Nyhedsartikel

Vildtkonsulent: Spækhugger i Limfjorden bliver ikke reddet igen

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Fredag aften strandede en spækhugger i Limfjorden ud for Hals, og søndag var ni personer fra Naturstyrelsen personer i vandet for at forsøge at skubbe spækhuggeren fri.

I det første forsøg lykkedes det ikke at skubbe spækhuggeren fri, men i andet forsøg gik det dog bedre. Med hjælp fra en redningsbåd og Falck kom spækhuggeren endelig på dybere vand.

Ifølge Ivar Høst, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, kan der være forskellige årsager til at det store dyr er havnet i Limfjorden.

“Det kan være den har jagtet en sildestime, det kan være den har kuk i navigationssystemet, og det kan være, den bare har været dårlig og haft behov for at hvile sig,” siger han.

Hør interviewet med vildtkonsulent Ivar Høst her:

Da spækhuggeren kom fri svømmede den i retning mod Aalborg.

Og det er ifølge Ivar Høst ikke særlig godt.

“Det kan godt være den kommer til at strande igen, men hvis den gør det, har vi taget den beslutning, at vi ikke kommer til at hjælpe den fri igen.”

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet