Nyhedsartikel

Ny stemme i natten: Bubber er gæstevært på ‘Nattevagten’

Der er nærvær, mod og sårbarhed i luften, hver nat når mørket sniger sig ind, og ’Nattevagten’ tager over på Radio4. I de søvnige timer efter midnat holder ’Nattevagten’ telefonlinjen åben og taler med alle dem, der enten ikke kan, vil eller må sove.

Og natten til torsdag den 2. februar vil det være en helt særlig nattevagt, der tager imod. Som noget helt nyt åbner ’Nattevagten’ nemlig hver måned for en gæstevært. Første gang er det den 58-årige tv-vært Bubber, der debuterer i for ham et helt nyt medie, når han springer ud som gæstevært i radioprogrammet.

”Jeg har lyttet til ’Nattevagten’ utallige gange. Det er mit yndlingsprogram. Det er et vigtigt program. Og jeg har altid haft det sådan, at dét program gad jeg godt været vært på. Der er så meget radio og tv, hvor alt er planlagt på forhånd, og hvor man ikke viger en tøddel fra det egentlige format, siger Bubber og uddyber:

”Det, der tiltaler mig med ’Nattevagten’ er, at det her er virkelige mennesker, det er virkelige historier, vi hører råt for usødet. Intet er givet på forhånd, og det giver noget nerve. Samtidig sørger programmet også for, at ’de små stemmer’ bliver hørt. Stemmer fra mennesker, der måske ikke rigtigt passer ind i vores gængse rammer. Det er sådan noget, jeg brænder for.”

Du kan lytte til Nattevagten med Bubber her.

Oh shit…

Bubber tøvede derfor ikke et sekund, da han blev spurgt, om han ville være gæstevært på programmet. Det sekund brugte han til gengæld, da han blev foreslået at tale om emnet ’utroskab’ på sin første vagt.

”Jeg tænkte lige oh shit… På den anden side, så er det jo et vigtigt emne, det er et interessant emne, og det er et emne, man kun kan blive klogere af. Det er samtidig også et emne, vi sjældent taler helt åbent om, for det er jo hverken særligt charmerende eller sympatisk, hvis man har været utro.

Og som offer kan det måske være grænseoverskridende at tale om. Netop derfor egner det sig godt til radioen, hvor den anonymitet radioen også giver, forhåbentligt betyder, at vi kan få en dybere og bredere snak om emnet,” siger Bubber, der selv har gjort sig sine erfaringer i forbindelse med utroskab.

Del dine erfaringer

”Man lærer af sine fejl. Personligt vil jeg for eksempel godt love mig selv, at jeg aldrig mere vil være utro. Nu skal programmet jo ikke handle om mig, men det er da klart, at mine erfaringer har været med til at gøre mig nysgerrig efter at blive klogere på emnet, og jeg håber, lytterne vil hjælpe mig,” lyder det fra Bubber, der opfordrer alle med noget på hjerte i den henseende til at ringe ind til programmet natten til torsdag:

”Jeg håber, folk vil ringe ind og dele deres erfaringer med utroskab. Om de har knust hjerter eller selv har fået knust hjertet, om hvornår man er utro, om der er regler for utroskab, om man kan tilgive, om man kan komme videre og om, hvordan man kan komme videre… Så vi alle sammen kan blive lidt klogere.”

’Nattevagten’ med Bubber som gæstevært kan høres fra 00.00 til 02.00 natten til torsdag den 2. februar og igen natten til tirsdag den 7. februar.

Bag om programmet:

Hver nat, året rundt, de sidste 10 år har et mindre værtshold skiftedes til at tage ’Nattevagten’ på Radio4. ’Nattevagten’ er det eneste program på FM-båndet, hvor sender live fra studiet, hvor de taler med danskere, der ringer ind enten fordi de hverken vil eller må sove. Programmet så nattens mørke første gang den 1. november 2012 på Radio24syv, og er det eneste program, der fik lov til at leve videre, da Radio4 overtog sendetilladelsen.

De faste nattevagter er: Caroline Sascha Cogez, Sanne Gottlieb, Julie Badura, Torben Steno, Mads Nygaard og Nima Zamani. Fremover vil lytterne hver måned opleve en gæstevært i programmet, hvor Bubber er den første. Han står i første omgang bag mikrofonen natten til torsdag den 2. februar og natten til tirsdag den 7. februar.

’Nattevagten’ sendes alle nætter live fra 00.00-02.00

 

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet