Nyhedsartikel

Lytterne kvitterer for stærkt indhold: Rekordhøjt lyttertal for uge 13

Radio4 er for alvor på vej ud af corona-nedlukningens skygger og leverer rekordhøjt lyttertal for uge 13. Stærkt indhold, kritiske interview og dagsordensættende journalistik er noget af det, der trækker helt nye taleradio-lyttere til kanalen.

Efter to svære opstartsår med coronanedlukninger som benspænd, har Radio4 konsolideret sig i bevidstheden hos sin primære målgruppe, og bevæger sig nu i den helt rigtige retning. Det kan ses på de seneste ugers stigende lyttertal, der ifølge Kantar Gallup toppede i sidste uge med rekordhøje 358.000 og en andel på 1,7 procent. Det er det højeste lyttertal, Radio4 har haft, efter den første coronanedlukning ramte Danmark.

Samtidig er det gennemsnitlige lyttertal i årets første tre måneder steget til 305.000 lyttere mod 271.000, som var gennemsnittet for samme kvartal i 2021. Og det er radioens strategi om at favne en helt ny målgruppe, der nu slår igennem.

”Da vi overtog FM4-båndet i 2019 skiftede vi stort set alle programmer ud, for vi ville gerne ramme en anden målgruppe, end den ”traditionelle” taleradiolytter. Og det begynder vi altså at se resultatet af nu. Vi har opnået en langt mere ligelig fordeling af lytning mellem Øst- og Vestdanmark, vi har fået flere lyttere med erhvervsuddannelser og kortere uddannelser, og så er gennemsnitsalderen faldet væsentligt, kan vi se. Der er altså sket den udskiftning af lyttere på kanalen, som vi har arbejdet henimod. Og det er ret stærkt gået i en tid, hvor lytterne generelt falder fra flowradio, og hvor coronanedlukningerne i de to første af vores leveår som radiostation gjorde det helt umuligt at komme ud til nye målgrupper,” siger Radio4’s administrerende direktør, Anne-Marie Dohm, der glæder sig over lyttertallene, som hun ser som et direkte udtryk for, at Radio4’s seriøse journalistik og stærke programindhold virker:

”Radio er et stærkt medie, og vi er enormt ambitiøse i vores tilgang til stoffet. Da Rusland invaderede Ukraine, var vi på grund af vores overkommelige størrelse for eksempel lynhurtigt på plads i og uden for Ukraine for at dække krigen, og vores dækning af DF’s omdiskuterede landsmøde samt vores længere transmission i forbindelse med Højesterets domsafsigelse over Inger Støjberg, har alt sammen været noget, lytterne har kvitteret for – både i forhold til det stigende lyttertal og for den kvalitetsvurdering, vi har fået fra dem. Samtidig tildelte radiobranchen os sidste år priserne for Årets Kritiske Interview lavet af morgenvært Jacob Grosen i ‘Radio4 Morgen’, og Årets Samtale for vores populære program ‘Det sidste måltid’ med Lærke Kløvedal, og når man som ny station mestrer de to discipliner, så kan man altså noget.”

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet