Nyhedsartikel

Nyt politisk program på Radio4: ‘Eksperimentet på midten’

Radio4 lancerer nyt program om regeringspartierne og ensretter samtidig sendetidspunktet for sine øvrige politiske programmer, så lytterne fremover altid kan nyde ’den politiske time’ på alle hverdage mellem 11 og 12.

Den er blevet kaldt alt fra bastard til et gigantisk politisk eksperiment. Uanset hvad man kalder den, er SVM-regeringen et historisk politisk samarbejde hen over midten, og det store spørgsmål er, hvorvidt det ender som en lyksalig sammensmeltning eller en total nedsmeltning.

For hvad får man egentlig, når man blander rødt arbejderblod med liberale blå kræfter og tilsætter en dosis lilla teknokrati? Er det opskriften på den perfekte cocktail til handlekraft, eller en sprængfarlig bombe, der risikerer at detonere for tidligt og tage både partier, troværdighed og statsministerdrømme med sig på vejen.

Det forsøger Radio4 nu at finde svaret på i det nye, politiske program ’Eksperimentet på midten’, der har premiere tirsdag den 7. februar. Du kan lytte til første program her.

Her inviterer værten, Pernille Rudbæk, hver uge et panel bestående af tidligere ministre, ordførere og rådgivere til at dissekere SVM-regeringens ageren og tage lytteren med ind i det regeringsmaskinrum, de engang selv har opereret i.

’Eksperimentet på midten’ vil fremover sende hver tirsdag kl. 11.05, hvor de første gæster bliver Bjarne Corydon, Britt Bager og tidligere politiske V-rådgiver Steffen Hjaltelin, der blandt andet diskuterer måder, hvorpå Mette Frederiksen & Co. kan få styr på fagbevægelsen, som allerede har været på gaden i direkte protest mod regeringens forslag.

Sendetidspunktet betyder samtidig, at ’Frontlinjen’ med Peter Ernstved rykker til onsdag og skubber ’Mandat’ videre til torsdag. Mandag og fredag vil fortsat stå i hjørnernes tegn, henholdsvis ’Det røde hjørne’ og ’Det blå hjørne’. På den måde samler Radio4 alle sine politiske programmer i temabåndet ’den politiske time’, der betyder, at sendeplanen alle hverdage byder på politik mellem kl. 11.05 og 12.00.

’Eksperimentet på midten’ har premiere tirsdag den 7. februar kl. 11.05 på Radio4. Du kan lytte til første program nedenfor. 

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet