Nyhedsartikel

Venstres stemmesluger Søren Gade kommer til at kæmpe mod konservative Søren Pape Poulsen

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Venstre-politikeren Søren Gade stiller ved et kommende folketingsvalg op i Vestjyllands Storkreds, hvor De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen også er opstillet. Søren Gade vil tilbage i Folketinget, efter at han de sidste to år har siddet i Europa-Parlamentet for Venstre.

“Jeg er glad og stolt over, at jeg kan komme hjem til Holstebro og blive opstillet der. Jeg er rundet af Vestjylland,” siger Søren Gade til TV Midtvest om sin opstilling i Holstebro-kredsen.

Venstre har i Vestjyllands Storkreds mistet to prominente politikere siden sidste valg, nemlig Inger Støjberg og Kristian Jensen. Inger Støjberg, der har dannet partiet Danmarksdemokraterne, stiller ved næste valg op i Nordjyllands Storkreds Derfor bliver hun ikke en direkte konkurrent til Søren Gade.

Hør hele historien i Nyhederne på Radio4 her:

Søren Gade overtager Holstebro-kredsen efter partifællen Lise Østermark. Han var medlem af Folketinget fra 2001 til 2010 og igen fra 2015 til 2019 og var topscorer ved Europa-Parlamentsvalget i 2019. Her fik han 201.696 stemmer, kun overgået af Venstres spidskandidat ved valget, Morten Løkkegaard, med 207.558 stemmer.

Ved folketingsvalget i 2015 var Søren Gade også stemmesluger med 28.916 stemmer. Han fik femteflest personlige stemmer af alle politikere i Danmark, og hos Venstre blev han kun overgået af daværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Foto: Thomas Laursen/Ritzau Scanpix

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet