Nyhedsartikel

’Kraniebrud’ runder fornemt hjørne: 1000 timers videnskab på Radio4

‘Kraniebrud’ nummer 1000? De fleste ville nok søge læge, men på Radio4 er det noget, vi fejrer. Det populære videnskabsprogram ‘Kraniebrud’ har nemlig rundet et ultraskarpt hjørne med sit program nummer 1000, og det bliver markeret på behørig vis i jubilæumsprogrammet.

Formidling af videnskab så det pirrer nysgerrigheden og gør lytterne klogere. Dét har været missionen for Radio4’s populære videnskabsprogram ’Kraniebrud’, lige siden programmet ramte radiobølgerne første gang den 1. november 2019.

1000 timers nørde-radio senere må missionen betegnes som ”completed”. ’Kraniebrud’ er et af Radio4’s mest downloadede podcastprogrammer på ugebasis, og det er ikke kun blandt lytterne, det er populært. Det får også rosende ord fra de eksperter og forskere, som deler ud af deres viden i programmerne.

”Når man normalt udtaler sig til medierne, så er det et vilkår, at det kan være under et minut eller bare en enkelt sætning, hvilket jo også er fint. Men det er fantastisk at få lov til at gå i dybden med ting i et format, hvor der er plads til, at man interesserer sig for nuancer og perspektiver. De er ekstremt vigtige at få med,” forklarer lektor i religionsvidenskab, Marie Vejrup, der efterhånden har gæstet programmet som ekspertkilde et dusin gange, og som også medvirker i jubilæumsprogrammet.

Lige siden Radio4’s første dag i æteren har ’Kraniebrud’ alle hverdage været en del af sendeplanen. Et skiftende hold af værter har formidlet tusind timers overraskende og tankevækkende vinkler på alverdens fænomener, når de har kastet sig ud i forskellige videnskabsgrene for at komme bagom, ind i og rundt om dagens emne, hvad enten det har handlet om vandmænd i fødevareindustrien eller nullermænd i rummet.

I program 1000 ser ’Kraniebrud’-værterne, Maja Jensen, Emma Holtet og Peter Løhde, tilbage på nogle højdepunkter fra de 999 timers videnskabsprogrammer, der allerede er i banken, og så tager de temperaturen på, hvor hot det egentlig er at fejre sine egne bedrifter og hvilken indflydelse, de sociale medier har på måden, vi fejrer jubilæer på i dag.

Bliv endnu klogere på fest og fejring; hør hvilke øjeblikke, der har gjort mest indtryk på programværterne; og find ud af, hvordan en vandmand egentlig smager i jubilæumsprogrammet her, dyk ned i de tidligere programmer i Radio4’s app, eller lyt med alle hverdage på Radio4 klokken 12.10

Læs også

24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere
23.03.23

NB-lokalformand om Svend Pedersen: “Enhver fugl synger med sit næb”

Svend Pedersen, som er medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige, har været kritiseret for sin tone på de sociale medier. Men på trods af den hårde tone, kan han godt fortsat sidde i partiets hovedbestyrelse. Det mener i hvert fald Jørn Rasmussen, kredsformand for Nye Borgerlige i Vordingborg. Svend Pedersens hårde retorik mod særligt kvindelige…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet