Nyhedsartikel

Mirco Reimer-Elster ny vært på ’Genau’

Danmarks eneste program, der udelukkende handler om Tyskland, ’Genau’ på Radio4, får ny mand bag mikrofonen. Mirco Reimer-Elster, som de fleste kender fra TV2, hvor han i en årrække har leveret skarpe analyser om amerikansk og tysk politik, overtager fra den 6. december værtsrollen på Radio4-programmet ’Genau’.

På papiret er Mirco Reimer-Elster, der har fået tysk kultur og historie ind med modermælken, og Danmarks eneste 100 procent-dedikerede Tysklandsprogram ”wie füreinander gemacht” eller sagt på en anden måde: ”Ein Traumpaar”. Men den garvede tv-ekspert erkender, at han med sin nye rolle tager et spring ud på dybt vand:

”Jeg plejer jo at være ham, der som ekspertkilde skal svare på spørgsmålene frem for at stille dem, så det at være vært er jo noget helt andet for mig. Men den tillid og tiltro, som jeg er blevet mødt med i vores samtaler på Radio4, har gjort beslutningen nem for mig. Min faglighed og opvækst i Tyskland er et godt fundament for værtsrollen, så jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang med ’Genau’ og til at være ham, der nu skal stille spørgsmålene,” siger Mirco Reimer-Elster.

Mirco Reimer-Elster ny vært på Genau

Mirco Reimer-Elster ny vært på Genau

Den 36-årige analytiker er født og opvokset syd for den tyske grænse, hvor han har boet størstedelen af sit liv. Her valgte hans tyske forældre at lade ham gå på mindretalsskoler i Sydslesvig frem for tyske institutioner, og efter gymnasietiden bosatte han sig i Danmark, hvor han nu har stiftet familie:

”Man kan sige, jeg er en form for ’falsk tysker’, jeg har måske valgt Tyskland lidt fra og Danmark til. Men min begejstring for Tyskland er indgroet. Jeg har dobbelt statsborgerskab, og min ældste datter går på tysk skole i København, så man kan med andre ord sige, at jeg på en og samme tid har et distanceret forhold til mit hjemland, samtidig med, at jeg kender det bedre end de fleste danskere. Og det er den viden, jeg glæder mig til at dele med danskerne og gøre dem klogere på Tyskland på ugentlig basis.”

’Genau’ blev sendt første gang den 5. november 2019 på Radio4 med Thomas Schumann som den stabile ankermand, der har været drevet af en lyst til at tage lytterne med på en rejse ned ad Autobahn for at gøre alle os danskere klogere på vores kæmpe naboland mod syd. Samme lyst og begejstring driver også Mirco Reimer-Elster, der dog slår fast, at han ikke nødvendigvis kommer til at dreje fra ved helt de samme Ausfahrt-skilte, som Schumann har gjort.

”Vi holder naturligvis fast i programmets grundlæggende styrke om at tage Tyskland alvorligt uden at være alvorstung, og ’Genau’ vil naturligvis stadig være Weltklasse i at vende den politiske udvikling i Tyskland. Men jeg har andre spidskompetencer end Schumann, og derfor kommer jeg også til at kaste mig over lidt andre emner fremover. ”BLEIBT ALLES ANDERS”, som Herbert Grönemeyer ville sige det. Lur mig, om der ikke kommer til at være lidt mere fokus på sport og kultur.”

Selv om Mirco Reimer-Elster først får værtsdebut den 6. december, kan han høres i ’Genau’ tirsdag den 29. november, hvor Thomas Schumann officielt overdrager mikrofonen til Mirco, mens de sammen ser tilbage på ’Genau’s første tre leveår i æteren. Hør, hvordan det foregår her – hvor du også kan få Thomas Schumanns forklaring på, hvorfor han stopper:

’Genau’ sendes tirsdage kl. 10.05 på Radio4

Mere om Mirco:

36 år og født og opvokset i Slesvig by. Han blev student fra Duborgskolen i Flensborg. Bor i dag på Frederiksberg med sin hustru og fire børn. Mirco Reimer-Elster har været USA- og Tyskland-analytiker i en årrække på TV2, er klummeskribent på Jyllands-Posten og har lavet samtalebogen ’ Skønhed og Skræk – To Generationer på Rejse i Tyskland” sammen med Ulla Terkelsen. Han er cand.mag. i amerikanske studier fra SDU, skriver stadig en ph.d om Tyskland under den kolde krig ved Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze, og så er han tidligere gæsteforsker ved Yale University.

Hvis du er nysgerrig efter at vide endnu mere om den nye Genau-vært, Mirco Reimer-Elster var han i foråret gæst i Radio4’s prisbelønnede ‘Portrætprogram’, som du kan høre her:

Foto: Agnete Schlichtkrull/Radio4

For yderligere info kontakt presseansvarlig Rosa Dehn Callesen på rosa@radio4.dk 

Læs også

04.02.23

22 har anmeldt PFAS-relateret sygdom som arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring forventer flere anmeldelser, efterhånden som der forskes i stofferne. PFAS mistænkes blandt andet for at være hormonforstyrrende og føre til kræftsygdomme, men der er ikke megen håndgribelig viden om konsekvenserne af at have været udsat for PFAS-stoffer. Derfor er det svært at få anerkendt en sygdom eller andre dårligdomme, der efter alt at…

Læs mere
03.02.23

Pia Olsen Dyhr er Mette Frederiksens rival og redningskrans

Mens vælgerne flygter fra S, går SF frem. Pia Olsen Dyhr står ifølge målingerne nu i spidsen for landets næststørste parti. Det udfordrer Mette Frederiksen, men det kan ironisk nok også blive hendes redning. Det er næppe en illustration, som vækker begejstring i Socialdemokratiet, men torsdag aften hyggede mange SF’ere sig gevaldigt med at studere…

Læs mere
03.02.23

Mindre skærm og mere praktisk: Folkeskolen skal ændres

De ældste elever i grundskolen skal have flere praktiske fag, sådan lyder det fra Regeringen. Indsatsen skal efter regeringens ønske få flere elever til at uddanne sig til eksempelvis murer, elektriker eller bager. Forslaget mødes med stor velvilje fra Gordon Ørskov Madsen, som er formand i Danmarks Lærerforening. Blandt andet fordi at folkeskolen i alt for mange…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet