Nyhedsartikel

Radio4 Undersøger: Journalistik, der er skabt til at blive hørt

De vanskelige, de vigtige og de vedkommende samfundshistorier bliver sat under lup i ny, medrivende programserie på Radio4.

 I ’Radio4 Undersøger’ går et nysgerrigt hold af undersøgende journalister i dybden med en række svære og stærke historier, der berører din hverdag og vores samfund.

Med den nye programserie kaster Radio4 sig over den afdækkende reportage, hvor der bliver kræset endnu mere for fortællingen, kælet for detaljen og afsat god tid til, at selv de tungeste og sværeste historier kan blive foldet ordentligt ud i en medrivende lydoplevelse.

Alt afhængigt af de enkelte historier kan ’Radio4 Undersøger’ høres som enkeltstående afsnit eller udvikle sig til en hel serie, der kan høres på podcast.

I de første seks afsnit af ’Radio4 Undersøger’ endevender Radio4 hele sagen om Forsvarets skjulte forurening af PFOS. En miljøskandale, der stadig vokser i omfang, og som løbende er blevet afdækket af Radio4 i samarbejde med Avisen Danmark. I reportageserien får du hele fortællingen om, hvordan flourstoffet PFOS gik fra at være et internationalt vidundermiddel til et af verdens mest frygtede stoffer, der nu ligger i grundvandet under Forsvarets områder.

Lyt til ’Radio4 Undersøger’ hver torsdag kl. 13.05 eller som podcast her:

Læs også

20.05.22

Kritisk Støjberg om Claus Hjort-sag: Intet nyt ved at stemme i blinde

Venstre er et af de partier, der i starten af ugen var ude med kritik af, at partiets medlemmer ikke kunne blive tilstrækkeligt oplyst, før de skulle stemme om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet. Mandag havde justitsminister Mattias Tesfaye og Rigsadvokaten indkaldt til drøftelser, hvor Folketingets partiledere kunne få yderligere indsigt i sagen, men…

Læs mere
20.05.22

Kampen om at blive blå statsministerkandidat spidser til

Måske kastes der aldrig lys over, om Claus Hjort Frederiksen har røbet statshemmeligheder og brudt loven. Til gengæld står det lysende klart, at kampen om at blive blå bloks statsministerkandidat strammer til. Det afklares måske aldrig, om forhenværende forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har overtrådt straffelovens paragraf 109 om at videregive statshemmeligheder. Torsdag måtte justitsminister Mattias…

Læs mere
20.05.22

Flere føder hjemme: Det giver en særlig tryghed

Gravide kvinder vælger i stigende grad at føde deres børn hjemme fremfor på en fødestue på det nærmeste hospital. Det viser nye tal fra fire ud af fem regioner, som Radio4 har fået adgang til. En af de kvinder, der har valgt at sætte sit barn i verden derhjemme, er Mette Barfoed. Hun har født…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet