Nyhedsartikel

Nyt program med Marie Sloma Qvortrup: ‘Skilsmissen’ – kendte danskere taler ud

I den nye Radio4-serie ’Skilsmissen’ går radiovært Marie Sloma Qvortrup tæt på en række kendte danskere, der alle har oplevet at måtte give op på deres ægteskab. Ærligt og sårbart fortæller de om det, der på mange måder er deres livs krise. Om skylden og skammen. Om sorgen og det frie fald. Kort sagt om SKILSMISSEN.

I Danmark ender cirka hvert andet ægteskab med at gå i stykker. Marie Sloma Qvortrup har været der selv. Da hun blev skilt for et års tid år siden, blev kolonihavehuset på Amager hendes private helle. Det var her, hun søgte tilflugt, mens det hele rasede og her, hun langsomt helede igen.

I det nye Radio4-program ’Skilsmissen’ inviterer Marie Sloma Qvortrup en række vidt forskellige gæster ud i sit kolonihavehus. Fælles for dem alle er, at de har været igennem en skilsmisse, og nu er parate til at dele deres erfaringer i en samtale om splittede venskaber, skiftedage, smadret selvforståelse, vaklende identitet og alt det andet, der følger med i skyggen af en skilsmisse.

”Jeg oplevede selv at stå midt i mit livs krise – og virkelig have brug for nogen at spejle mig i. For en ting er at skulle have en ny hverdag stablet på benene, og have sine børn sikkert med igennem. Noget andet er den enorme identitetskrise, som følger i kølvandet på en skilsmisse. For hvem er man overhovedet, når man ikke er nogens mand eller kone? Og hvordan kommer man derhen, hvor man tør tro på kærligheden igen? I de programmer, jeg har lavet, kan man først og fremmest finde ligesindede. Nogen, som har været lige nøjagtigt dér, hvor det gør allermest ondt – og som tør sætte ord på. Så jeg håber, at man ved at lytte med, vil føle sig lidt mindre alene,” siger Marie Sloma Qvortrup, der er vært på ’Skilsmissen’.

Hør blandt andet Manu Sareen, Sherin Khankan, Andreas Bo, Brian Mørk og Liselott Blixt dele deres erfaringer om at falde og derefter rejse sig igen. Om bristede drømme, delebørn og om følelsen af ensomhed. Om religiøse stopklodser, psykiske diagnoser og om at kunne håndtere det hårde med humor.

’Skilsmissen’ har premiere søndag den 5. december kl. 11.05 på Radio4, men du kan smuglytte det allerede nu

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet