Nyhedsartikel

Venstres stemmesluger Søren Gade kommer til at kæmpe mod konservative Søren Pape Poulsen

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Venstre-politikeren Søren Gade stiller ved et kommende folketingsvalg op i Vestjyllands Storkreds, hvor De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen også er opstillet. Søren Gade vil tilbage i Folketinget, efter at han de sidste to år har siddet i Europa-Parlamentet for Venstre.

“Jeg er glad og stolt over, at jeg kan komme hjem til Holstebro og blive opstillet der. Jeg er rundet af Vestjylland,” siger Søren Gade til TV Midtvest om sin opstilling i Holstebro-kredsen.

Venstre har i Vestjyllands Storkreds mistet to prominente politikere siden sidste valg, nemlig Inger Støjberg og Kristian Jensen. Inger Støjberg, der har dannet partiet Danmarksdemokraterne, stiller ved næste valg op i Nordjyllands Storkreds Derfor bliver hun ikke en direkte konkurrent til Søren Gade.

Hør hele historien i Nyhederne på Radio4 her:

Søren Gade overtager Holstebro-kredsen efter partifællen Lise Østermark. Han var medlem af Folketinget fra 2001 til 2010 og igen fra 2015 til 2019 og var topscorer ved Europa-Parlamentsvalget i 2019. Her fik han 201.696 stemmer, kun overgået af Venstres spidskandidat ved valget, Morten Løkkegaard, med 207.558 stemmer.

Ved folketingsvalget i 2015 var Søren Gade også stemmesluger med 28.916 stemmer. Han fik femteflest personlige stemmer af alle politikere i Danmark, og hos Venstre blev han kun overgået af daværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Foto: Thomas Laursen/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet