Nyhedsartikel

Valgstedet med lavest stemmeprocent i Ringkøbing-Skjern håber på flere vælgere i år

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Troldhede i Vestjylland havde de ved sidste folketingsvalg svært ved at få vælgerne til stemmeurnen.

Valgstedet havde den laveste stemmeprocent i Ringkøbing-Skjern Kommune med 78,4 procent mod landsgennemsnittet  på 84,6 procent og i dag håber de i kommunen på, at vælgerne møder talstærkt op.

Radio4’s reporter Katrine Volsing var med da de åbnede valgstedet her til morgen og klokken 8.30 havde der kun været 10 vælgere forbi.

Men Edvard Møller Rasmussen, valgtilforordnet i Troldhede, er sikker på at det nok skal rette sig op i løbet af dagen.

“Det er meget forskeligt, hvornår folk kommer. De fleste er på arbejde så der kommer rigtigt mange når de får fri omkring klokken 17-18,” siger han.

Edvard Møller Rasmussen er sikker på at valgdeltagelsen bliver højere i år end i 2019.

“Der er mange flere partier denne gang og det tænker jeg da får lidt flere op af stolen,” siger Edvard Møller Rasmussen.

Hør interviewet med Edvard Møller Rasmussen, valgtilforordnet i Troldhede, og hør fra en af de få, der allerede har stemt i Troldhede:  

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet