Nyhedsartikel

Nyt program med Marie Sloma Qvortrup: ‘Skilsmissen’ – kendte danskere taler ud

I den nye Radio4-serie ’Skilsmissen’ går radiovært Marie Sloma Qvortrup tæt på en række kendte danskere, der alle har oplevet at måtte give op på deres ægteskab. Ærligt og sårbart fortæller de om det, der på mange måder er deres livs krise. Om skylden og skammen. Om sorgen og det frie fald. Kort sagt om SKILSMISSEN.

I Danmark ender cirka hvert andet ægteskab med at gå i stykker. Marie Sloma Qvortrup har været der selv. Da hun blev skilt for et års tid år siden, blev kolonihavehuset på Amager hendes private helle. Det var her, hun søgte tilflugt, mens det hele rasede og her, hun langsomt helede igen.

I det nye Radio4-program ’Skilsmissen’ inviterer Marie Sloma Qvortrup en række vidt forskellige gæster ud i sit kolonihavehus. Fælles for dem alle er, at de har været igennem en skilsmisse, og nu er parate til at dele deres erfaringer i en samtale om splittede venskaber, skiftedage, smadret selvforståelse, vaklende identitet og alt det andet, der følger med i skyggen af en skilsmisse.

”Jeg oplevede selv at stå midt i mit livs krise – og virkelig have brug for nogen at spejle mig i. For en ting er at skulle have en ny hverdag stablet på benene, og have sine børn sikkert med igennem. Noget andet er den enorme identitetskrise, som følger i kølvandet på en skilsmisse. For hvem er man overhovedet, når man ikke er nogens mand eller kone? Og hvordan kommer man derhen, hvor man tør tro på kærligheden igen? I de programmer, jeg har lavet, kan man først og fremmest finde ligesindede. Nogen, som har været lige nøjagtigt dér, hvor det gør allermest ondt – og som tør sætte ord på. Så jeg håber, at man ved at lytte med, vil føle sig lidt mindre alene,” siger Marie Sloma Qvortrup, der er vært på ’Skilsmissen’.

Hør blandt andet Manu Sareen, Sherin Khankan, Andreas Bo, Brian Mørk og Liselott Blixt dele deres erfaringer om at falde og derefter rejse sig igen. Om bristede drømme, delebørn og om følelsen af ensomhed. Om religiøse stopklodser, psykiske diagnoser og om at kunne håndtere det hårde med humor.

’Skilsmissen’ har premiere søndag den 5. december kl. 11.05 på Radio4, men du kan smuglytte det allerede nu

Læs også

28.06.22

Nyuddannet sundhedsplejerske: Vi er ikke klar til flere fædre på barsel

Om godt en måned træder den nye øremærkede barselsordning i kraft. Men det er sundhedsplejen ikke klar til. Det mener Emilie Grønfeld Wille, nyuddannet sundhedsplejerske. “I hele vores tid som sundhedsplejersker har vi været vant til et samfund, hvor det var mor der gik hjemme. Så jeg tror der er brug for en kulturændring i…

Læs mere
27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet