Venstre-gruppeformand om Ellemanns kovending: “Det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket”

Anders G. Christensen kæmper mod Socialdemokratiets Anders Kühnau om at blive ny regionsrådsformand i Region Midtjylland. Foto: Rikke Kjær Poulsen

Skrevet af

12. december 2022

Venstres bagland er splittet og bekymret efter Jakob Ellemann-Jensens kovending.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ønsker ikke længere en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen, hvis han vælger at gå med i en bred regering.

Det sagde han under regeringsforhandlingerne på Marienborg søndag.

Den udmelding har splittet Venstres bagland.

Anders G. Christensen, tidligere borgmester i Favrskov Kommune og gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, er noget loren ved Ellemanns udmelding:

”Der er ingen tvivl om, at det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket. I Venstre var vi relativt klare i mælet i forhold til undersøgelsen af minkskandalen og for den sags skyld også FE-skandalen før valget. At det er blevet lagt på hylden, det er i hvert fald noget, der river og flår i vores parti i øjeblikket,” siger Anders G. Christensen til Radio4 Morgen.

Anders G. Christensen er bekymret for et kommende regeringsoplæg, og Ellemanns udmelding river i hans liberale sjæl, fortæller han:

”Hvis den der kamel skal glide ned, så skal regeringsoplægget være rigtig, rigtig, rigtig blåt. Og det kan jeg godt være bekymret for, at det ikke er,” siger Anders G. Christensen.

Hør hele interviewet med Anders G. Christensen i Radio4 Morgen her:

Én af dem, der er positive over for Ellemanns udmelding, er Dorte West, medlem af Venstre og borgmester i Herning Kommune for Venstre.

Hun mener, at Jakob Ellemann-Jensen har truffet den rigtige beslutning om at droppe kravet.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på, hvad der er brug for i Danmark lige nu, og vi har brug for reformer. Vi har brug for, at der bliver taget nogle vigtige beslutninger, og der synes jeg, at der er rigtig mange ting, der samler os hen over midten, som Venstre gerne vil have indflydelse på,” siger Dorte West til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Dorte West i Radio4 Morgen her:

Foto: Rikke Kjær Poulsen/Ritzau Scanpix

 

Afspiller nu

AFTENRADIO

18:05
20:00