Nyhedsartikel

Vildtkonsulent: Spækhugger i Limfjorden bliver ikke reddet igen

Magnus Bang
bang@radio4.dk

Fredag aften strandede en spækhugger i Limfjorden ud for Hals, og søndag var ni personer fra Naturstyrelsen personer i vandet for at forsøge at skubbe spækhuggeren fri.

I det første forsøg lykkedes det ikke at skubbe spækhuggeren fri, men i andet forsøg gik det dog bedre. Med hjælp fra en redningsbåd og Falck kom spækhuggeren endelig på dybere vand.

Ifølge Ivar Høst, vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, kan der være forskellige årsager til at det store dyr er havnet i Limfjorden.

“Det kan være den har jagtet en sildestime, det kan være den har kuk i navigationssystemet, og det kan være, den bare har været dårlig og haft behov for at hvile sig,” siger han.

Hør interviewet med vildtkonsulent Ivar Høst her:

Da spækhuggeren kom fri svømmede den i retning mod Aalborg.

Og det er ifølge Ivar Høst ikke særlig godt.

“Det kan godt være den kommer til at strande igen, men hvis den gør det, har vi taget den beslutning, at vi ikke kommer til at hjælpe den fri igen.”

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet