Nyhedsartikel

Radio4 Undersøger: Journalistik, der er skabt til at blive hørt

De vanskelige, de vigtige og de vedkommende samfundshistorier bliver sat under lup i ny, medrivende programserie på Radio4.

 I ’Radio4 Undersøger’ går et nysgerrigt hold af undersøgende journalister i dybden med en række svære og stærke historier, der berører din hverdag og vores samfund.

Med den nye programserie kaster Radio4 sig over den afdækkende reportage, hvor der bliver kræset endnu mere for fortællingen, kælet for detaljen og afsat god tid til, at selv de tungeste og sværeste historier kan blive foldet ordentligt ud i en medrivende lydoplevelse.

Alt afhængigt af de enkelte historier kan ’Radio4 Undersøger’ høres som enkeltstående afsnit eller udvikle sig til en hel serie, der kan høres på podcast.

I de første seks afsnit af ’Radio4 Undersøger’ endevender Radio4 hele sagen om Forsvarets skjulte forurening af PFOS. En miljøskandale, der stadig vokser i omfang, og som løbende er blevet afdækket af Radio4 i samarbejde med Avisen Danmark. I reportageserien får du hele fortællingen om, hvordan flourstoffet PFOS gik fra at være et internationalt vidundermiddel til et af verdens mest frygtede stoffer, der nu ligger i grundvandet under Forsvarets områder.

Lyt til ’Radio4 Undersøger’ hver torsdag kl. 13.05 eller som podcast her:

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet