Nyhedsartikel

Nyt program med Marie Sloma Qvortrup: ‘Skilsmissen’ – kendte danskere taler ud

I den nye Radio4-serie ’Skilsmissen’ går radiovært Marie Sloma Qvortrup tæt på en række kendte danskere, der alle har oplevet at måtte give op på deres ægteskab. Ærligt og sårbart fortæller de om det, der på mange måder er deres livs krise. Om skylden og skammen. Om sorgen og det frie fald. Kort sagt om SKILSMISSEN.

I Danmark ender cirka hvert andet ægteskab med at gå i stykker. Marie Sloma Qvortrup har været der selv. Da hun blev skilt for et års tid år siden, blev kolonihavehuset på Amager hendes private helle. Det var her, hun søgte tilflugt, mens det hele rasede og her, hun langsomt helede igen.

I det nye Radio4-program ’Skilsmissen’ inviterer Marie Sloma Qvortrup en række vidt forskellige gæster ud i sit kolonihavehus. Fælles for dem alle er, at de har været igennem en skilsmisse, og nu er parate til at dele deres erfaringer i en samtale om splittede venskaber, skiftedage, smadret selvforståelse, vaklende identitet og alt det andet, der følger med i skyggen af en skilsmisse.

”Jeg oplevede selv at stå midt i mit livs krise – og virkelig have brug for nogen at spejle mig i. For en ting er at skulle have en ny hverdag stablet på benene, og have sine børn sikkert med igennem. Noget andet er den enorme identitetskrise, som følger i kølvandet på en skilsmisse. For hvem er man overhovedet, når man ikke er nogens mand eller kone? Og hvordan kommer man derhen, hvor man tør tro på kærligheden igen? I de programmer, jeg har lavet, kan man først og fremmest finde ligesindede. Nogen, som har været lige nøjagtigt dér, hvor det gør allermest ondt – og som tør sætte ord på. Så jeg håber, at man ved at lytte med, vil føle sig lidt mindre alene,” siger Marie Sloma Qvortrup, der er vært på ’Skilsmissen’.

Hør blandt andet Manu Sareen, Sherin Khankan, Andreas Bo, Brian Mørk og Liselott Blixt dele deres erfaringer om at falde og derefter rejse sig igen. Om bristede drømme, delebørn og om følelsen af ensomhed. Om religiøse stopklodser, psykiske diagnoser og om at kunne håndtere det hårde med humor.

’Skilsmissen’ har premiere søndag den 5. december kl. 11.05 på Radio4, men du kan smuglytte det allerede nu

Læs også

18.01.22

Cyklisterne vil have biler på afstand med ny lov

Bilisterne er for dårlige til at holde afstand til cyklerne. Derfor skal færdselsloven ændres, så bilerne skal holde halvanden meters afstand. Det mener Danmarks Cykle Union og Cyklistforbundet. Lige nu er det et lovkrav, at “der holdes tilstrækkelig afstand” mellem bil og cykel. Men den formulering bør skærpes, så det bliver et lovkrav, at der…

Læs mere
17.01.22

Kunst eller kriminelt? Kunstner løb med en halv million. Nu sagsøger kunstmuseum

Nyheden var på alle flader, da kunstneren Jens Haaning i efteråret indleverede et værk til en udstilling på Kunsten i Aalborg. Jens Haaning havde fået til opgave at genskabe to værker, der viste henholdsvis en dansk og en østrigsk årsløn i kontanter. Men da museets medarbejdere åbnede pakkerne med de to billedrammer, var der kun…

Læs mere
17.01.22

Byrådspolitikere giver sig selv mere i løn som det første

Efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde i Lejre Kommune stiger lønningerne til de lokale politikere. Det møder kritik fra den tidligere borgmester. I Lejre Kommune bliver lønsedlen for nogle politikere i den lokale kommunalbestyrelse lidt sjovere at kigge på i fremtiden efter allerførste kommunalbestyrelsesmøde. De får nemlig en samlet lønstigning på 580.000 kr. om året, skriver TV2 Lorry.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet