Nyhedsartikel

Lytternes tilfredshed med Radio4 er steget markant

Radio4 lancerer i 2023 en styrkelse af sendeplanen oven på et år, hvor lytternes tilfredshed med radioen er steget markant. Og hvor flere har fået øje på taleradioen, der sendte første gang i november 2019.

En ny kendskabs- og tilfredshedsmåling med Radio4 viser, at antallet af lyttere, som er enten tilfredse eller meget tilfredse med radioen, er steget fra 73 procent i 2021 til 77 procent i 2022. Samtidig er kendskabet til radioen i hele befolkningen steget fra 38 procent i 2021 til 40 procent i 2022. Det sker i et år, hvor Radio4 også er blevet hædret med prisen for ‘Årets Radioprogram’ ved Prix Audio i oktober for musik- og portrætprogrammet ‘Portrætalbum’.

“Det har været et rigtig godt år for Radio4. Vi er ved at finde vores stemme i markedet, hvor vi markerer os med stærke formater og en evne til at lukke flere lyttere ind i den offentlige debat,” konstaterer direktør og ansvarshavende chefredaktør, Anne-Marie Dohm.

Radio4 har siden 2019 sendt public serviceradio 24 timer i døgnet og udkommer hver uge med over 100 podcastepisoder.

Høj kvalitet i alle genrer

Hvert år skal alle public servicevirksomheder redegøre for årets aktiviteter til Radio- og tv-nævnet. Radio4’s redegørelse er netop blevet behandlet ved nævnet, der konstaterer, at radioen også i 2021 levede op til sine public service-forpligtelser. Nævnet skriver i sine årlige udtalelse, som udkommer i denne uge:

“Samlet set finder Radio- og tv-nævnet, at Radio4’s public serviceredegørelse har givet et retvisende billede af programvirksomheden for 2021. Radio4 har endvidere på tilfredsstillende vis redegjort for tilfældene af manglende opfyldelse af bekendtgørelsen og tilladelsen. Radio- og tv-nævnet finder derfor, at redegørelsen kan godkendes.”

I redegørelsen til Radio- og tv-nævnet har Radio4 ud over sin programvirksomhed også redegjort for sin vision for udviklingen af radioen, hvilket nævnet efterlyste i 2020. Det tiltag hilser nævnet velkommen i sin nye udtalelse.

Radio4-direktør Anne-Marie Dohm har ved årets afslutning især fokus på, at lytterne i den seneste kvalitetsmåling giver radioen særdeles flotte skudsmål.

“Det er virkelig glædeligt, at lytterne kvitterer for, at kvaliteten i Radio4’s programmer ligger rigtig højt på tværs af genrerne, og at Radio4 bliver oplevet som et både godt og relevant public service-tilbud,” siger Anne-Marie Dohm, der også hæfter sig ved, at kendskabstallet til Radio4 er steget, selv om det ikke har indfriet den fastsatte KPI:

“Der er ingen tvivl om, at man som ny skal kæmpe for at få gennemslag og kendskab i lydmarkedet i disse år. Og det betyder også, at vi kommer til at skærpe vores formater yderligere, så vi altid er tro mod de lyttere, der enten lytter til flow eller podcast. Der er ikke rigtig plads til mellemvarerne længere,” siger Anne-Marie Dohm.

Mere live, aktualitet og politik

Fra 1. januar 2023 lancerer Radio4 en ny sendeplan på flow, der blandt andet skærper radioens liveprofil, så der kommer endnu mere fokus på lytterinddragelse, aktuelle debatter og politik i dagtimerne. Radio4 åbner blandt andet for programmet ‘Morgenrutinen’, der sørger for godt selskab til de morgenfriske allerede fra klokken 05 på hverdage og udvider det populære formiddagsprogram ‘Ring til Radio4’ fra en til to timers liveradio.

Derudover vil lyttere alle hverdage mellem 11 og 12 kunne tune ind på radioens aktuelle politiske programmer som ‘Mandat’, ‘Det røde hjørne’ og ‘Det blå hjørne’. Og så lancerer Radio4 samtidig et nyt bånd med perspektiv og analyse fra ud- og indland på hverdage fra 17-18 med programmerne ‘Verden kalder’, ‘Genau’ og ‘Selskabet’.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet