Nyhedsartikel

Venstres Ungdom er imod en regering med Socialdemokratiet

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Venstres Ungdom mener ikke, at Venstre bør gå i regering med Socialdemokratiet.

“Vi har lige ført en valgkamp på, at Mette Frederiksen ikke skal være statsminister længere. Og så kan det godt virke lidt mærkeligt, at man umiddelbart efter valget lægger mandater til at hun kan fortsætte fire år mere”, siger Maria Ladegaard, der er formand for Venstres Ungdom, til Radio4.

På Venstres årsmøde i weekenden åbnede formand Jakob Ellemann-Jensen ellers op for at gå i regering med Socialdemokratiet.

“Jeg har noteret mig at Socialdemokratiet i valgkampen pludselig lagde op til at føre en helt ny politisk kurs. Der blev både talt om skattelettelser, om frit valg og reformer af den offentlige sektor. Det er alle sammen interessante emner for enhver Venstremand. Og derfor er det naturligt at følge op på mulighederne for et samarbejde. Uanset om det bliver med Venstre i regeringen eller i oppositionen” sagde han blandt andet på mødet.

Men at Socialdemokratiet nærmer sig Venstre på den måde, det tror formand for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, ikke på.

“Jeg skal se det, før jeg tror, at socialdemokraterne er blevet Venstremænd, særligt fordi Mette Frederiksen ikke er en kvinde, der lader sig rykke særligt meget ud af den kurs, hun har set. Men jeg afviser ikke, at der kan være en situation, hvor Socialdemokratiet har adopteret al Venstres politik og derfor laver et regeringsgrundlag, som vi kun kunne drømme om. Men jeg har meget svært ved at forstille mig, at det kommer på bordet. Og så skal man være varsom med ikke at gå i regering, fordi det er sjovt, men stå fast på det man mener”, siger hun.

Hør interviewet med formand for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, her: 

Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen sagde også i sin tale til landsmødet, at der ikke er “ét samlet borgerligt projekt blandt de blå partier”.

Og at der er alt for meget uenighed i blå blok til at de kan danne et reelt alternativ til Mette Frederiksen som statsminister.

Det kan derfor tyde på, at Venstre-formanden er ved at lægge afstand til den blå blok. Det vurderer politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen.

“Han satser meget stort, for han lagde så bemærkelsesværdigt stor afstand til sine gamle allierede i blå blok, at det også vil vær svært for ham at komme tilbage, hvis nu regeringsforhandlingerne med Socialdemokratiet bryder sammen og Venstre ikke ender i regeringen. Det var altså en meget klar kritik af, at han synes de andre havde været for dårlige til at søge de nødvendige kompromiser, og at Venstre måske også havde det. Og hvis man lyttede nøje til hans tale, så synes han ikke der var en særlig stor fællesmængde mellem partierne i blå blok. Så der er også flere der har udlagt det på den måde, at han ikke bare forlod blå blok, men at han også smækkede med døren”, siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, som er politisk redaktør på Radio4, her: 

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet