Nyhedsartikel

Radio4-vært kåret til Danmarks Bedste Naturformidler 2022

Rasmus Ejrnæs, seniorforsker ved Aarhus Universitet og vært på Radio4’s populære naturprogram ’Vildspor’, er i weekenden blevet kåret som Danmarks Bedste Naturformidler 2022.

Han er vild med naturen. Han vil gerne gøre den endnu vildere. Og han er ikke bange for at tage en ofte vild diskussion om, hvordan vi mennesker giver naturen mere plads til at folde sig ud på dens egne præmisser.

Det mod har netop sikret Rasmus Ejrnæs, seniorforsker i biodiversitet og vært på Radio4-programmet ‘Vildspor’, titlen som ’Danmarks Bedste Naturformidler 2022’.

”Rasmus vinder prisen for ikke at være bange for at provokere og skabe uro med sine udtalelser. Noget han i den grad kan tillade sig i kraft af sin solide faglige viden om og mange års forskning i natur og biodiversitet”, lød begrundelsen, da Ejrnæs fik overrakt prisen i forbindelse med ’Naturmødet 2022’, der også er kendt som naturens årlige, nationale folkemøde, og som i denne weekend afholdes i Hirtshals.

”Jeg er naturligvis superglad for den her pris. Det er et tegn på, at nogen lytter og følger med i det, jeg formidler, og det er dejligt. Det er jo noget, jeg gør, fordi jeg slet ikke kan lade være. Mit formål med at formidle er at fortælle folk noget, de ikke ved i forvejen. Viden er vigtig, det er på den måde, vi kan være med til at forandre verden,” lyder det fra Rasmus Ejrnæs, der glæder sig over, at dommerkomiteen havde valgt at lægge vægt på, at han i sin formidling tør udfordre magthaverne og kigge beslutningstagerne i kortene:

”Jeg provokerer ikke for provokationens skyld; det er bestemt ikke mit formål. Men når man siger tingene umisforståeligt og taler lige ud af posen, så vil der være nogen, der bliver provokeret. Og det er ok.”

Rasmus Ejrnæs har været vært på Radio4-programmet ’Vildspor’ siden radioens begyndelse i 2019, hvor han hver lørdag inviterer på nye indsigter både ude i naturen samt hjemme i studiet i samtaler med forskere, politikere og kunstnere.

I alt er det blevet til over 130 programmer og mere end 260 timer af ’Vildspor’, i løbet af hvilke Rasmus Ejrnæs op til flere gange har sat ild til de sociale medier, når gæsterne har debatteret biodiversitet.

Ud over sin værtsrolle på Radio4 har Rasmus Ejrnæs i over 25 år forsket i biodiversitet på Aarhus Universitet, hvor han stadig er tilknyttet som seniorforsker, han debatterer, skriver bøger og formidler aktivt på mange forskellige platforme.

’Vildspor’ produceres af Videnslyd og kan høres lørdage kl. 14.05-16 på Radio4, som podcast i Radio4’s app eller her.

Læs mere om ‘Danmarks Bedste Naturformidler’ og Naturmødet her

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet