Nyhedsartikel

DANMARK STEMMER: Følg valget om forsvarsforbeholdet live på Radio4

Onsdag den 1. juni går danskerne til stemmeurnerne om forsvarsforbeholdet, og det store spørgsmål bliver besvaret. Bliver det et ja eller nej?

Hold dig opdateret dagen igennem på Radio4, som giver dig de seneste nyheder, reaktioner og kommentarer, lige fra valget bliver ringet i gang klokken otte, til der foreligger et endeligt resultat sent onsdag aften.

Med udvidet livesending og en valgaften special med nyheder hver halve time holder Radio4 dig dagen igennem opdateret, orienteret og informeret om, hvilke konsekvenser et ja eller et nej vil få for den danske forsvarspolitik i fremtiden.

Onsdag den 1. juni:

RADIO4MORGEN:
Kl. 06.05-09.00  Kasper Harboe og Anne Philipsen sender morgenradio og er klar, når valgstederne åbner klokken otte.

AFTENRADIO – FØR VALGAFTEN:
Kl. 17.05-19.00  Christina Ankerhus varmer op til valgaftenen og har rykket Aftenradio et par timer frem, hvor hun indhenter de sidste kommentarer og opdateringer fra vores livereporter, inden valgstederne lukker kl. 20.00

VALG PÅ RADIO4:
Kl. 19.05-00.00  Pernille Rudbæk og Dagmar Eben Østergaard holder dig aftenen igennem opdateret på de seneste prognoser og stemmeoptællinger, de indhenter kommentarer og politiske reaktioner, mens Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsen, sammen med Radio4’s Europakorrespondent, Mads Anneberg, der er med fra Ukraine, vil analysere resultatets betydning både herhjemme og i resten af Europa. Hver halve time giver Signe Ribergaard et nyhedsoverblik.

Torsdag den 2. juni

RADIO4 VALGMORGEN:
Kl. 05.34-09.00  Kasper Harboe og Anne Philipsen giver dig det store overblik med analyser om resultatets betydning og med reaktioner fra valgets politiske vindere og tabere.

EFTER VALGET – HVAD SÅ NU, DANMARK?:
Kl. 13.05-14.00  Astrid Striib Date perspektiverer valgresultatets konsekvenser for Danmark, og hvilken betydning det fremover vil få for vores samarbejde med de øvrige EU-lande.

Kan du ikke vente til valgdagen, kan du tyvstarte lidt med mini-serien ‘De forbandede forhold’, hvor Uffe Ellemann-Jensen og Drude Dahlerup gør dig lidt klogere på den 30 år lange historie om vores fire forbehold. Du kan lytte til de to afsnit her, eller finde dem i Radio4’s app.

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet