Nyhedsartikel

Anne-Marie Dohm stopper som adm. direktør for Radio4

Den nuværende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Radio4, Anne-Marie Dohm, har valgt at sige ja til en ny arbejdsmæssig udfordring og stopper efter planen på radioen ved udgangen af september, når hun har afsluttet arbejdet med en revitaliseret identitet af Radio4. Jagten går nu ind på at finde en ny person til posten, der kan være med til at indfri det uforløste potentiale ejerkredsen bag Radio4 har for radiokanalen.

Den landsdækkende taleradio Radio4, der ejes af en række regionale mediehuse, skal have en ny person i stolen som administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, da Anne-Marie Dohm stopper i stillingen.

– Fra bestyrelsens side takker vi Anne-Marie Dohm for indsatsen og ønsker hende al mulig held og lykke fremover, siger bestyrelsesformand for Radio4, Bjarne Werner Munck. Bestyrelsesformanden fortæller, at der er store ambitioner for radioen, og at den kommende direktør og ansvarshavende chefredaktør skal være med til at løfte Radio4 ind i den næste fase af radioens levetid. Han lægger vægt på, at den person, der sætter sig i stolen, skal tilføre radioen ny energi og sætte fart i udviklingen af de omfangsrige og ambitiøse planer, der er lagt for radiokanalen.

– I de kommende måneder vil der blive rullet en revitaliseret identitet ud. I den forbindelse kommer vi til at vurdere programfladen, så vi sikrer, at der er overensstemmelse mellem identitet og indhold. Vi ønsker at skærpe vores position som taleradio for alle danskere, store som små, i land og by ved at sætte debatten fri, siger Bjarne Werner Munck og understreger:

– Ambitionerne for Radio4’s nye identitet og udrulningen af denne, er at tiltrække flere og nye lyttere til både liveprogrammer og det indhold, der kan streames. Derfor går jagten nu ind på at finde en ny direktør og ansvarshavende chefredaktør, som kan implementere den nye identitet, løfte det høje ambitionsniveau og vise stærke resultater. Nye udfordringer Anne-Marie Dohm har været administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Radio4 siden radiokanalen så dagens lys i 2019 og har medvirket til at etablere et nyt medie på rekordtid.

Anne-Marie Dohm glædes over de fire år, hun har været på Radio4, men stopper i stillingen, fordi hun ønsker at afprøve nye arbejdsmæssige udfordringer.

– Det har været spændende at opbygge et nyt mediehus. Og ikke mindst at udvikle de tiltag, som der i de kommende år skal give radioen en endnu stærkere stemme i den offentlige samtale. Jeg har imidlertid sagt ja til en ny stor udfordring, så jeg glæder mig til at følge Radio4’s udvikling udefra, siger Anne-Marie Dohm. Rekrutteringen af en ny person er sat i gang, og det forventes at kunne melde det nye navn ud om nogle måneder. Indtil da konstitueres programchef, Tina Kragelund, som administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Radio4.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet