Nyhedsartikel

Vanopslagh og Støjberg går i flæsket på Søren Pind efter tweet om S/M-sex

Casper Dall og Mikkel Juul
juul@radio4.dk

Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance og Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne er begge kritiske over for Søren Pind, der har tweetet om FE-sagen og igen og igen “stiller sig på den forkerte side af den borgerlige linje.”

Hver uge uddeler gæsterne i Det blå hjørne på Radio4 et “blåt mærke” til en debattør eller politiker på den borgerlige fløj, som de mener har dummet sig i ugens løb.

Denne uge gik det blå mærke til Søren Pind for et kontroversielt tweet, som den tidligere justitsminister nu har slettet. Midt på ugen skrev han på Twitter, at han ikke mente, at den tidligere FE-chef Lars Findsen burde have været sikkerhedsgodkendt. Denne udmelding kom på baggrund af Berlingskes afsløring af, at PET-chefen Finn Borch Andersen har briefet toppolitikere om, at Lars Findsen dyrker S/M-sex og snupper andres cykler.

I ugens udgave af Det blå hjørne forklarede gæsterne til værten Casper Dall, hvorfor Søren Pind fortjener et kritisk rap over nallerne.

Alex Vanopslagh, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Det skal Søren Pind.”

Hvorfor?

“For hans tweets i FE-sagen, hvor han starter med at sige, at det at dyrke S/M-sex er en depraveret adfærd, og så kan man jo på ingen måde blive sikkerhedsgodkendt. Det kommer i forlængelse af, at han i lang tid har været en form for apologet for regeringen. Altså en der forsvarer en, der er skyldig, og han har jo hele tiden travlt med at forsvare Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen. Jeg må bare indrømme, at det har været ærgerligt at observere, hvordan Søren Pind på Twitter flere gange stiller sig på den forkerte side af den borgelige linje.”

Hør denne uges udgave af Det blå hjørne:

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jeg har også skrevet Søren Pind.”

Hvad er din begrundelse? Du er jo ikke på Twitter.

“Nej, jeg er ikke på Twitter, men jeg har fået sagen refereret. Han skal have det blå mærke af de samme grunde, som det Alex sagde. Søren Pind han gik ud af politik, fordi han ikke ville mene noget, men han har aldrig ment så meget, som han gør nu. Og så i går, da jeg sad og så det Klovn-afsnit, hvor han havde brækket en arm, så tænkte jeg: Med sådan en brækket arm hører jo også et blåt mærke.”

Radio4 Morgen har også talt med den tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, om sagen, som han er særdeles kritisk overfor. Hør interviewet herunder:

 

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Læs også

28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet