Nyhedsartikel

Valgstedsmålinger: Flertal for at afskaffe forbehold

Få de seneste prognoser, kommentarer og reaktioner live på Radio4

Valgstedsmålinger viser, at omkring to ud af tre vælgere har stemt for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Ifølge valgstedsmålinger fra DR og TV 2 har et flertal af vælgerne onsdag stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU’s forsvarssamarbejde.

Ifølge DR’s valgstedsmåling har 69,1 procent stemt for at afskaffe forbeholdet, mens 30,9 procent af vælgerne vil beholde det.

Også ifølge TV 2’s valgstedsmåling har omkring dobbelt så mange vælgere stemt for at skrotte forbeholdet.

Ifølge den måling er det 66,6 procent, der har stemt for at afskaffe forbeholdet. Modsat har 33,4 procent stemt for at beholde det.

Valgstedsmålinger er ikke et resultat, men derimod en måling af, hvad en gruppe udvalgte vælgere har stemt.

/ritzau/

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet