Nyhedsartikel

Nyt politisk program på Radio4: ‘Eksperimentet på midten’

Radio4 lancerer nyt program om regeringspartierne og ensretter samtidig sendetidspunktet for sine øvrige politiske programmer, så lytterne fremover altid kan nyde ’den politiske time’ på alle hverdage mellem 11 og 12.

Den er blevet kaldt alt fra bastard til et gigantisk politisk eksperiment. Uanset hvad man kalder den, er SVM-regeringen et historisk politisk samarbejde hen over midten, og det store spørgsmål er, hvorvidt det ender som en lyksalig sammensmeltning eller en total nedsmeltning.

For hvad får man egentlig, når man blander rødt arbejderblod med liberale blå kræfter og tilsætter en dosis lilla teknokrati? Er det opskriften på den perfekte cocktail til handlekraft, eller en sprængfarlig bombe, der risikerer at detonere for tidligt og tage både partier, troværdighed og statsministerdrømme med sig på vejen.

Det forsøger Radio4 nu at finde svaret på i det nye, politiske program ’Eksperimentet på midten’, der har premiere tirsdag den 7. februar. Du kan lytte til første program her.

Her inviterer værten, Pernille Rudbæk, hver uge et panel bestående af tidligere ministre, ordførere og rådgivere til at dissekere SVM-regeringens ageren og tage lytteren med ind i det regeringsmaskinrum, de engang selv har opereret i.

’Eksperimentet på midten’ vil fremover sende hver tirsdag kl. 11.05, hvor de første gæster bliver Bjarne Corydon, Britt Bager og tidligere politiske V-rådgiver Steffen Hjaltelin, der blandt andet diskuterer måder, hvorpå Mette Frederiksen & Co. kan få styr på fagbevægelsen, som allerede har været på gaden i direkte protest mod regeringens forslag.

Sendetidspunktet betyder samtidig, at ’Frontlinjen’ med Peter Ernstved rykker til onsdag og skubber ’Mandat’ videre til torsdag. Mandag og fredag vil fortsat stå i hjørnernes tegn, henholdsvis ’Det røde hjørne’ og ’Det blå hjørne’. På den måde samler Radio4 alle sine politiske programmer i temabåndet ’den politiske time’, der betyder, at sendeplanen alle hverdage byder på politik mellem kl. 11.05 og 12.00.

’Eksperimentet på midten’ har premiere tirsdag den 7. februar kl. 11.05 på Radio4. Du kan lytte til første program nedenfor. 

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet