Nyhedsartikel

DANMARK STEMMER: Følg valget om forsvarsforbeholdet live på Radio4

Onsdag den 1. juni går danskerne til stemmeurnerne om forsvarsforbeholdet, og det store spørgsmål bliver besvaret. Bliver det et ja eller nej?

Hold dig opdateret dagen igennem på Radio4, som giver dig de seneste nyheder, reaktioner og kommentarer, lige fra valget bliver ringet i gang klokken otte, til der foreligger et endeligt resultat sent onsdag aften.

Med udvidet livesending og en valgaften special med nyheder hver halve time holder Radio4 dig dagen igennem opdateret, orienteret og informeret om, hvilke konsekvenser et ja eller et nej vil få for den danske forsvarspolitik i fremtiden.

Onsdag den 1. juni:

RADIO4MORGEN:
Kl. 06.05-09.00  Kasper Harboe og Anne Philipsen sender morgenradio og er klar, når valgstederne åbner klokken otte.

AFTENRADIO – FØR VALGAFTEN:
Kl. 17.05-19.00  Christina Ankerhus varmer op til valgaftenen og har rykket Aftenradio et par timer frem, hvor hun indhenter de sidste kommentarer og opdateringer fra vores livereporter, inden valgstederne lukker kl. 20.00

VALG PÅ RADIO4:
Kl. 19.05-00.00  Pernille Rudbæk og Dagmar Eben Østergaard holder dig aftenen igennem opdateret på de seneste prognoser og stemmeoptællinger, de indhenter kommentarer og politiske reaktioner, mens Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsen, sammen med Radio4’s Europakorrespondent, Mads Anneberg, der er med fra Ukraine, vil analysere resultatets betydning både herhjemme og i resten af Europa. Hver halve time giver Signe Ribergaard et nyhedsoverblik.

Torsdag den 2. juni

RADIO4 VALGMORGEN:
Kl. 05.34-09.00  Kasper Harboe og Anne Philipsen giver dig det store overblik med analyser om resultatets betydning og med reaktioner fra valgets politiske vindere og tabere.

EFTER VALGET – HVAD SÅ NU, DANMARK?:
Kl. 13.05-14.00  Astrid Striib Date perspektiverer valgresultatets konsekvenser for Danmark, og hvilken betydning det fremover vil få for vores samarbejde med de øvrige EU-lande.

Kan du ikke vente til valgdagen, kan du tyvstarte lidt med mini-serien ‘De forbandede forhold’, hvor Uffe Ellemann-Jensen og Drude Dahlerup gør dig lidt klogere på den 30 år lange historie om vores fire forbehold. Du kan lytte til de to afsnit her, eller finde dem i Radio4’s app.

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet