Nyhedsartikel

Veteraner vil vende bevisbyrde i gamle sager om PTSD-erstatning

Ritzau
redaktion@radio4.dk

Vendes bevisbyrden i sager om erstatning til PTSD-ramte veteraner bør det gælde med tilbagevirkende kraft.

Det mener Niels Hartvig Andersen, landsformand for medlemsorganisationen Danmarks Veteraner.

“Man bør gå tilbage til alle dem, der har fået afslag. Jeg tror, det drejer sig om nogle hundreder sager”, siger han.

Overordnet mener Niels Hartvig Andersen, at tvivlen bør komme veteranen og ikke systemet til gode i sager om erstatning til PTSD-ramte veteraner. Derfor glæder det ham også, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) nu åbner for at vende bevisførelsen om.

Jeg tror, det vil være mere retfærdigt for veteranerne, og de vil acceptere, at det tager noget tid. Jeg tror også, at flere veteraner vil få erstatning med sådan en ordning”, siger Niels Hartvig Andersen.

Hør interviewet med Niels Hartvig Andersen i Radio4 Morgen her:

Forsvarsministeren siger i et interview med Berlingske, at flere veteraner burde få deres PTSD anerkendt som en arbejdsskade og dermed få erstatning.

Derfor har han igangsat en analyse af område, som ventes færdig tidligt i 2024, og han fortæller til avisen at han er “åben for at se på, om omvendt bevisførelse er den rigtige løsning”.

Det vil betyde, at myndighederne skal sandsynliggøre, at en soldat ikke er blevet syg af at være udsendt. Det står i modsætning til, at soldaten i dag skal bevise, at vedkommende er blevet syg af at være udsendt.

Niels Hartvig Andersen anerkender, at det kan betyde, at der er nogen som ikke er berettiget til erstatning som får det.

“Selvfølgelig vil nogle falde i en gråzone og nogle vil stadig falde ud (få afslag, red.). Men vi synes, at man skal lade tvivlen komme veteranerne til gode”, siger Niels Hartvig Andersen.

Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet