Nyhedsartikel

Vermund hylder advokatvurdering: S kalder den ubrugelig

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Der er grundlag for en rigsret mod statsminister Mette Frederiksen og tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Det slår en advokatvurdering af minksagen fast.

Vurderingen er lavet af advokater fra advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, og betalt af Nye Borgerlige som i løbet af sommeren har samlet de 750.000 kroner, som vurderingen koster, ind via donationer.

Konklusionen glæder formand i Nye Borgerlige, Pernille Vermund – også selvom det ærgrer hende, at vurderingen ikke kan føre til en rigsretssag så længe der ikke er flertal i Folketinget for det.

”Jeg håber at danskerne, med den her advokatvurdering som baggrund, forstår hvad et folketingsvalg også handler om; altså om man skal kunne dække over en statsminister og en regering som potentielt kan dømmes i en rigsret, bare fordi man er politisk enige.”

Du kan høre mere om Pernille Vermunds holdning til Nye Borgerliges advokatvurdering her:

Advokatvurderingen havde til formål at vurdere hvorvidt der er mulighed for, at afsige dom i en eventuel rigsretssag på baggrund af minkkommissionens beretning.

For Pernille Vermund gør det ikke nogen forskel for uvildigheden af vurderingen, at den er bestilt og betalt af Nye Borgerlige.

Men det gør det til gengæld for politisk ordfører i Socialdemokratiet, Rasmus Stoklund.

”Det er nu engang sådan, at dem der betaler for orkestret, bestemmer hvad der skal spilles. Det her er et partsindlæg, og det vil være usundt hvis dansk politik udvikler sig til, at partier kan troppe op med advokater der fremfører de synspunkter, man gerne vil høre.”

Du kan høre mere om Rasmus Stoklunds holdning til uvildigheden i advokatvurderingen her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet