Nyhedsartikel

Radio4-vært kåret til Danmarks Bedste Naturformidler 2022

Rasmus Ejrnæs, seniorforsker ved Aarhus Universitet og vært på Radio4’s populære naturprogram ’Vildspor’, er i weekenden blevet kåret som Danmarks Bedste Naturformidler 2022.

Han er vild med naturen. Han vil gerne gøre den endnu vildere. Og han er ikke bange for at tage en ofte vild diskussion om, hvordan vi mennesker giver naturen mere plads til at folde sig ud på dens egne præmisser.

Det mod har netop sikret Rasmus Ejrnæs, seniorforsker i biodiversitet og vært på Radio4-programmet ‘Vildspor’, titlen som ’Danmarks Bedste Naturformidler 2022’.

”Rasmus vinder prisen for ikke at være bange for at provokere og skabe uro med sine udtalelser. Noget han i den grad kan tillade sig i kraft af sin solide faglige viden om og mange års forskning i natur og biodiversitet”, lød begrundelsen, da Ejrnæs fik overrakt prisen i forbindelse med ’Naturmødet 2022’, der også er kendt som naturens årlige, nationale folkemøde, og som i denne weekend afholdes i Hirtshals.

”Jeg er naturligvis superglad for den her pris. Det er et tegn på, at nogen lytter og følger med i det, jeg formidler, og det er dejligt. Det er jo noget, jeg gør, fordi jeg slet ikke kan lade være. Mit formål med at formidle er at fortælle folk noget, de ikke ved i forvejen. Viden er vigtig, det er på den måde, vi kan være med til at forandre verden,” lyder det fra Rasmus Ejrnæs, der glæder sig over, at dommerkomiteen havde valgt at lægge vægt på, at han i sin formidling tør udfordre magthaverne og kigge beslutningstagerne i kortene:

”Jeg provokerer ikke for provokationens skyld; det er bestemt ikke mit formål. Men når man siger tingene umisforståeligt og taler lige ud af posen, så vil der være nogen, der bliver provokeret. Og det er ok.”

Rasmus Ejrnæs har været vært på Radio4-programmet ’Vildspor’ siden radioens begyndelse i 2019, hvor han hver lørdag inviterer på nye indsigter både ude i naturen samt hjemme i studiet i samtaler med forskere, politikere og kunstnere.

I alt er det blevet til over 130 programmer og mere end 260 timer af ’Vildspor’, i løbet af hvilke Rasmus Ejrnæs op til flere gange har sat ild til de sociale medier, når gæsterne har debatteret biodiversitet.

Ud over sin værtsrolle på Radio4 har Rasmus Ejrnæs i over 25 år forsket i biodiversitet på Aarhus Universitet, hvor han stadig er tilknyttet som seniorforsker, han debatterer, skriver bøger og formidler aktivt på mange forskellige platforme.

’Vildspor’ produceres af Videnslyd og kan høres lørdage kl. 14.05-16 på Radio4, som podcast i Radio4’s app eller her.

Læs mere om ‘Danmarks Bedste Naturformidler’ og Naturmødet her

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet