Nyhedsartikel

Vi vil have kortere vej til jobbet og ikke køre langt

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Vi er ikke mere så villige til at køre langt efter arbejdet. De sidste fire år er antallet af danskere, der vil bruge halvanden time på at komme på arbejde og hjem igen, faldet markant. Det peger en ny analyse fra Dansk Erhverv på. Ifølge arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv Peter Halkjær kan det give problemer for virksomhederne, som i forvejen mangler arbejdskraft.

– Hvis man som mange af vores medlemsvirksomheder står med det problem, at der i forvejen er store udfordringer med at få besat ledige stillinger, så bidrager det her til at forværre det rekrutteringsproblem, siger han.

Erhvervsorganisationen har spurgt, hvor lang tid danskere i arbejde er villige til at pendle, hvis de mistede deres job og fik tilbudt et nyt med samme arbejdsbetingelser og løn et andet sted i Danmark. I 2018 svarede 43 procent, at de ville pendle op til halvanden time om dagen, hvis det var tilfældet. I den nye undersøgelse er det under halvdelen, der er villige til det i dag. Kun 19 procent svarer, at de ville bruge halvanden time på den daglige transport.

Høre mere i nyhederne – for eksempel klokken 15.

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet