Nyhedsartikel

Hele Danmarks Brostrøm vil ikke begraves

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm mistede sin far allerede som 11-årig. Det satte spor i den unge dreng, der aldrig selv har fået børn. Han fik lagt kimen til stærk arbejdsmoral og retfærdighedssans som teenager i USA, og det gjorde ham til kommunist. Det fortæller han om i programmet ’Det sidste måltid’ på Radio4, hvor han i en samtale med Lærke Kløvedal åbner op for en mere personlig side af sig selv.

Vi kender ham alle sammen som statsministerens wingman, der giver råd og vejleder om sundhedstilstanden, når der skal sendes meddelelser ud til danskerne om den igangværende coronakrise. Men for blot få måneder siden kendte vi ham ikke i den brede offentlighed.

Den 54-årige direktør Søren Brostrøm er siden sin optræden på de direkte transmitterede pressemøder i Statsministeriet blevet hyldet på sociale medier, og danskerne har hurtigt taget hans facon til sig, hvor han meget direkte har fortalt om hygiejne, dødstal og sex under krisen.

I ’Det sidste måltid’ mødes han på behørig afstand med Lærke Kløvedal ude i naturen, hvor han fortæller om opvæksten som introvert dreng i Risskov med sine lægeforældre, om racisme i Alabama og sit engagement som international sekretær i Danmarks Kommunistiske Ungdom, om at blive forladt af den store kærlighed i sit liv og om det nuværende liv som single.

Søren Brostrøm har ry for at være en arbejdshest ud over det sædvanlige, der flere gange i sit arbejde som direktør for Sundhedsstyrelsen har benyttet sig af klar og ærlig kommunikation for at løse komplicerede opgaver. I ’Det sidste måltid’ fortæller han også om altid at sige sandheden på trods af både politisk og folkeligt pres.

Manden med den alfaderlige ro, der klippede sig selv under coronakrisen, mens frisørerne havde lukket, har til radioprogrammet valgt en forret, en hovedret og en dessert, som skulle være hans sidste måltid, hvis han skulle forlade livet nu. Lyt med i programmet for at høre, hvorfor han fx har ønsket nyrer som sin sidste spise. Efter desserten erkender han, at han ikke vil begraves, når den tid kommer. Programmet er bygget op over hovedpersonens nekrolog, som tager os igennem de mest tankevækkende og bemærkelsesværdige momenter.

’Det sidste måltid’
Lyt med på Radio4
søndag den 3. maj kl. 10.05
på FM, DAB+, web og efterfølgende som podcast.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet