Nyhedsartikel

Vildtkonsulent: Spækhugger i Limfjorden bliver ikke reddet igen

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Fredag aften strandede en spækhugger i Limfjorden ud for Hals, og søndag var ni personer fra Naturstyrelsen personer i vandet for at forsøge at skubbe spækhuggeren fri.

I det første forsøg lykkedes det ikke at skubbe spækhuggeren fri, men i andet forsøg gik det dog bedre. Med hjælp fra en redningsbåd og Falck kom spækhuggeren endelig på dybere vand.

Ifølge Ivar Høst, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, kan der være forskellige årsager til at det store dyr er havnet i Limfjorden.

“Det kan være den har jagtet en sildestime, det kan være den har kuk i navigationssystemet, og det kan være, den bare har været dårlig og haft behov for at hvile sig,” siger han.

Hør interviewet med vildtkonsulent Ivar Høst her:

Da spækhuggeren kom fri svømmede den i retning mod Aalborg.

Og det er ifølge Ivar Høst ikke særlig godt.

“Det kan godt være den kommer til at strande igen, men hvis den gør det, har vi taget den beslutning, at vi ikke kommer til at hjælpe den fri igen.”

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet