, at vælgerne møder talstærkt op.

Radio4’s reporter Katrine Volsing var med da de åbnede valgstedet her til morgen og klokken 8.30 havde der kun været 10 vælgere forbi.

Men Edvard Møller Rasmussen, valgtilforordnet i Troldhede, er sikker på at det nok skal rette sig op i løbet af dagen.

“Det er meget forskeligt, hvornår folk kommer. De fleste er på arbejde så der kommer rigtigt mange når de får fri omkring klokken 17-18,” siger han.

Edvard Møller Rasmussen er sikker på at valgdeltagelsen bliver højere i år end i 2019.

“Der er mange flere partier denne gang og det tænker jeg da får lidt flere op af stolen,” siger Edvard Møller Rasmussen.

Hør interviewet med Edvard Møller Rasmussen, valgtilforordnet i Troldhede, og hør fra en af de få, der allerede har stemt i Troldhede:  

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet