Nyhedsartikel

Radio4 varmer op til Tour-start: Nedtællingen til den store folkefest er i gang

Når Tour de France 2022 bliver skudt i gang i Danmark, vil Radio4 være massivt til stede for at give dig den bedste dækning af folkefesten i hele landet. Men allerede nu kan du varme op til den store begivenhed med Radio4’s helt egen Tour-connaisseur, Claus Elgaard.

1. juli trækker Danmark i gult – og Radio4 trækker naturligvis med. Fra det går løs med åbningsetapen i København rydder Radio4 fladen i tre timer fra fredag til søndag, hvor ’Missionen’ tager danskerne med på ruten, ind bag Tour-kulisserne, ud i fanzonerne, tilbage i Tour-historien og hen over Storebælt.

Fra Radio4’s base i de danske målbyer sender ’Missionen’-værterne, Amalie Bremer og Anders Hagen, hver dag live fra fanzonerne, og med hjælp fra et veloplagt reporterkorps langs ruten dækker vi den folkefest, som Tour-starten i Danmark lægger op til. Vi har fokus på Danmark, danskerne og på, hvor fedt det er, at verdens største cykelløb er kommet til landet.

Men allerede nu varmer vi op til den store folkefest med en række cykelrelevante indslag og temaer i vores faste sportsprogrammer med vores helt egen Tour-legende, Claus Elgaard, som kaptajn.
Igennem en årrække i 00’erne dækkede Claus Elgaard Tour de France for TV2, hvor han blandt andet sørgede for at indhente kortere interview og løbs-reaktioner hjem fra rytterne i målbyerne.

På Radio4 er der tid til mere fordybelse, når han hver mandag frem til Tour-start interviewer enten en nuværende rytter eller en af cykelstjernerne fra dengang i portrætprogrammet ’Fremkaldt’.  Og hver torsdag formiddag overtager Elgaard sendefladen med programmet ’Claus og legenderne’, hvor cykellegender som Jesper Skibby, Ole Ritter og Matti Breschel fortæller gamle røverhistorier, gode anekdoter og i det hele taget perspektiverer udviklingen i cykelsporten fra dengang til i dag.

Kom godt fra Tour-start og varm op til den store folkefest allerede nu på Radio4:
Fremkaldt’, mandage 13.05-14.00 
’Claus og legenderne’ , torsdage 11.05-12.00
’Missionen’, 1-3. juli fra 15.05-18.00

Foto: Stéphane Mantey/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet