Nyhedsartikel

Venstres Ungdom er imod en regering med Socialdemokratiet

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Venstres Ungdom mener ikke, at Venstre bør gå i regering med Socialdemokratiet.

“Vi har lige ført en valgkamp på, at Mette Frederiksen ikke skal være statsminister længere. Og så kan det godt virke lidt mærkeligt, at man umiddelbart efter valget lægger mandater til at hun kan fortsætte fire år mere”, siger Maria Ladegaard, der er formand for Venstres Ungdom, til Radio4.

På Venstres årsmøde i weekenden åbnede formand Jakob Ellemann-Jensen ellers op for at gå i regering med Socialdemokratiet.

“Jeg har noteret mig at Socialdemokratiet i valgkampen pludselig lagde op til at føre en helt ny politisk kurs. Der blev både talt om skattelettelser, om frit valg og reformer af den offentlige sektor. Det er alle sammen interessante emner for enhver Venstremand. Og derfor er det naturligt at følge op på mulighederne for et samarbejde. Uanset om det bliver med Venstre i regeringen eller i oppositionen” sagde han blandt andet på mødet.

Men at Socialdemokratiet nærmer sig Venstre på den måde, det tror formand for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, ikke på.

“Jeg skal se det, før jeg tror, at socialdemokraterne er blevet Venstremænd, særligt fordi Mette Frederiksen ikke er en kvinde, der lader sig rykke særligt meget ud af den kurs, hun har set. Men jeg afviser ikke, at der kan være en situation, hvor Socialdemokratiet har adopteret al Venstres politik og derfor laver et regeringsgrundlag, som vi kun kunne drømme om. Men jeg har meget svært ved at forstille mig, at det kommer på bordet. Og så skal man være varsom med ikke at gå i regering, fordi det er sjovt, men stå fast på det man mener”, siger hun.

Hør interviewet med formand for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, her: 

Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen sagde også i sin tale til landsmødet, at der ikke er “ét samlet borgerligt projekt blandt de blå partier”.

Og at der er alt for meget uenighed i blå blok til at de kan danne et reelt alternativ til Mette Frederiksen som statsminister.

Det kan derfor tyde på, at Venstre-formanden er ved at lægge afstand til den blå blok. Det vurderer politisk redaktør på Radio4, Thomas Larsen.

“Han satser meget stort, for han lagde så bemærkelsesværdigt stor afstand til sine gamle allierede i blå blok, at det også vil vær svært for ham at komme tilbage, hvis nu regeringsforhandlingerne med Socialdemokratiet bryder sammen og Venstre ikke ender i regeringen. Det var altså en meget klar kritik af, at han synes de andre havde været for dårlige til at søge de nødvendige kompromiser, og at Venstre måske også havde det. Og hvis man lyttede nøje til hans tale, så synes han ikke der var en særlig stor fællesmængde mellem partierne i blå blok. Så der er også flere der har udlagt det på den måde, at han ikke bare forlod blå blok, men at han også smækkede med døren”, siger han.

Hør interviewet med Thomas Larsen, som er politisk redaktør på Radio4, her: 

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet