Nyhedsartikel

Fuld fart på eftermiddagen og andre fede programnyheder i efteråret

Mindre snak. Mere handling. ’Missionen’ på Radio4 er ny, aktivistisk eftermiddagsradio med radioværterne Tony Scott og Amalie Bremer i spidsen.

Deres mål er i al beskedenhed at gøre verden til et bedre sted – ikke ved at tale om alle de ting, der i værternes øjne er galt med den, men ved at gøre noget ved dem.

”Hvis vi for eksempel tager hele croptop-debatten for nylig. Der havde alle voksne i hele landet jo travlt med at diskutere, hvordan nogle unge mennesker i Vejle skulle beklæde deres overkrop. Der blev diskuteret og debatteret på de sociale medier. Men så blev de unge mennesker aktivistiske, de demonstrerede på deres skoler – og siden har man jo ikke hørt mere til debatten. Og så hørte vi ikke mere.

Simpelthen fordi nogen stoppede med at snakke og GJORDE noget i stedet. Det var så fedt at se. Og det er dét, der er målet for os,” siger Tony Scott, der i selskab med Amalie Bremer altså hellere sætter ord bag handling end omvendt.

Sammen med den udfarende, nysgerrige reporter Rasmus Lund har Tony og Amalie  siden mandag været i fuld gang med en række missioner lige fra at få vareskilleren tilbage på indkøbsbåndet i supermarkederne til et forsøg på at gøre finansloven spændende.

Hver dag kaster værtsparret sig over en ny mission og følger op på de gamle. Lyt med alle hverdage fra 15-17 på Radio4 eller her

Øjenvidneberetning fra en krigskirurg

I de sidste ti år har hun arbejdet som læge midt i nogle af verdens voldsomste krige, naturkatastrofer og kaotiske stater. Fra støv og skudsår i Irak, over social armod i Haiti og til nonneklostre i bushen i Den Centralafrikanske Republik. 

Tag med kirurg Kathrine Holte på arbejde i verdens brændpunkter i Radio4’s nye serie ’Krigskirurgen’.

I hvert afsnit fortæller Kathrine Holte om en af de konkrete missioner, hun har været udsendt på. Her får du muligheden for at høre, hvordan krig og katastrofer opleves, når man står midt i orkanens øje og lapper folk sammen.

Programmerne kan enten høres som seks mindre podcast-afsnit på en halv times varighed som udkommer hver onsdag og lørdag, eller som tre samlede fortællinger af en times varighed hver lørdag kl. 14.05 på Radio4.

Populært portrætprogram vender tilbage

det sidste måltid

‘Det sidste måltid’ med Lærke Kløvedal er fra søndag den 5. september tilbage på Radio4. Og efteråret er spækket med en ny række af spændende, danske personligheder, der alle har taget imod invitationen om at spise deres sidste måltid, mens de får mulighed for at komme med input til deres egen nekrolog.

Filminstruktør Bille August er første gæst ved bordet hos Lærke Kløvedal, der henover efteråret også får besøg af blandt andre Hanne Boel, Anders Breinholdt, Christian Stadil, Drew Sycamore og Mick Øgendahl, til en medrivende, nærværende og inspirerende samtale om døden, livet og alt derimellem.

Lyt med hver søndag kl. 10.05 på Radio4 eller hør sæsonpremieren allerede nu som podcast

 

Penge er ikke kun papir

‘Overskud’ er ikke bare tilbage med gode råd og tips til dig, der gerne vil lære at investere, og som ønsker at skabe mere værdi i dit liv. Som noget helt nyt inviterer Sofie Østergaard i løbet af efteråret kendte danskere i studiet til en åben snak om penge og privatøkonomi – noget vi alle skal bli

ve bedre til at tale åbent om, hvis det står til Overskuds-værten.
Lyt med hver tirsdag klokken 13.05 eller som podcast

 

 

Krimiland graver dybere i Palme-mordet

Krimiland

Krimiland

Sagen om mordet på den svenske statsminister, Olof Palme, der blev skudt og dræbt på åben gade i 1986, nægter at dø. I løbet af efteråret ser vært Anders Christiansen og historiker Anders Orris derfor nærmere på nye teorier, usete dokumenter og en eventuel dansk forbindelse til mordet.
Lyt med hver lørdag klokken 17.05 eller som podcast

Endnu tættere på Kontinentet

Mads Anneberg vinker bogstaveligt talt farvel til danskervinklen, når han til efteråret rykker teltpælene til Bruxelles, hvor han kan være helt tæt på tingene som Radio4’s Europa-korrespondent. Herfra vil han hver fredag sørge for at servere tidens store historier fra alle afkroge af Europa – set fra de andre europæeres perspektiv.

Lyt med fredag klokken 10.05 eller som podcast

 

Genau elsker efteråret

Genau

Et højspændt efterår venter i tysk politik. Den 26. september går tyskerne til valg, hvor de efter 16 år med Angela Merkel ved roret skal finde en ny Forbundskansler. Og det er guf for ‘Genau’, der elsker alt ved vores store nabo mod syd. Derfor tager Thomas Schumann naturligvis turen ned ad Autobahn for at tage temperaturen på tyskernes valgfeber op til valget.
Lyt med tirsdag klokken 10.05 eller som podcast

 

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet