Nyhedsartikel

Venstre med garanti: Der kommer ikke forbud mod at tegne Muhammed

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Til Radio4 Morgen udelukker politisk ordfører for Venstre, Morten Dahlin, at satiretegninger af Muhammed kan rammes af den kommende koranafbrændingslov.

Statsminister Mette Frederiksen ville onsdag på Socialdemokratiets sommergruppemøde ikke forholde sig til, om det kommende koranafbrændingsforbud vil kunne have nogen som helst betydning for, om man må tegne profeten Muhammed. Det vil det andet regeringsparti, Venstre, til gengæld gerne.

Politisk ordfører for Venstre, Morten Dahlin, slår i Radio4 Morgen fast, at det kommende koranafbrændingsforbud ikke kommer til at få betydning for, om man må tegne profeten Muhammed.

“Detaljerne i forslaget må vi tage, som det kommer, men vi kommer selvfølgelig ikke til at forbyde at lave satiretegninger – heller ikke af Muhammed,” siger Morten Dahlin.

“Jeg synes, det er en vigtig del af ytringsfriheden. Det er en stor del af den danske journalistiske tradition, at man bruger satiretegninger. Det kan både være over religiøse figurer, figurer fra sportsverden eller for den sags skyld politikere. Jeg tror da også, at der er en enkelt eller to, som har tegnet en tegning af mig. Så det er ikke noget, som vi kommer til at begrænse.”

Direkte adspurgt, om Morten Dahlin kan udstede en garanti for, at der ikke kommer forbud mod at tegne Muhammed, svarer han:

“Ja, selvfølgelig.”

Du kan høre hele interviewet med Morten Dahlin her:

Meldingen kommer på dagen, hvor Venstre åbner deres sommergruppemøde i Farsø.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet