Nyhedsartikel

Venstre-profil: ”Vi skal bakke op om lovhjemmel til at gendanne sms’er”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Ingen af regeringspartierne har besluttet, om de vil bakke op om lovhjemlen til at genskabe Mette Frederiksens sms’er fra minksagen. Men det mener medlem af Venstres hovedbestyrelse, at de skal. 

Venstre mente før Folketingsvalget i november, at man skulle gøre alt for at få genskabt Mette Frederiksens slettede sms’er fra minksagen. Men nu tøver partiet.

Dog mener Anders G. Christensen, som er regionsrådsmedlem for Venstre i Region Midt og medlem af Venstres Hovedbestyrelse, at partiet skal støtte op om, at sms’erne skal gendannes.

“Jeg mener, at Venstre stadig bør have den holdning, at hvis man kan genskabe sms’erne, så skal de selvfølgelig genskabes. Generelt mener jeg, at der selvfølgelig skal være adgang for offentligheden til at se dokumenter i politiske sager. Så selvfølgelig skal sms’erne genskabes, hvis det, som jeg forstår det, åbenbart godt kan lade sig gøre,” siger han til Radio4.

Hør interviewet med Anders G. Christensen, der er regionsrådsmedlem for Venstre i Region Midt og medlem af Venstres Hovedbestyrelse, her:

Otte partier på Christiansborg vil give Forsvarets Efterretningstjeneste lovhjemmel til at forsøge at genskabe Mette Frederiksens slettede beskeder fra minksagen, men hverken Venstre, Socialdemokratiet eller Moderaterne har endnu besluttet sig.

Hvis der kommer flertal for forslaget, får FE mulighed for at forsøge at genskabe de beskeder, som Mette Frederiksen og fire andre personer med roller i minksagen havde slettet.

Det ærgrer Anders G. Christensen, at Venstre tøver i det her spørgsmål.

“Jeg synes, det er trist. Vi er vendt meget på en tallerken ift. hele minksagen. Men lad os nu se. Det kan godt være, der ikke er kommet nogle kommentarer endnu, men lad os nu se ad, om der ikke kommer nogle fornuftige kommentarer, når man nu lige har fået sat sig ind i sagen,” siger han til Radio4.

Anders G. Christensen mener ikke, at der er noget, der kan retfærdiggøre, at Venstre ikke skulle bakke op om forslaget.

Han er heller ikke i tvivl om, at fungerende formand, Troels Lund Poulsen, og resten af hans Venstre-kollegaer på Christiansborg ved, hvad han tænker om sagen.

“Jeg tror udmærket, at Troels og Venstres ledelse kender de holdninger, der er i Venstres bagland til hele minksagen. Så det er Troels Lund Poulsen og Venstres ledelse udmærket bekendt med,” siger Anders G. Christensen, regionsrådsmedlem for Venstre i Region Midt og medlem af Venstres Hovedbestyrelse.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Peter Hummelgaard (S) skal nu stå skoleret i sagen om Mette Frederiksens slettede beskeder. Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne indkalder de to ministre i samråd.

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet