Nyhedsartikel

Vermund hylder advokatvurdering: S kalder den ubrugelig

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Der er grundlag for en rigsret mod statsminister Mette Frederiksen og tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Det slår en advokatvurdering af minksagen fast.

Vurderingen er lavet af advokater fra advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, og betalt af Nye Borgerlige som i løbet af sommeren har samlet de 750.000 kroner, som vurderingen koster, ind via donationer.

Konklusionen glæder formand i Nye Borgerlige, Pernille Vermund – også selvom det ærgrer hende, at vurderingen ikke kan føre til en rigsretssag så længe der ikke er flertal i Folketinget for det.

”Jeg håber at danskerne, med den her advokatvurdering som baggrund, forstår hvad et folketingsvalg også handler om; altså om man skal kunne dække over en statsminister og en regering som potentielt kan dømmes i en rigsret, bare fordi man er politisk enige.”

Du kan høre mere om Pernille Vermunds holdning til Nye Borgerliges advokatvurdering her:

Advokatvurderingen havde til formål at vurdere hvorvidt der er mulighed for, at afsige dom i en eventuel rigsretssag på baggrund af minkkommissionens beretning.

For Pernille Vermund gør det ikke nogen forskel for uvildigheden af vurderingen, at den er bestilt og betalt af Nye Borgerlige.

Men det gør det til gengæld for politisk ordfører i Socialdemokratiet, Rasmus Stoklund.

”Det er nu engang sådan, at dem der betaler for orkestret, bestemmer hvad der skal spilles. Det her er et partsindlæg, og det vil være usundt hvis dansk politik udvikler sig til, at partier kan troppe op med advokater der fremfører de synspunkter, man gerne vil høre.”

Du kan høre mere om Rasmus Stoklunds holdning til uvildigheden i advokatvurderingen her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet