Nyhedsartikel

Vanopslagh og Støjberg går i flæsket på Søren Pind efter tweet om S/M-sex

Casper Dall og Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance og Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne er begge kritiske over for Søren Pind, der har tweetet om FE-sagen og igen og igen “stiller sig på den forkerte side af den borgerlige linje.”

Hver uge uddeler gæsterne i Det blå hjørne på Radio4 et “blåt mærke” til en debattør eller politiker på den borgerlige fløj, som de mener har dummet sig i ugens løb.

Denne uge gik det blå mærke til Søren Pind for et kontroversielt tweet, som den tidligere justitsminister nu har slettet. Midt på ugen skrev han på Twitter, at han ikke mente, at den tidligere FE-chef Lars Findsen burde have været sikkerhedsgodkendt. Denne udmelding kom på baggrund af Berlingskes afsløring af, at PET-chefen Finn Borch Andersen har briefet toppolitikere om, at Lars Findsen dyrker S/M-sex og snupper andres cykler.

I ugens udgave af Det blå hjørne forklarede gæsterne til værten Casper Dall, hvorfor Søren Pind fortjener et kritisk rap over nallerne.

Alex Vanopslagh, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Det skal Søren Pind.”

Hvorfor?

“For hans tweets i FE-sagen, hvor han starter med at sige, at det at dyrke S/M-sex er en depraveret adfærd, og så kan man jo på ingen måde blive sikkerhedsgodkendt. Det kommer i forlængelse af, at han i lang tid har været en form for apologet for regeringen. Altså en der forsvarer en, der er skyldig, og han har jo hele tiden travlt med at forsvare Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen. Jeg må bare indrømme, at det har været ærgerligt at observere, hvordan Søren Pind på Twitter flere gange stiller sig på den forkerte side af den borgelige linje.”

Hør denne uges udgave af Det blå hjørne:

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jeg har også skrevet Søren Pind.”

Hvad er din begrundelse? Du er jo ikke på Twitter.

“Nej, jeg er ikke på Twitter, men jeg har fået sagen refereret. Han skal have det blå mærke af de samme grunde, som det Alex sagde. Søren Pind han gik ud af politik, fordi han ikke ville mene noget, men han har aldrig ment så meget, som han gør nu. Og så i går, da jeg sad og så det Klovn-afsnit, hvor han havde brækket en arm, så tænkte jeg: Med sådan en brækket arm hører jo også et blåt mærke.”

Radio4 Morgen har også talt med den tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, om sagen, som han er særdeles kritisk overfor. Hør interviewet herunder:

 

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet