Nyhedsartikel

Vermund hylder advokatvurdering: S kalder den ubrugelig

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Der er grundlag for en rigsret mod statsminister Mette Frederiksen og tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Det slår en advokatvurdering af minksagen fast.

Vurderingen er lavet af advokater fra advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, og betalt af Nye Borgerlige som i løbet af sommeren har samlet de 750.000 kroner, som vurderingen koster, ind via donationer.

Konklusionen glæder formand i Nye Borgerlige, Pernille Vermund – også selvom det ærgrer hende, at vurderingen ikke kan føre til en rigsretssag så længe der ikke er flertal i Folketinget for det.

”Jeg håber at danskerne, med den her advokatvurdering som baggrund, forstår hvad et folketingsvalg også handler om; altså om man skal kunne dække over en statsminister og en regering som potentielt kan dømmes i en rigsret, bare fordi man er politisk enige.”

Du kan høre mere om Pernille Vermunds holdning til Nye Borgerliges advokatvurdering her:

Advokatvurderingen havde til formål at vurdere hvorvidt der er mulighed for, at afsige dom i en eventuel rigsretssag på baggrund af minkkommissionens beretning.

For Pernille Vermund gør det ikke nogen forskel for uvildigheden af vurderingen, at den er bestilt og betalt af Nye Borgerlige.

Men det gør det til gengæld for politisk ordfører i Socialdemokratiet, Rasmus Stoklund.

”Det er nu engang sådan, at dem der betaler for orkestret, bestemmer hvad der skal spilles. Det her er et partsindlæg, og det vil være usundt hvis dansk politik udvikler sig til, at partier kan troppe op med advokater der fremfører de synspunkter, man gerne vil høre.”

Du kan høre mere om Rasmus Stoklunds holdning til uvildigheden i advokatvurderingen her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet