Nyhedsartikel

Vi kører i større biler. Nu kræver FDM større parkeringsbåse

Steffan Axelsen, Nicolai Dupont & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Danskerne køber større biler, og derfor skal parkeringsbåsene følge med tiden. Det mener bilejernes organisation FDM.

Parkeringsbåsene i Danmark er for smalle.

Sådan lyder budskabet fra bilejernes organisation FDM. Derfor foreslår organisationen, at den nuværende anbefalede bredde på en parkeringsbås på 2,5 meter bør øges til 2,6 meter, fordi at bilerne er blevet større og bredere de seneste år.

Det skaber nemlig problemer for bilisterne, at parkeringsbåsenes størrelse ikke er fulgt med tiden, forklarer Dennis Lange, som er chefkonsulent hos FDM.

”Det er primært de vinkelrette båse, som man for eksempel kender fra P-anlæg og P-huse og lignende. Når båsene er for smalle, så er det besværligt at komme ind og ud. Det kan været rigtig svært at få bilen ind i båsen. Og når du har fået mast bilen ind, så kan det være rigtig svært at komme ind og ud af bilen uden at skade nabobilen,” siger han til Radio4 og fortsætter:

Hør hele interviewet med chefkonsulent hos FDM Dennis Lange om de smalle parkeringsbåse herunder i Radio4 Morgen:

”Det er ikke noget, nogen kan være tjent med. Derfor er vores opfordring, at den anbefaling for båsene rent faktisk følger med den udvikling, der er sket i bilerne.”

Ifølge FDM er danskerne blevet gladere for større biler. Samtidig er nogle modeller blevet større med tiden. For eksempel er VW Golf vokset i bredden fra cirka 1,61 meter i 1974 til 1,79 meter i 2019-udgaven.

Og spørger man Dennis Lange, så har de ”små” båse været et problem i lang tid.

”Når man snakker med vores knap 270.000 medlemmer på daglig basis, så fornemmer man, hvad der i stigende grad er et problem blandt bilisterne derude. Vi hører, at det her bliver et problem, og det kan vi jo se, at der bliver solgt flere og flere større biler. Så derfor giver det helt logisk også et problem,” siger han til Radio4.

”Det betyder altså, at der kan komme flere skader på bilerne derude. Det bliver mere besværligt at komme ind og ud af båsen og mere besværligt at komme ind og ud af bilen. Det er jo ikke det, som nogen forhåbentligt ønsker. ”

Vejdirektoratet står for anbefalingerne for parkeringsbåsenes størrelse. Og hvis man gør båsene større, så bliver der samtidig færre. Derfor understreger chefkonsulenten hos FDM, at parkeringspladserne bør indrettes derefter, så udbuddet passer med efterspørgslen.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet