Nyhedsartikel

Fuld fart på eftermiddagen og andre fede programnyheder i efteråret

Mindre snak. Mere handling. ’Missionen’ på Radio4 er ny, aktivistisk eftermiddagsradio med radioværterne Tony Scott og Amalie Bremer i spidsen.

Deres mål er i al beskedenhed at gøre verden til et bedre sted – ikke ved at tale om alle de ting, der i værternes øjne er galt med den, men ved at gøre noget ved dem.

”Hvis vi for eksempel tager hele croptop-debatten for nylig. Der havde alle voksne i hele landet jo travlt med at diskutere, hvordan nogle unge mennesker i Vejle skulle beklæde deres overkrop. Der blev diskuteret og debatteret på de sociale medier. Men så blev de unge mennesker aktivistiske, de demonstrerede på deres skoler – og siden har man jo ikke hørt mere til debatten. Og så hørte vi ikke mere.

Simpelthen fordi nogen stoppede med at snakke og GJORDE noget i stedet. Det var så fedt at se. Og det er dét, der er målet for os,” siger Tony Scott, der i selskab med Amalie Bremer altså hellere sætter ord bag handling end omvendt.

Sammen med den udfarende, nysgerrige reporter Rasmus Lund har Tony og Amalie  siden mandag været i fuld gang med en række missioner lige fra at få vareskilleren tilbage på indkøbsbåndet i supermarkederne til et forsøg på at gøre finansloven spændende.

Hver dag kaster værtsparret sig over en ny mission og følger op på de gamle. Lyt med alle hverdage fra 15-17 på Radio4 eller her

Øjenvidneberetning fra en krigskirurg

I de sidste ti år har hun arbejdet som læge midt i nogle af verdens voldsomste krige, naturkatastrofer og kaotiske stater. Fra støv og skudsår i Irak, over social armod i Haiti og til nonneklostre i bushen i Den Centralafrikanske Republik. 

Tag med kirurg Kathrine Holte på arbejde i verdens brændpunkter i Radio4’s nye serie ’Krigskirurgen’.

I hvert afsnit fortæller Kathrine Holte om en af de konkrete missioner, hun har været udsendt på. Her får du muligheden for at høre, hvordan krig og katastrofer opleves, når man står midt i orkanens øje og lapper folk sammen.

Programmerne kan enten høres som seks mindre podcast-afsnit på en halv times varighed som udkommer hver onsdag og lørdag, eller som tre samlede fortællinger af en times varighed hver lørdag kl. 14.05 på Radio4.

Populært portrætprogram vender tilbage

det sidste måltid

‘Det sidste måltid’ med Lærke Kløvedal er fra søndag den 5. september tilbage på Radio4. Og efteråret er spækket med en ny række af spændende, danske personligheder, der alle har taget imod invitationen om at spise deres sidste måltid, mens de får mulighed for at komme med input til deres egen nekrolog.

Filminstruktør Bille August er første gæst ved bordet hos Lærke Kløvedal, der henover efteråret også får besøg af blandt andre Hanne Boel, Anders Breinholdt, Christian Stadil, Drew Sycamore og Mick Øgendahl, til en medrivende, nærværende og inspirerende samtale om døden, livet og alt derimellem.

Lyt med hver søndag kl. 10.05 på Radio4 eller hør sæsonpremieren allerede nu som podcast

 

Penge er ikke kun papir

‘Overskud’ er ikke bare tilbage med gode råd og tips til dig, der gerne vil lære at investere, og som ønsker at skabe mere værdi i dit liv. Som noget helt nyt inviterer Sofie Østergaard i løbet af efteråret kendte danskere i studiet til en åben snak om penge og privatøkonomi – noget vi alle skal bli

ve bedre til at tale åbent om, hvis det står til Overskuds-værten.
Lyt med hver tirsdag klokken 13.05 eller som podcast

 

 

Krimiland graver dybere i Palme-mordet

Krimiland

Krimiland

Sagen om mordet på den svenske statsminister, Olof Palme, der blev skudt og dræbt på åben gade i 1986, nægter at dø. I løbet af efteråret ser vært Anders Christiansen og historiker Anders Orris derfor nærmere på nye teorier, usete dokumenter og en eventuel dansk forbindelse til mordet.
Lyt med hver lørdag klokken 17.05 eller som podcast

Endnu tættere på Kontinentet

Mads Anneberg vinker bogstaveligt talt farvel til danskervinklen, når han til efteråret rykker teltpælene til Bruxelles, hvor han kan være helt tæt på tingene som Radio4’s Europa-korrespondent. Herfra vil han hver fredag sørge for at servere tidens store historier fra alle afkroge af Europa – set fra de andre europæeres perspektiv.

Lyt med fredag klokken 10.05 eller som podcast

 

Genau elsker efteråret

Genau

Et højspændt efterår venter i tysk politik. Den 26. september går tyskerne til valg, hvor de efter 16 år med Angela Merkel ved roret skal finde en ny Forbundskansler. Og det er guf for ‘Genau’, der elsker alt ved vores store nabo mod syd. Derfor tager Thomas Schumann naturligvis turen ned ad Autobahn for at tage temperaturen på tyskernes valgfeber op til valget.
Lyt med tirsdag klokken 10.05 eller som podcast

 

Læs også

27.09.21

Organisation efterlyser flere seniorer i byrådene

Danskere over 70 år er en af de grupper, der er repræsenteret mindst i kommunalbestyrelserne i forhold til, hvor stor en del af befolkningen, de udgør. Ifølge tal fra kommunalforsker Roger Buchs bog “Den vigtigste politik” er ældre over 70 år, dem der er næstdårligst repræsenteret i kommunalbestyrelserne. Det er kun dem, der står uden…

Læs mere
24.09.21

Sofie tog ikke imod tilbud om celleskrab: “Jeg ville ønske, jeg havde fået mere information”

Når man fylder 23 år, får man som kvinde en invitation til en screening for livmoderhalskræft – det man også kalder for et celleskrab. Men halvdelen af de førstegangsinviterede tager ikke imod tilbuddet. En af dem er Sofie Bregnhøj, som i to år ikke tog imod tilbuddet: “Jeg husker tydeligt, at jeg får en besked…

Læs mere
23.09.21

Danske Uber-chauffører står bag socialt bedrageri for millioner

I over 400 sager har Uber-chauffører uretmæssigt modtaget sociale ydelser samtidig med, at de har haft indtægter fra transporttjenesten. Tilbagebetalingskravet lyder på næsten 20 millioner kroner. Over 100 chauffører er politianmeldt. Det er Skattestyrelsen, der har fundet frem til i alt 1.498 personer, der i 2016 og 2017 havde indtægt som chauffører for Uber, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet