Nyhedsartikel

Lyttersucces får rød tvilling: Radio4 og Avisen Danmark er klar med nyt politisk debatprogram

Radio4 og Avisen Danmark er klar med nyt politisk debatprogram, der bliver en direkte pendant til det populære ’Det blå hjørne’ – blot i en rivende rød version. Sofie Carsten Nielsen og Pelle Dragsted er de første til at åbne debatten, når de mandag den 26. september tørner sammen i ’Det røde hjørne’.

Selvom magten i Danmark i øjeblikket er rød, trues venstrefløjens projekt indefra af det forestående folketingsvalg. Meningsmålingerne spår et valg, hvor alt kan ske, og sprækkerne i det ellers så solide røde fundament begynder så småt at dukke op og udstille store uenigheder mellem de midtsøgende partier og den yderste venstrefløj.

Derfor har Radio4 og Avisen Danmark inviteret nogle af venstrefløjens mest markante profiler ind i ’Det røde hjørne’ til debat om værdipolitik og alt det, der splitter partierne på venstrefløjen.

Lyt til første afsnit af ‘Det røde hjørne’ her: (Artiklen fortsætter herunder)

”På Radio4 vil vi have værter og medvirkende, som brænder for det, de taler om, og som har stærke værdier og holdninger. ’Det Blå Hjørne’ har vist, at den skarpeste debat ofte finder sted inden for familien. Derfor synes vi, at det er tiden til at få en rød tvilling i sendefladen, som kan gøre det tydeligere for lytterne, hvor de store forskelle faktisk er på den røde fløj,” siger direktør på Radio4, Anne-Marie Dohm

Hver mandag vil Radio4-vært og Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall, invitere to markante profiler fra venstrefløjen i studiet for at diskutere, hvordan rød blok skal få de interne linjer om værdigrundlaget på plads. Programmet bliver, som man kender det fra ’Det blå hjørne’ – bare rivende rødt.

”Værdipolitikken er en altafgørende faktor i dansk politik, og den fylder mere og mere. Med vores blå og røde hjørner har vi sammen med Radio4 skabt et debatformat, der gør os klogere på konflikten internt i de to blokke. En konflikt, der oftest forsvinder, når debatten går hen over midten. Og vores erfaring er, at lytterne – både blå og røde – godt kan lide den kompromisløshed, der kendetegner debatformen i ’Det blå hjørne’, så vi glæder os til at kunne byde lytterne og vores læsere på en rød version af formatet,” siger chefredaktør på Avisen Danmark, Daniel Bach Nielsen.

’Det røde hjørne’ har premiere den 26. september og kan høres hver mandag kl. 11.05 på Radio4, mens ’Det blå hjørne’ fortsat kan høres fredage kl. 11.05 på Radio4.

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet