Nyhedsartikel

Radio4 varmer op til Tour-start: Nedtællingen til den store folkefest er i gang

Når Tour de France 2022 bliver skudt i gang i Danmark, vil Radio4 være massivt til stede for at give dig den bedste dækning af folkefesten i hele landet. Men allerede nu kan du varme op til den store begivenhed med Radio4’s helt egen Tour-connaisseur, Claus Elgaard.

1. juli trækker Danmark i gult – og Radio4 trækker naturligvis med. Fra det går løs med åbningsetapen i København rydder Radio4 fladen i tre timer fra fredag til søndag, hvor ’Missionen’ tager danskerne med på ruten, ind bag Tour-kulisserne, ud i fanzonerne, tilbage i Tour-historien og hen over Storebælt.

Fra Radio4’s base i de danske målbyer sender ’Missionen’-værterne, Amalie Bremer og Anders Hagen, hver dag live fra fanzonerne, og med hjælp fra et veloplagt reporterkorps langs ruten dækker vi den folkefest, som Tour-starten i Danmark lægger op til. Vi har fokus på Danmark, danskerne og på, hvor fedt det er, at verdens største cykelløb er kommet til landet.

Men allerede nu varmer vi op til den store folkefest med en række cykelrelevante indslag og temaer i vores faste sportsprogrammer med vores helt egen Tour-legende, Claus Elgaard, som kaptajn.
Igennem en årrække i 00’erne dækkede Claus Elgaard Tour de France for TV2, hvor han blandt andet sørgede for at indhente kortere interview og løbs-reaktioner hjem fra rytterne i målbyerne.

På Radio4 er der tid til mere fordybelse, når han hver mandag frem til Tour-start interviewer enten en nuværende rytter eller en af cykelstjernerne fra dengang i portrætprogrammet ’Fremkaldt’.  Og hver torsdag formiddag overtager Elgaard sendefladen med programmet ’Claus og legenderne’, hvor cykellegender som Jesper Skibby, Ole Ritter og Matti Breschel fortæller gamle røverhistorier, gode anekdoter og i det hele taget perspektiverer udviklingen i cykelsporten fra dengang til i dag.

Kom godt fra Tour-start og varm op til den store folkefest allerede nu på Radio4:
Fremkaldt’, mandage 13.05-14.00 
’Claus og legenderne’ , torsdage 11.05-12.00
’Missionen’, 1-3. juli fra 15.05-18.00

Foto: Stéphane Mantey/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet