Nyhedsartikel

Vi vil have kortere vej til jobbet og ikke køre langt

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Vi er ikke mere så villige til at køre langt efter arbejdet. De sidste fire år er antallet af danskere, der vil bruge halvanden time på at komme på arbejde og hjem igen, faldet markant. Det peger en ny analyse fra Dansk Erhverv på. Ifølge arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv Peter Halkjær kan det give problemer for virksomhederne, som i forvejen mangler arbejdskraft.

– Hvis man som mange af vores medlemsvirksomheder står med det problem, at der i forvejen er store udfordringer med at få besat ledige stillinger, så bidrager det her til at forværre det rekrutteringsproblem, siger han.

Erhvervsorganisationen har spurgt, hvor lang tid danskere i arbejde er villige til at pendle, hvis de mistede deres job og fik tilbudt et nyt med samme arbejdsbetingelser og løn et andet sted i Danmark. I 2018 svarede 43 procent, at de ville pendle op til halvanden time om dagen, hvis det var tilfældet. I den nye undersøgelse er det under halvdelen, der er villige til det i dag. Kun 19 procent svarer, at de ville bruge halvanden time på den daglige transport.

Høre mere i nyhederne – for eksempel klokken 15.

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet