Nyhedsartikel

’Spørg lægen’ – nyt sundhedsprogram på Radio4

Brænder du inde med en masse spørgsmål om dit helbred, eller vil du bare gerne have svar på nogle sundhedsemner, der er oppe i tiden? Så er hjælpen at finde på Radio4.

I det nye, ugentlige sundhedsprogram ’Spørg lægen’, der har premiere lørdag den 19.  marts, tager Radio4 temperaturen på danskernes generelle helbredstilstand, når radioens helt egne læger, Heidi Hedegaard og Michael Christensen, sætter fokus på sundhed, sygdom, medicin og alt derimellem.

Radiolægerne skiftes til at have vagten i den radiofoniske praksis, hvor de sammen med udvalgte gæster hver lørdag vil dykke ned i de sundhedstemaer, der enten fylder noget helt konkret hos lytterne, bliver debatteret i samfundet eller er ”talk of town” i lægeverdenen.

”Jeg håber virkelig, at programmet kan blive et sted, hvor man føler sig tryg og tør spørge om alt. Jeg vil meget gerne sætte fokus på nogle af de emner, jeg møder i min hverdag, og som af en eller anden grund er lidt tabubelagte. Emner, det måske ikke er så rart at tale om, fordi vi synes, det er pinligt eller meget nærgående,” siger Heidi Hedegaard, speciallæge i almen medicin, og den ene af de to værter på ’Spørg Lægen’.

Som programnavnet antyder er ’Spørg lægen’ helt og aldeles afhængig af lytteraktivitet og -involvering, og derfor er det allerede nu muligt at stille spørgsmål til lægerne om, alt inden for sundhed, og så vil Heidi og Michael gøre deres bedste for at besvare disse sidst i hvert program, hvor de afholder ’Åben konsultation’.

”Ingen spørgsmål er for små, store eller dumme – alt er velkommen i indbakken. ’Spørg lægen’ er et program, der lever for at få os alle sammen til at blive lidt klogere på vores egen sundhed, måske hjælpe os til at blive en lille smule sundere, og forhåbentligt gøre hver lytter lidt klogere på, hvordan de egentlig selv går og har det,” siger programmets andet vært, speciallæge i almen medicin, Michael Christensen.

Hvis du har noget, du gerne vil spørge lægerne om, kan du sende dit spørgsmål til sl@radio4.dk

’Spørg lægen’ kan høres lørdage kl.14.05 på Radio4 eller i Radio4-app’en.

Om værterne:

Heidi Hedegaard, 40 år:

Uddannet i 2010 fra Københavns Universitet, speciallæge i almen medicin i 2017; arbejder i dag i som praktiserende læge sammen med sin kompagnon i et stort lægehus i København. Er derudover også praksiskonsulent i Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i Københavns kommune med henblik på at forbedre samarbejdet mellem almen praksis og Jobcentrene. Privat er Heidi gift, mor til tre og af interesser kan nævnes en løbeklub, kunst, mad og vin. Spøger du, om hun kan lide østers er svaret et rungende ja.

Michael Christensen, 44 år:

Uddannet i 2006 fra Københavns Universitet, speciallæge i almen medicin i 2014, har været et år i New Zealand som praktiserende læge, arbejder i dag i egen lægeklinik, som han deler med to andre og er en del af lægevagten i Region Sjælland. Privat bor Michael med sin kæreste, har tre børn og er absolut engageret træner/midtbaneslider/straffe- og frisparksskytte på det lokale old boys-hold i fodbold.

Læs også

26.09.22

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4. Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten Den…

Læs mere
26.09.22

Studerende om kortere kandidatuddannelse: “Jeg havde valgt et år frem for to”

Regeringen vil forkorte halvdelen af kandidatuddannelserne fra et til to år. Forslaget er en del af reformudspillet “Danmark kan mere III”, der præsenteres i dag klokken 11. Og det er en god ide mener Cille Hald Egholm, som er kandidatstuderende i Statskundskab på Københavns Universitet – og medlem af Københavns Borgerrepræsentationen for Venstre. “Jeg er…

Læs mere
26.09.22

Pårørende efter Scandinavian Star vil have erstatning fra den danske stat

Efter en uvildig undersøgelse har konkluderet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, vil de pårørende nu have erstatning fra den danske stat. Enhedslisten bakker op. I starten af september konkluderede en uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en kontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet