Nyhedsartikel

Radio4 styrker kulturen med nye programmer og stærke kulturprofiler

Med to nye kulturprogrammer samt en makeover af et eksisterende vil Radio4 gerne gøre kulturdebatten vedkommende for alle.

”Vi har løbende arbejdet på at styrke vores samlede kulturflade på Radio4 ud fra en ambition om at gøre kulturstoffet mere relevant for flere. Derfor har vi udviklet nye formater og omlagt nogle af vores eksisterende,” siger kulturredaktør på Radio4, Michelle Mølgaard Andersen.

Ligesom Radio4’s lytterløfte lige fra begyndelsen har været at lukke flere ind i samfundsdebatten, skal forstærkningen på kulturområdet også bane vejen for at gøre kulturstoffet mere tilgængeligt og vedkommende for alle, uanset hvor man bor, eller hvad man beskæftiger sig med.

”Fælles for vores kulturprogrammer er, at vi ikke isolerer samtalen om kultur, men at vi gennem kulturen også giver perspektiv på nyhedsdagsordenen, på det nære mellemmenneskelige og på de store linjer i samfundet – både herhjemme og i udlandet,” siger Michelle Mølgaard Andersen.

Som led i processen har Radio4 derfor hyret en række stærke værts- og kulturprofiler til at stå for kanalens nye programmer. I begyndelsen af marts havde Radio4 premiere på programmet ’Notesbogen’, hvor forfatter Kaspar Colling Nielsen, dramatiker Line Knutzon og journalist Torben Sangild på skift åbner deres private notesbøger og deler deres undren og iagttagelser om den verden, vi lever i.

Torsdag 16. marts kom kulturjournalist og podcastvært Frederik Dirks Gottlieb og USA-analytiker Mirco Reimer-Elster flyvende ind på kanalen med det popkulturelle USA-magasin ’Only in America’, hvor de leverer begejstret nørderi om popkultur, samfund og storpolitik fra landet, der aldrig stopper med at fascinere.

Endelig er kulturprogrammet ’Kræs’ blevet relanceret under nyt navn som ’Kulturmagasinet’. Navneændringen sker i forlængelse af, at profilen på programmet er blevet strammet over tid.

”Kulturstoffet lukker sig nogle gange om sig selv. Mit mål er at invitere flere med til festen ved at gøre formidlingen mere inkluderende. Ikke mindst, fordi kulturen ikke er et sidespor til samfundsdebatten, men et fundament”, siger Mathias Wissing, der er vært på ’Kulturmagasinet’.

Ligesom Radio4 alle hverdage har et politisk bånd fra kl. 11-12 med kanalens politiske programmer, vil der fremover være et tilsvarende kulturbånd alle hverdage kl. 14-15, hvor ’Kulturmagasinet’ sender mandag, onsdag og fredag, ’Notesbogen’ om tirsdagen og ’Only in America’ om torsdagen.

Ud over de nye kulturprogrammer har Radio4 også ’Krimiland’, ’Portrætalbum’, ’Comedy-kontoret’ og ’Det Sidste Måltid’, der alle taler ind i den overordnede vision for kultur på kanalen.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet