Nyhedsartikel

Krimiland går ombord i Estonia og nyt liveprogram om aftenen

Der er både nye og velkendte programmer i Radio4’s forårssendeplan.

Kanalens nye aftenradio tager dig en tur rundt i dagens historier og begivenheder og smugkigger på, hvad der kommer til at ske i morgen. De tre værter, der på skift sender ’Aftenradio’, inviterer lytterne til at bidrage til programmet. Isa Samuelsen, William Ejsing og Tjelle Vejrup lukker på skift dagen ned med nysgerrig journalistik, godt humør og musik.

Mød dem fra mandag til torsdag kl. 19.05-21.

Når fredagen rammer tager Jens Folmer Jepsen over i samme tidsrum med programmet ’Ugen ud’. Her hitlister vært og ugens gæst stort og småt fra den forgangne uge, giver en anderledes vinkel på nyhedsstrømmen og viser vejen ud af ugen, inden weekenden melder sin ankomst.

Krimiland sætter kurs mod Estonia

Efter 62 udsendelser vælger Krimiland at sætte Palmemordet på pause for i den kommende tid for at kaste sig over sagen om Estonias forlis. 852 mennesker mistede livet i 1994, da færgen Estonia sank på sin rute mellem Tallinn og Stockholm.

Årsagen til Estonias forlis har født en masse konspirationsteorier, og de teorier blev ikke mindre, da svenske journalister i 2004 kunne dokumentere, at Estonia havde været brugt til hemmelige våbentransporter.

Anders Christiansen er fortsat vært på Krimiland.

”Det er lidt trist for mig at sætte Palmemordet på pause, fordi jeg personligt er blevet så besat af mordet, og fordi jeg ved, at vi har mange dedikerede lyttere. Men jeg vil gerne understrege, at der er tale om en pause, og at vi agter at genoptage Palmemordet inden for en overskuelig fremtid,” siger Anders Christiansen.

”Når det er sagt, så glæder jeg mig til at kaste mig ind i sagen om Estonia, og forhåbentlig bliver jeg sammen med lytterne hvirvlet ind i samme mystiske suppedas, som var tilfældet med Palmemordet,” siger han.

Derudover er der gode nyheder til trofaste lytter af Krimiland. Hushistoriker Anders Orris fortsætter nemlig som fast ekspertkilde.

”Estonia er den anden store sag ved siden af Palmemordet, som jeg interesserer mig for. Når det gælder uafklarede forløb, er der lige så meget at komme efter, når det gælder Estonias forlis, som ved Palmemordet,” siger Anders Orris.

Krimiland har flyttet sendetid, så det sendes første gang søndag kl. 12.10, og det genudsendes i sin oprindelige sendetid tirsdag kl. 18.05. Programmet kan også fortsat findes som podcast ligesom alle de øvrige programmer på Radio4.

Udland, musik og satire

Lytterne på Radio4 kan også glæde sig til et nyt udlandsmagasin. ’Det femte Verdenshjørne’ er et sanseligt udlandsprogram, der giver dig duften, smagen og ikke mindst lyden af de vigtigste og sjoveste historier fra alle verdenshjørner og fjerneste afkroge af vores klode. Det har premiere i uge 5 og har mangeårig udenrigsjournalist og korrespondent Peter Keldorff som vært. Programmet kan høres hver mandag fra kl. 10.05 fra 1. februar.

Netop kl. 10.05 er der et par rokader i løbet af ugen, så du fra 1. februar finder ’Det femte verdenshjørne’ mandag, ’Genau’ tirsdag, ’Selskabet’ onsdag, ’Den nye rumalder’ torsdag og ’Lobbyland’ fredag.

Og der er flere programmer, der har fået nye sendetider i det nye år. Bl.a. er kulturprogrammet ’Kræs’, der både tager dig med bagom den vibrerende kultur og giver dig daglig update, så du aldrig er bagud, rykket til kl. 14.05 alle hverdage og genudsendes samme aften. Samtidig er videnskabsprogrammet ’Kraniebrud’ rykket til kl. 12.10, hvor det vil give dig en skøn nørdet frokostpause.

Og midt i talestrømmen er der også musik. Et nyt musikprogram giver dig rasende godt selskab, når der stilles skarpt på danske musikeres favoritter, aversioner og musikalske udfordringer. Musikeren er i studiet og svarer på fem spørgsmål med både ord og musik. Programmet hedder ’Klør fem’ og kan høres i radioen hver lørdag kl. 15.05.

Er du til satire, så snyd ikke dig selv for ’Folkedomstolen’, der er landets højeste autoritet. Her finder du det officielle talerør for alle os, der nok ved, hvordan verden er skruet sammen – for vi vel har engang siddet til bords med en læge til familiefest.

Masser af de velkendte programmer fra Radio4 finder du fortsat i din radio og podcast: ’Radio4 Morgen’, ’4-toget’, ’Overskud’, ’Det sidste måltid’, ’Nattevagten’ og alle de andre.

Tag et smut forbi www.radio4.dk og se sendeplanen dag for dag.

God lyttelyst i forårssæsonen på Radio4!

Foto: Tor Birk Trads

Læs også

17.05.22

Transportminister: Det er misforstået omsorg, når forældre kører deres børn i skole

På trods af, at 2022 er udråbt som cyklens år af politikerne på Christiansborg, viser flere undersøgelser, at færre danskere tager cyklen. Det gælder ikke mindst børn, som i stigende grad bliver kørt til skole fremfor selv at cykle. Ifølge Sundhedsstyrelsen faldt andelen af mindre børn, der cykler til og fra skole, med næsten 30…

Læs mere
16.05.22

11 ud af 12 ringer forgæves til Livslinien

Hvis man har selvmordstanker eller er selvmordstruet, kan man ringe til rådgivningstelefonen Livslinien, men langt de fleste, der ringer, bliver mødt med beskeden om, at alle linjer er optaget. Tal for 2021 viser, at Livslinien fik 161.331 henvendelser på telefonen, men kun 14.018 af de opkald blev besvaret. Det svarer til, at cirka 1 ud…

Læs mere
15.05.22

Finland og Sverige træffer snart beslutninger om medlemskab af Nato

Krigen i Ukraine har fået afgørende betydning for Finland og Sverige, der snart afgør, om de vil sige farvel til neutralitet og være en del af forsvarsalliancen Nato. Riksdagen i Finland skal i morgen vedtage den beslutning, som landets præsident Sauli Niinstö og statsminister Sanna Marin i dag har meldt ud. – Finland vil formelt…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet