Nyhedsartikel

Vanopslagh og Støjberg går i flæsket på Søren Pind efter tweet om S/M-sex

Casper Dall og Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance og Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne er begge kritiske over for Søren Pind, der har tweetet om FE-sagen og igen og igen “stiller sig på den forkerte side af den borgerlige linje.”

Hver uge uddeler gæsterne i Det blå hjørne på Radio4 et “blåt mærke” til en debattør eller politiker på den borgerlige fløj, som de mener har dummet sig i ugens løb.

Denne uge gik det blå mærke til Søren Pind for et kontroversielt tweet, som den tidligere justitsminister nu har slettet. Midt på ugen skrev han på Twitter, at han ikke mente, at den tidligere FE-chef Lars Findsen burde have været sikkerhedsgodkendt. Denne udmelding kom på baggrund af Berlingskes afsløring af, at PET-chefen Finn Borch Andersen har briefet toppolitikere om, at Lars Findsen dyrker S/M-sex og snupper andres cykler.

I ugens udgave af Det blå hjørne forklarede gæsterne til værten Casper Dall, hvorfor Søren Pind fortjener et kritisk rap over nallerne.

Alex Vanopslagh, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Det skal Søren Pind.”

Hvorfor?

“For hans tweets i FE-sagen, hvor han starter med at sige, at det at dyrke S/M-sex er en depraveret adfærd, og så kan man jo på ingen måde blive sikkerhedsgodkendt. Det kommer i forlængelse af, at han i lang tid har været en form for apologet for regeringen. Altså en der forsvarer en, der er skyldig, og han har jo hele tiden travlt med at forsvare Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen. Jeg må bare indrømme, at det har været ærgerligt at observere, hvordan Søren Pind på Twitter flere gange stiller sig på den forkerte side af den borgelige linje.”

Hør denne uges udgave af Det blå hjørne:

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jeg har også skrevet Søren Pind.”

Hvad er din begrundelse? Du er jo ikke på Twitter.

“Nej, jeg er ikke på Twitter, men jeg har fået sagen refereret. Han skal have det blå mærke af de samme grunde, som det Alex sagde. Søren Pind han gik ud af politik, fordi han ikke ville mene noget, men han har aldrig ment så meget, som han gør nu. Og så i går, da jeg sad og så det Klovn-afsnit, hvor han havde brækket en arm, så tænkte jeg: Med sådan en brækket arm hører jo også et blåt mærke.”

Radio4 Morgen har også talt med den tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, om sagen, som han er særdeles kritisk overfor. Hør interviewet herunder:

 

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet