Nyhedsartikel

Venstre-gruppeformand om Ellemanns kovending: “Det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket”

Camilla Wilhardt Boesen

Venstres bagland er splittet og bekymret efter Jakob Ellemann-Jensens kovending.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ønsker ikke længere en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen, hvis han vælger at gå med i en bred regering.

Det sagde han under regeringsforhandlingerne på Marienborg søndag.

Den udmelding har splittet Venstres bagland.

Anders G. Christensen, tidligere borgmester i Favrskov Kommune og gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, er noget loren ved Ellemanns udmelding:

”Der er ingen tvivl om, at det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket. I Venstre var vi relativt klare i mælet i forhold til undersøgelsen af minkskandalen og for den sags skyld også FE-skandalen før valget. At det er blevet lagt på hylden, det er i hvert fald noget, der river og flår i vores parti i øjeblikket,” siger Anders G. Christensen til Radio4 Morgen.

Anders G. Christensen er bekymret for et kommende regeringsoplæg, og Ellemanns udmelding river i hans liberale sjæl, fortæller han:

”Hvis den der kamel skal glide ned, så skal regeringsoplægget være rigtig, rigtig, rigtig blåt. Og det kan jeg godt være bekymret for, at det ikke er,” siger Anders G. Christensen.

Hør hele interviewet med Anders G. Christensen i Radio4 Morgen her:

Én af dem, der er positive over for Ellemanns udmelding, er Dorte West, medlem af Venstre og borgmester i Herning Kommune for Venstre.

Hun mener, at Jakob Ellemann-Jensen har truffet den rigtige beslutning om at droppe kravet.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på, hvad der er brug for i Danmark lige nu, og vi har brug for reformer. Vi har brug for, at der bliver taget nogle vigtige beslutninger, og der synes jeg, at der er rigtig mange ting, der samler os hen over midten, som Venstre gerne vil have indflydelse på,” siger Dorte West til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Dorte West i Radio4 Morgen her:

Foto: Rikke Kjær Poulsen/Ritzau Scanpix

 

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet