Nyhedsartikel

Løftebrud, løgne og luskede alliancer: ‘Kampen om kæderne’ er skudt i gang i kommunerne – og på Radio4

Hvert fjerde år går det løs. Den kommunale valgkamp raser, og lokalpolitikere landet over kæmper indædt for retten om magten til at fordele millioner til blandt andre de små, de syge og de ældre.
Det er dog først, når stemmerne er optalt, og posterne skal fordeles, at den afgørende kamp bryder ud. Det er en kamp om magt. Det er en kamp om borgmesterkæder. Og i den kamp gælder alle kneb.

”Kampen om borgmesterposten er altid interessant for vælgerne i den enkelte kommune. Men nogle konstitueringsdramaer er så voldsomme, spændende og opsigtsvækkende, at de optager folk fra hele landet, og det er de fortællinger, vi dykker ned i.
Heldigvis vil mange kommunalpolitikere gerne tage lytterne med tilbage til de ellers lukkede forhandlingsrum og ærligt fortælle om oplevelserne i forbindelse med de lange knives nat,” siger nyheds- og aktualitetschef, Jon Hasselbalch Mikkelsen, fra Radio4.

’Kampen om kæderne’ er i alt seks podcast-egnede programmer, der hver torsdag op til kommunalvalget den 16. november byder på et nyt magtopgør fra det seneste valg. Første program sætter fokus på dramaet fra Ringkøbing-Skjern, hvor et centralt spørgsmål om homovielser endte med at blive fatalt for lokalpolitikeren Kristian Andersens borgmesterdrømme.

Herefter følger de dramatiske kampe i rådhuskorridorerne på Læsø, Slagelse, Kerteminde, Rebild og Fanø. Programmerne laves i samarbejde med udvalgte TV2-regioner, hvilket har sikret, at de afgørende øjeblikke fra seneste kommunalvalg indgår som dokumentation i programmerne.

”I 2017 var det umuligt at forudse det endelige resultat i Ringkøbing-Skjern kommune. Et valg hvor vinderen endte med at tabe. Det drama udfoldes på forbilledligvis i seriens første afsnit. På TV Midtvest er vi stolte over at have samarbejdet med Radio4 om et kvalitetsformat som dette,” siger redaktionschef på TV Midtvest, Tommy Zwicky, der bakkes op af chefredaktør på TV2 Nord, Tino Pedersen:

”På TV2 Nord knokler vi hver gang til kommunalvalget for at bringe nordjyderne så tæt som muligt på de store konstitueringsdramaer. Vi glæder os derfor over i samarbejde med Radio4 at give nordjyderne muligheden for genopleve valgdramaerne fra vores region.”

Udover at kunne fange udsendelserne på Radio4 kan der lyttes med fra podcast og de udvalgte TV2-regioners hjemmesider.

“Vi på TV2 Fyn søger altid samarbejde om god journalistik. Emnet er toprelevant nu, hvor lokaldemokratiet igen skal vise sit værd. Samtidig er podcast nyt for os, hvorfor vi ser frem til at teste det i samarbejde med Radio4,” siger redaktionschef på TV Fyn, Mads Boel.

Hør første program af ’Kampen om kæderne’ klokken 13.05 på Radio4 eller her

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet