Nyhedsartikel

Lyttersucces får rød tvilling: Radio4 og Avisen Danmark er klar med nyt politisk debatprogram

Radio4 og Avisen Danmark er klar med nyt politisk debatprogram, der bliver en direkte pendant til det populære ’Det blå hjørne’ – blot i en rivende rød version. Sofie Carsten Nielsen og Pelle Dragsted er de første til at åbne debatten, når de mandag den 26. september tørner sammen i ’Det røde hjørne’.

Selvom magten i Danmark i øjeblikket er rød, trues venstrefløjens projekt indefra af det forestående folketingsvalg. Meningsmålingerne spår et valg, hvor alt kan ske, og sprækkerne i det ellers så solide røde fundament begynder så småt at dukke op og udstille store uenigheder mellem de midtsøgende partier og den yderste venstrefløj.

Derfor har Radio4 og Avisen Danmark inviteret nogle af venstrefløjens mest markante profiler ind i ’Det røde hjørne’ til debat om værdipolitik og alt det, der splitter partierne på venstrefløjen.

Lyt til første afsnit af ‘Det røde hjørne’ her: (Artiklen fortsætter herunder)

”På Radio4 vil vi have værter og medvirkende, som brænder for det, de taler om, og som har stærke værdier og holdninger. ’Det Blå Hjørne’ har vist, at den skarpeste debat ofte finder sted inden for familien. Derfor synes vi, at det er tiden til at få en rød tvilling i sendefladen, som kan gøre det tydeligere for lytterne, hvor de store forskelle faktisk er på den røde fløj,” siger direktør på Radio4, Anne-Marie Dohm

Hver mandag vil Radio4-vært og Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall, invitere to markante profiler fra venstrefløjen i studiet for at diskutere, hvordan rød blok skal få de interne linjer om værdigrundlaget på plads. Programmet bliver, som man kender det fra ’Det blå hjørne’ – bare rivende rødt.

”Værdipolitikken er en altafgørende faktor i dansk politik, og den fylder mere og mere. Med vores blå og røde hjørner har vi sammen med Radio4 skabt et debatformat, der gør os klogere på konflikten internt i de to blokke. En konflikt, der oftest forsvinder, når debatten går hen over midten. Og vores erfaring er, at lytterne – både blå og røde – godt kan lide den kompromisløshed, der kendetegner debatformen i ’Det blå hjørne’, så vi glæder os til at kunne byde lytterne og vores læsere på en rød version af formatet,” siger chefredaktør på Avisen Danmark, Daniel Bach Nielsen.

’Det røde hjørne’ har premiere den 26. september og kan høres hver mandag kl. 11.05 på Radio4, mens ’Det blå hjørne’ fortsat kan høres fredage kl. 11.05 på Radio4.

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet