Nyhedsartikel

Lyttersucces får rød tvilling: Radio4 og Avisen Danmark er klar med nyt politisk debatprogram

Radio4 og Avisen Danmark er klar med nyt politisk debatprogram, der bliver en direkte pendant til det populære ’Det blå hjørne’ – blot i en rivende rød version. Sofie Carsten Nielsen og Pelle Dragsted er de første til at åbne debatten, når de mandag den 26. september tørner sammen i ’Det røde hjørne’.

Selvom magten i Danmark i øjeblikket er rød, trues venstrefløjens projekt indefra af det forestående folketingsvalg. Meningsmålingerne spår et valg, hvor alt kan ske, og sprækkerne i det ellers så solide røde fundament begynder så småt at dukke op og udstille store uenigheder mellem de midtsøgende partier og den yderste venstrefløj.

Derfor har Radio4 og Avisen Danmark inviteret nogle af venstrefløjens mest markante profiler ind i ’Det røde hjørne’ til debat om værdipolitik og alt det, der splitter partierne på venstrefløjen.

Lyt til første afsnit af ‘Det røde hjørne’ her: (Artiklen fortsætter herunder)

”På Radio4 vil vi have værter og medvirkende, som brænder for det, de taler om, og som har stærke værdier og holdninger. ’Det Blå Hjørne’ har vist, at den skarpeste debat ofte finder sted inden for familien. Derfor synes vi, at det er tiden til at få en rød tvilling i sendefladen, som kan gøre det tydeligere for lytterne, hvor de store forskelle faktisk er på den røde fløj,” siger direktør på Radio4, Anne-Marie Dohm

Hver mandag vil Radio4-vært og Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall, invitere to markante profiler fra venstrefløjen i studiet for at diskutere, hvordan rød blok skal få de interne linjer om værdigrundlaget på plads. Programmet bliver, som man kender det fra ’Det blå hjørne’ – bare rivende rødt.

”Værdipolitikken er en altafgørende faktor i dansk politik, og den fylder mere og mere. Med vores blå og røde hjørner har vi sammen med Radio4 skabt et debatformat, der gør os klogere på konflikten internt i de to blokke. En konflikt, der oftest forsvinder, når debatten går hen over midten. Og vores erfaring er, at lytterne – både blå og røde – godt kan lide den kompromisløshed, der kendetegner debatformen i ’Det blå hjørne’, så vi glæder os til at kunne byde lytterne og vores læsere på en rød version af formatet,” siger chefredaktør på Avisen Danmark, Daniel Bach Nielsen.

’Det røde hjørne’ har premiere den 26. september og kan høres hver mandag kl. 11.05 på Radio4, mens ’Det blå hjørne’ fortsat kan høres fredage kl. 11.05 på Radio4.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet