Nyhedsartikel

Vi kører i større biler. Nu kræver FDM større parkeringsbåse

Steffan Axelsen, Nicolai Dupont & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Danskerne køber større biler, og derfor skal parkeringsbåsene følge med tiden. Det mener bilejernes organisation FDM.

Parkeringsbåsene i Danmark er for smalle.

Sådan lyder budskabet fra bilejernes organisation FDM. Derfor foreslår organisationen, at den nuværende anbefalede bredde på en parkeringsbås på 2,5 meter bør øges til 2,6 meter, fordi at bilerne er blevet større og bredere de seneste år.

Det skaber nemlig problemer for bilisterne, at parkeringsbåsenes størrelse ikke er fulgt med tiden, forklarer Dennis Lange, som er chefkonsulent hos FDM.

”Det er primært de vinkelrette båse, som man for eksempel kender fra P-anlæg og P-huse og lignende. Når båsene er for smalle, så er det besværligt at komme ind og ud. Det kan været rigtig svært at få bilen ind i båsen. Og når du har fået mast bilen ind, så kan det være rigtig svært at komme ind og ud af bilen uden at skade nabobilen,” siger han til Radio4 og fortsætter:

Hør hele interviewet med chefkonsulent hos FDM Dennis Lange om de smalle parkeringsbåse herunder i Radio4 Morgen:

”Det er ikke noget, nogen kan være tjent med. Derfor er vores opfordring, at den anbefaling for båsene rent faktisk følger med den udvikling, der er sket i bilerne.”

Ifølge FDM er danskerne blevet gladere for større biler. Samtidig er nogle modeller blevet større med tiden. For eksempel er VW Golf vokset i bredden fra cirka 1,61 meter i 1974 til 1,79 meter i 2019-udgaven.

Og spørger man Dennis Lange, så har de ”små” båse været et problem i lang tid.

”Når man snakker med vores knap 270.000 medlemmer på daglig basis, så fornemmer man, hvad der i stigende grad er et problem blandt bilisterne derude. Vi hører, at det her bliver et problem, og det kan vi jo se, at der bliver solgt flere og flere større biler. Så derfor giver det helt logisk også et problem,” siger han til Radio4.

”Det betyder altså, at der kan komme flere skader på bilerne derude. Det bliver mere besværligt at komme ind og ud af båsen og mere besværligt at komme ind og ud af bilen. Det er jo ikke det, som nogen forhåbentligt ønsker. ”

Vejdirektoratet står for anbefalingerne for parkeringsbåsenes størrelse. Og hvis man gør båsene større, så bliver der samtidig færre. Derfor understreger chefkonsulenten hos FDM, at parkeringspladserne bør indrettes derefter, så udbuddet passer med efterspørgslen.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Læs også

17.05.22

Transportminister: Det er misforstået omsorg, når forældre kører deres børn i skole

På trods af, at 2022 er udråbt som cyklens år af politikerne på Christiansborg, viser flere undersøgelser, at færre danskere tager cyklen. Det gælder ikke mindst børn, som i stigende grad bliver kørt til skole fremfor selv at cykle. Ifølge Sundhedsstyrelsen faldt andelen af mindre børn, der cykler til og fra skole, med næsten 30…

Læs mere
16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet