Nyhedsartikel

Vildtkonsulent: Spækhugger i Limfjorden bliver ikke reddet igen

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Fredag aften strandede en spækhugger i Limfjorden ud for Hals, og søndag var ni personer fra Naturstyrelsen personer i vandet for at forsøge at skubbe spækhuggeren fri.

I det første forsøg lykkedes det ikke at skubbe spækhuggeren fri, men i andet forsøg gik det dog bedre. Med hjælp fra en redningsbåd og Falck kom spækhuggeren endelig på dybere vand.

Ifølge Ivar Høst, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, kan der være forskellige årsager til at det store dyr er havnet i Limfjorden.

“Det kan være den har jagtet en sildestime, det kan være den har kuk i navigationssystemet, og det kan være, den bare har været dårlig og haft behov for at hvile sig,” siger han.

Hør interviewet med vildtkonsulent Ivar Høst her:

Da spækhuggeren kom fri svømmede den i retning mod Aalborg.

Og det er ifølge Ivar Høst ikke særlig godt.

“Det kan godt være den kommer til at strande igen, men hvis den gør det, har vi taget den beslutning, at vi ikke kommer til at hjælpe den fri igen.”

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet