Nyhedsartikel

Mette Vibe Utzon bliver ny vært på Radio4 Morgen

Radio4 styrker morgenfladen med et sæt særdeles skarpe journalistiske kræfter. Fra og med oktober skal den kendte journalist, tv- og radiovært, Mette Vibe Utzon klæde Radio4’s lyttere på, når hun bliver en del af Radio4’s skarpe morgenhold.

Og lytterne af Radio4 Morgen kan godt begynde at glæde sig til at stå op i selskab med den erfarne vært.

”Nyheder og debat er en vigtig del af vores sammenhængskraft i samfundet, og befolkningen har mere end nogensinde brug for at have et sted at føre en demokratisk samtale. Den vil jeg glæde mig til at være en del af på det journalistiske morgenhold på Radio4,” siger Mette Vibe Utzon, der siden 1992 har været vært på en lang række tv- og radioprogrammer, hvor hun har beskæftiget sig med alt lige fra nyheder og undersøgende journalistik til forbrugs- og samfundsstof.

Ansættelsen af Mette Vibe Utzon sker som led i en generel styrkelse af Radio4’s morgenflade og overordnede, journalistiske profil, hvor ambitionen er at sætte aftryk og skabe et engagerende rum med plads til alle holdninger og en nuanceret debat. Netop derfor er Mette Vibe Utzon og Radio4 Morgen et match, der ikke kunne swipes hurtigt nok til højre på, mener Sune Lundby Møller, aktualitets- og nyhedschef på Radio4:

– Jeg er virkelig begejstret over at få Mette Vibe Utzon med på holdet af dygtige Radio4-værter. Det er en fremragende interviewer og stærkt vidende journalist, vores lyttere kommer i selskab med. Og jeg er sikker på, at Mette med sine kompetencer og store erfaring kan bidrage stærkt til arbejdet med at servere en aktualitets- og nyhedsflade, der sætter dagsorden og debatten fri.”

Mette Vibe Utzon kommer fra begyndelsen af oktober til at indgå i Radio4’s morgenværtshold, som blandt andet tæller Michael Robak og Kasper Harboe. Men allerede i september kan Radio4-lytterne få fornøjelsen af hendes dygtige værtsskab, når hun vikarierer på de politiske programmer ’Eksperimentet på Midten’ og ’Mandat’.

Mette Vibe Utzon – kort fortalt:

Uddannet journalist i 1992. Har siden været journalist og studievært TV2Lorry, DR Debatten, TV-avisen, Kontant, Nyhedsmagasinet, Horisont, Detektor, TV2 News – blandt meget andet – og har senest stået bag værtsmikrofonen på P1 Orientering og P1 Morgen. Derudover vært på adskillige folketingsvalg, kommunalvalg og amerikanske præsidentvalg samt forfatter til bøgerne ’Vi ku’ det hele – 7 portrætter af levet liv’, ’Ikon – journalistikkens førstedamer’ og ’Førstedamer’.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet