Vi er nøgne i mere end én forstand

Skrevet af

31. oktober 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mænd skal blive bedre til at tale om følelser og bedre til at være mænd. Det mener tømreren, Asger Møller der inviterer Radio4 indenfor i sin sauna på Djursland.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1572559366999{padding-top: 20px !important;}”]“Essensen er den her åbenhed, og vi mænd skal kraftedeme blive bedre til at fortælle om vores følelser. Og ikke kun de bløde følelser. Vi skal være ærlige omkring hvad vi har lyst til, os selv og om livet,” siger Asger Møller.

På Djursland hvor han bor midt i en skov, holder han mandekurser, hvor mænd kan komme og fælde træer og lave bål. Og tit kommer de gode snakke om mændenes problemer når de sidder omkring bålet eller er nøgne sammen i saunaen.

“Det at vi sidder nøgne og snakker sammen. Det giver virkelig noget. Vi er ikke i den der dagligdags rolle med vores uniformer. Den er bare væk. Vi er det vi er, og det er fedt,” siger 52-årige, Jesper Dusquenay, der er én af dem, der er mødt op.

Blødt op af at blive varmet op
Og det er som om mændene bliver blødt op af at blive varmet op, siger Asger Møller

“I en sauna er vi sgu nøgne, og det er i ordets fulde forstand. Vi skræller lagene af. Hvad vi kommer fra og hvor vi skal hen det er sgu lige meget. Vi sidder i nuet og er dem vi er.

Og det er der brug for. Det er flere af mændene enige i.

“Mænd er sgu ikke ret gode til at snakke om f.eks. livskriser. Hvis jeg har det af helvede til har jeg haft en tendens til bare at bide tænderne sammen. Men det forsvinder jo ikke af den grund.” Siger 47 årige, Jørn Uhrenholt.

28-årige, Christian Heuser er enig.
“Jeg synes, det er meget nemmere at arbejde derudaf, end det er at tage fat på i de ting som virkelig fylder inde i mig selv,” siger han.

Tæt på..de nøgne mænd i Asgers sauna sender alle hverdage frem til 8. november kl 10:05 på Radio4[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Afspiller nu

SKILSMISSEN

00:00
00:55