Nyhedsartikel

Nyt program med Marie Sloma Qvortrup: ‘Skilsmissen’ – kendte danskere taler ud

I den nye Radio4-serie ’Skilsmissen’ går radiovært Marie Sloma Qvortrup tæt på en række kendte danskere, der alle har oplevet at måtte give op på deres ægteskab. Ærligt og sårbart fortæller de om det, der på mange måder er deres livs krise. Om skylden og skammen. Om sorgen og det frie fald. Kort sagt om SKILSMISSEN.

I Danmark ender cirka hvert andet ægteskab med at gå i stykker. Marie Sloma Qvortrup har været der selv. Da hun blev skilt for et års tid år siden, blev kolonihavehuset på Amager hendes private helle. Det var her, hun søgte tilflugt, mens det hele rasede og her, hun langsomt helede igen.

I det nye Radio4-program ’Skilsmissen’ inviterer Marie Sloma Qvortrup en række vidt forskellige gæster ud i sit kolonihavehus. Fælles for dem alle er, at de har været igennem en skilsmisse, og nu er parate til at dele deres erfaringer i en samtale om splittede venskaber, skiftedage, smadret selvforståelse, vaklende identitet og alt det andet, der følger med i skyggen af en skilsmisse.

”Jeg oplevede selv at stå midt i mit livs krise – og virkelig have brug for nogen at spejle mig i. For en ting er at skulle have en ny hverdag stablet på benene, og have sine børn sikkert med igennem. Noget andet er den enorme identitetskrise, som følger i kølvandet på en skilsmisse. For hvem er man overhovedet, når man ikke er nogens mand eller kone? Og hvordan kommer man derhen, hvor man tør tro på kærligheden igen? I de programmer, jeg har lavet, kan man først og fremmest finde ligesindede. Nogen, som har været lige nøjagtigt dér, hvor det gør allermest ondt – og som tør sætte ord på. Så jeg håber, at man ved at lytte med, vil føle sig lidt mindre alene,” siger Marie Sloma Qvortrup, der er vært på ’Skilsmissen’.

Hør blandt andet Manu Sareen, Sherin Khankan, Andreas Bo, Brian Mørk og Liselott Blixt dele deres erfaringer om at falde og derefter rejse sig igen. Om bristede drømme, delebørn og om følelsen af ensomhed. Om religiøse stopklodser, psykiske diagnoser og om at kunne håndtere det hårde med humor.

’Skilsmissen’ har premiere søndag den 5. december kl. 11.05 på Radio4, men du kan smuglytte det allerede nu

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet