Nyhedsartikel

Venstres stemmesluger Søren Gade kommer til at kæmpe mod konservative Søren Pape Poulsen

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Venstre-politikeren Søren Gade stiller ved et kommende folketingsvalg op i Vestjyllands Storkreds, hvor De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen også er opstillet. Søren Gade vil tilbage i Folketinget, efter at han de sidste to år har siddet i Europa-Parlamentet for Venstre.

“Jeg er glad og stolt over, at jeg kan komme hjem til Holstebro og blive opstillet der. Jeg er rundet af Vestjylland,” siger Søren Gade til TV Midtvest om sin opstilling i Holstebro-kredsen.

Venstre har i Vestjyllands Storkreds mistet to prominente politikere siden sidste valg, nemlig Inger Støjberg og Kristian Jensen. Inger Støjberg, der har dannet partiet Danmarksdemokraterne, stiller ved næste valg op i Nordjyllands Storkreds Derfor bliver hun ikke en direkte konkurrent til Søren Gade.

Hør hele historien i Nyhederne på Radio4 her:

Søren Gade overtager Holstebro-kredsen efter partifællen Lise Østermark. Han var medlem af Folketinget fra 2001 til 2010 og igen fra 2015 til 2019 og var topscorer ved Europa-Parlamentsvalget i 2019. Her fik han 201.696 stemmer, kun overgået af Venstres spidskandidat ved valget, Morten Løkkegaard, med 207.558 stemmer.

Ved folketingsvalget i 2015 var Søren Gade også stemmesluger med 28.916 stemmer. Han fik femteflest personlige stemmer af alle politikere i Danmark, og hos Venstre blev han kun overgået af daværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Foto: Thomas Laursen/Ritzau Scanpix

Læs også

29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere
27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet