Nyhedsartikel

Prisregn over Radio4

Hele fire fornemme priser kunne Radio4 hente hjem fra weekendens prisuddelinger. Et kæmpe skulderklap og bevis på at Radio4 leverer stærkt, journalistisk indhold af høj kvalitet, mener Radio4’s bestyrelsesformand, Bjarne Werner Munck.

Det regnede med priser over Radio4 ved årets Prix Audio-uddeling i fredags og FUJ-priserne, der blev uddelt lørdag. For andet år i træk vandt Radio4 fredag aften hovedprisen Årets radioprogram, denne gang med interviewserien ’Det sidste måltid’, mens ’Radio4 Morgen’ vandt prisen for Årets morgenflade, og ’Portrætalbum’, der sidste år vandt prisen for Årets radioprogram, blev hædret som Årets musikprogram.

Og prisfesten fortsatte dagen efter, hvor Radio4 Undersøgers dokumentarserie ’Den døde pige i lægehuset’, vandt Formidlingsprisen ved Foreningen for Undersøgende Journalisters (FUJ) årlige prisuddeling.

”Radio4 har en klokkeklar ambition om at levere dagsordensættende journalistik. Derfor har stationen udover nyhedsproduktionen også en selvstændig gravergruppe ’Radio4 Undersøger’, som har produceret afslørende historier om alt fra lægesvigt og PFAS-skandaler til biskoppers overforbrug af offentlige midler. Historier, der allerede er blevet citeret bredt i danske medier og nu også hædret med priser. Så ud over det fantastiske i anerkendelsen af Radio4’s stærke interviewformater, som ’Det sidste måltid’ og ’Portrætalbum’, så glæder det mig naturligvis ekstra meget at se, at prioriteringen af den undersøgende journalistik er lykkedes. Priserne er et kæmpe skulderklap og bevis på, at Radio4 leverer stærkt, journalistisk indhold af høj kvalitet ,” siger bestyrelsesformand for Radio4, Bjarne Werner Munck.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet