Nyhedsartikel

Radio4 Undersøger: Journalistik, der er skabt til at blive hørt

De vanskelige, de vigtige og de vedkommende samfundshistorier bliver sat under lup i ny, medrivende programserie på Radio4.

 I ’Radio4 Undersøger’ går et nysgerrigt hold af undersøgende journalister i dybden med en række svære og stærke historier, der berører din hverdag og vores samfund.

Med den nye programserie kaster Radio4 sig over den afdækkende reportage, hvor der bliver kræset endnu mere for fortællingen, kælet for detaljen og afsat god tid til, at selv de tungeste og sværeste historier kan blive foldet ordentligt ud i en medrivende lydoplevelse.

Alt afhængigt af de enkelte historier kan ’Radio4 Undersøger’ høres som enkeltstående afsnit eller udvikle sig til en hel serie, der kan høres på podcast.

I de første seks afsnit af ’Radio4 Undersøger’ endevender Radio4 hele sagen om Forsvarets skjulte forurening af PFOS. En miljøskandale, der stadig vokser i omfang, og som løbende er blevet afdækket af Radio4 i samarbejde med Avisen Danmark. I reportageserien får du hele fortællingen om, hvordan flourstoffet PFOS gik fra at være et internationalt vidundermiddel til et af verdens mest frygtede stoffer, der nu ligger i grundvandet under Forsvarets områder.

Lyt til ’Radio4 Undersøger’ hver torsdag kl. 13.05 eller som podcast her:

Læs også

09.02.23

Radikal politiker: “Blasfemiparagraffen skal genindføres og Grundloven skrives om”

Blasfemiparagraffen skal genindføres, og så skal Grundloven skrives om. Sådan lyder et forslag fra viceborgmesteren i Høje Taastrup Kommune. “Jeg synes, vi er kommet derhen, hvor vi er nødt til at diskutere, om det skal være tilladt at lave hadforbrydelser mod nogle bestemte grupper. Derfor synes jeg, det giver mening at genindføre blasfemiparagraffen.” Sådan lyder…

Læs mere
08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet