I mange år var han kendt som Grønlands apostel. Men ikke længere. Sidste år blev statuen af Hans Egede i Nuuk vandaliseret med rød maling, som symbolsk løb ned over hans præstekjole. Og mens man for 100 år siden med pomp og pragt fejrede dagen for hans ankomst til landet, har man i år valgt at aflyse markeringen af 300-året helt. Hvad er der sket med grønlændernes forhold til præsten, der ville gøre dem kristne?
Det forsøger journalisterne Mads Malik Fuglsang Hansen og Nicoline Larsen at finde ud af i denne Radio4-reportageserie. Helt bogstaveligt rejser de i Hans Egedes fodspor i Grønland for at finde ud af, hvilke aftryk de har sat op igennem tiden. Hele turen flankeres af uddrag fra Egedes egen dagbog, der med hans egne ord fortæller om den store opgave, det viste sig, han havde påtaget sig. Han beretter om møder med grønlandske åndemanere, udfordringer med den barske natur og med at overføre sit verdensbillede og kultur til et samfund, der var så markant anderledes end det, han kom fra.
Følg med på den radiofoniske rundrejse, der begynder i Sydgrønland, hvor selve årsagen til, at Hans Egede valgte at pakke sit gode præstetøj i Norge og sammen med sin kone og fire børn drage ud på sin lange, farefulde rejse til Grønland, formentlig skal findes. Og tag med videre rundt i Grønland, hvor Mads og Nicoline selvfølgelig også kommer forbi Nuuk, hvor 43-årige Paneeraq Siegstad Munk, der er Grønlands næsten nyudnævnte biskop, og som derfor sidder i samme stol som Egede sad i dengang. Hør, hvilke tanker, hans mission vækker i hende, og hvorfor hun ville politianmelde Egedes dagbog for racisme, hvis han havde skrevet den i dag.
’Den grønlandske arv’, hver torsdag kl. 13.05 på Radio4 eller som podcast her.