Nyhedsartikel

Radio4 varmer op til Tour-start: Nedtællingen til den store folkefest er i gang

Når Tour de France 2022 bliver skudt i gang i Danmark, vil Radio4 være massivt til stede for at give dig den bedste dækning af folkefesten i hele landet. Men allerede nu kan du varme op til den store begivenhed med Radio4’s helt egen Tour-connaisseur, Claus Elgaard.

1. juli trækker Danmark i gult – og Radio4 trækker naturligvis med. Fra det går løs med åbningsetapen i København rydder Radio4 fladen i tre timer fra fredag til søndag, hvor ’Missionen’ tager danskerne med på ruten, ind bag Tour-kulisserne, ud i fanzonerne, tilbage i Tour-historien og hen over Storebælt.

Fra Radio4’s base i de danske målbyer sender ’Missionen’-værterne, Amalie Bremer og Anders Hagen, hver dag live fra fanzonerne, og med hjælp fra et veloplagt reporterkorps langs ruten dækker vi den folkefest, som Tour-starten i Danmark lægger op til. Vi har fokus på Danmark, danskerne og på, hvor fedt det er, at verdens største cykelløb er kommet til landet.

Men allerede nu varmer vi op til den store folkefest med en række cykelrelevante indslag og temaer i vores faste sportsprogrammer med vores helt egen Tour-legende, Claus Elgaard, som kaptajn.
Igennem en årrække i 00’erne dækkede Claus Elgaard Tour de France for TV2, hvor han blandt andet sørgede for at indhente kortere interview og løbs-reaktioner hjem fra rytterne i målbyerne.

På Radio4 er der tid til mere fordybelse, når han hver mandag frem til Tour-start interviewer enten en nuværende rytter eller en af cykelstjernerne fra dengang i portrætprogrammet ’Fremkaldt’.  Og hver torsdag formiddag overtager Elgaard sendefladen med programmet ’Claus og legenderne’, hvor cykellegender som Jesper Skibby, Ole Ritter og Matti Breschel fortæller gamle røverhistorier, gode anekdoter og i det hele taget perspektiverer udviklingen i cykelsporten fra dengang til i dag.

Kom godt fra Tour-start og varm op til den store folkefest allerede nu på Radio4:
Fremkaldt’, mandage 13.05-14.00 
’Claus og legenderne’ , torsdage 11.05-12.00
’Missionen’, 1-3. juli fra 15.05-18.00

Foto: Stéphane Mantey/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet