Nyhedsartikel

Alex Nyborg Madsen gæsteværter ’Nattevagten’

En af landets helt store radiostemmer kan høres i radioen igen. Fredag den 21. april, eller præcis 20 uger efter han for allersidste gang slukkede sin mikrofon på P5, stiller Alex Nyborg Madsen sig bag en ny på Radio4.

Der er altid nærvær, mod og sårbarhed i luften, når mørket sniger sig ind, og ’Nattevagten’ tager over på Radio4. Natten til lørdag den 22. april får de tre ting følgeskab af en endog ekstremt velkendt radiostemme.

Alex Nyborg Madsen har takket ja til at tage to gæstevagter på Radio4-programmet, der i over 10 år har sørget for godt, nærværende selskab til alle dem, der enten ikke kan, vil eller må sove i de søvnige timer lige efter midnat. Et radioformat, der på ingen måde ligger den erfarne radiovært fjernt.

”Jeg har lavet masser af natradio gennem tiden, så det bliver sjovt at genbesøge den del. Jeg er selv en gammel natteravn, og jeg har altid elsket den der særlige stemning, der er på det tidspunkt af døgnet. Faktisk lavede jeg i sluthalvfemserne noget natradio, hvor jeg inddrog lytterne, opfordrede dem til at fortælle, hvad de lavede, hvor de var… dengang skrev de bare ind på fax,” lyder det fra den garvede radiovært.

Den populære radiovært blev efter 40 år i DR – til manges store overraskelse – afskediget i forbindelse med en større fyringsrunde sidste år. Og det er da også den pludselige livsændring, Alex Nyborg Madsen selv blev kastet ud i, der er baggrunden for det emne, han har valgt at tale om på sin første vagt.

”Det er jo første gang, jeg er tilbage i æteren efter 40 år i DR, så det ville næsten være underligt, hvis vi ikke skulle tale om det der med, når livet slår en kolbøtte, hvad så? Hvad har andre oplevet? Hvordan har de håndteret det? Hvordan kommer man videre? Personligt har jeg holdt nogle måneders pause fra radio og brugt noget tid på at finde ud af, hvad jeg skal. Og jeg er kommet frem til, at jeg rigtig gerne vil fortsætte med mit fag, så det er så fint, jeg nu får mulighed for at lege lidt med radio igen i ’Nattevagten’.”

Tidligere på året åbnede ’Nattevagten’ muligheden for, at gæsteværter kunne optræde i programmet. Den første bag mikrofonen var Bubber, der efterfølgende er blevet en fast del af Nattevagt-holdet, som udover ham består af Caroline Sascha Cogez, Sanne Gottlieb, Julie Badura, Torben Steno og Mads Nygaard.

’Nattevagten’ er det eneste program på FM-båndet, der sender live fra studiet hver nat året rundt. Programmet så nattens mørke første gang den 1. november 2012 på Radio24syv og er det eneste program, Radio4 videreførte, da stationen overtog sendetilladelsen.

Du kan høre Alex Nyborg Madsen natten til lørdag den 22. april og natten til mandag den 24. april fra klokken 00.00-02.00 på Radio4.

Læs også

30.05.23

Atomkraft – en mulig investering?

Når snakken falder på atomkraft, som vi heldigvis er begyndt på – på ny – så oplever jeg ofte, at det bliver en diskussion mellem hjertet og hjernen. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvad der er frygt, og hvad der er fakta. Det synes jeg er ærgerligt. For hvad nu, hvis…

Læs mere
30.05.23

Styrelse giver kritik til lægehus efter otteårig piges død

Styrelsen for Patientklager kritiserer lægehus i Vojens for behandlingen af en otteårig syrisk pige, der døde af et hjertestop som følge af mangelfuld astmabehandling i august sidste år. Ekspert vurderer, at pigen kunne have overlevet, hvis behandlingen havde været bedre.   Der var flere fejl i behandlingen, som ledte op til, at 8-årige Aryam fik…

Læs mere
29.05.23

Moderaterne-profil brød reglerne: Trak fortrolige oplysninger om udsatte klienter ud til sig selv

En ny sag rammer nu Moderaternes ordfører for udsatte mennesker, Nanna W. Gotfredsen, der ifølge Ekstra Bladet har brudt reglerne for datasikkerhed. “Jeg begik en fejl,” lyder det fra folketingsmedlemmet.  Mens Moderaternes folketingsmedlem Nanna W. Gotfredsen var suspenderet fra sin rolle som daglig leder i Gadejuristen, begyndte hun i strid med reglerne at hive fortrolige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet