BARBARAS BREVE
Barbaras brevduer slippes løs. I en digital tid er brevkunst forældet, så Barbara Gjerluff Nyholm genopdager disciplinen i et intimt univers, og sammen med ugens brevgæst giver hun dig inspiration til, hvordan du kan skrive dig tættere på et andet menneske.
RSSSeneste Udsendelser
I dette allersidste afskedsprogram får Barbara besøg af sin producer Tanja. Redaktionen har nemlig samlet nogle af de bedste breve i løbet af året. Det bliver blandt andet et genhør med Hyes adoptionsbrev, Rickys undskyldningsbrev og Ane Høgsbergs ‘Femifest’. Vi skal heller ikke snydes for en allersidste brevgæst: Coronaramte Signe Theilsen er nemlig med på en telefon, hvor hun læser et brev op, som hun skrev som led i sorgprocessen efter hendes mors død. Til sidst får Barbara også selv skrevet et farvelbrev til alle lytterne derude.
Brevduerne vender hjem
I dette allersidste afskedsprogram får Barbara besøg af sin producer Tanja. Redaktionen har nemlig samlet nogle af de bedste breve i løbet ...
En levekvinde og en verdensdame. Det er sådan, Barbara præsenterer sine gæster Ditte Giese og Anne Sofie Allarp. De to kvinder har udgivet en bog om livet og tilværelsen, der bygger på en brevveksling mellem dem, hvor de virkelig er kommet ind under huden på hinanden. De har lukket hinanden ind der, hvor det gør allermest ondt, og fortalt hinanden åbent og ærligt om alle livets nuancer. I brevene udveksler de tanker om parforhold, feminisme, sex, livet, døden og alt det midt i mellem, og her i Barbaras Breve fortsætter snakken om det, der virkelig betyder noget i tilværelsen.
En levekvinde og en verdensdame. Det er sådan, Barbara præsenterer sine gæster Ditte Giese og Anne Sofie Allarp. De to kvinder har ...
Brevgæst: Anne Tranum ser stort set ikke sin far. Og når hun gør er det akavet. Men nu vil hun ikke længere være i en relation, hvor kærligheden er betinget. Hvor hun skal gøre sig fortjent til opmærksomheden. Men relationen til far er smittet af på Annes kærlighedsliv - og dates ender ofte også akavet. I Barbaras breve skriver Anne et (måske) sidste brev til sin far - og parterapeut Katrine Axholm gør os klogere på, hvordan man selv tager ansvar for sine daddy-issues, når man dater.
Dating med daddy issues
Brevgæst: Anne Tranum ser stort set ikke sin far. Og når hun gør er det akavet. Men nu vil hun ikke læ...
Har grøntsagen porre egentlig en bevidsthed? Det mener Barbaras gæst Persille Ingerslev i hvert fald, at den har. Faktisk synes hun, at porren er en så fantastisk grøntsag, at hun har tænkt sig at skrive et brev til den. Persille er passioneret omkring planter, og de har været hendes vej ud af svære tider og følelsen af uro. Barbara og Persille taler om at gendyrke grøntsager, og hvordan Persille har fundet mening i tilværelsen ved at fylde sin lille københavnerlejlighed med hundredvis af planter. Barbara har også besøg af Lone Nielsen, projektleder og konsulent inden for natursocialt arbejde, til en snak om naturterapi, og hvad naturen kan gøre for os, når vi har lidt ondt i livet.
Persille får det til at gro
Har grøntsagen porre egentlig en bevidsthed? Det mener Barbaras gæst Persille Ingerslev i hvert fald, at den har. Faktisk synes hun, at porren ...
Barbara har haft besøg af skuespiller Mads Reuther, der spiller hovedrollen Vitus i DR3-serien 'Nogen om Emma'. Mads fortæller om at portrættere rollen som en forvirret og forelsket ung mand, der har døden tæt inde på livet. Mads gør os klogere på alle de kræfter og det store arbejde, som hele produktionen bag sådan en tv-serie lægger i projektet, og derfor vil Mads skrive et hyldestbrev til filmholdet. Imens taler Barbara med Christina Gauguin, der er bedemand og derfor har et helt særligt forhold til at have døden med på arbejde. Christina har som bedemand lært at sætte pris på hverdagen, og hvad der er vigtigt i livet for hende.
Barbara har haft besøg af skuespiller Mads Reuther, der spiller hovedrollen Vitus i DR3-serien 'Nogen om Emma'. Mads fortæller om at portræ...
Barbara har haft besøg af Julie Brahe, der har en søn med cerebral parese. Julie og hendes mand Morten har måtte kæmpe for deres søn, og selvom det har betydet svære tider med svære beslutninger, så er Julie i studiet for at skrive et kærlighedsbrev til Morten. De er gået fra at være hinandens ungdomskærlighed til at være hinandens familie, og samtalen mellem dem er aldrig stoppet. Overlæge Christina Høi-Hansen gør os klogere på cerebral parese, og hvad man som forældre skal indstille sig på, når man får et barn med et handicap.
Er man kun sit handicap?
Barbara har haft besøg af Julie Brahe, der har en søn med cerebral parese. Julie og hendes mand Morten har måtte kæ...
Barbara har haft besøg af Thomas Nørskov, der for fire år siden for alvor valgte livet. Thomas havde nemlig indtil da kæmpet med sig selv og sine indre dæmoner, og han var til sidst kommet til et punkt, hvor han ikke ønskede at leve mere. I dag er han i studiet for at tale om, hvordan man vender tilbage til livet, og hvorfor det er så vigtigt at lære at bede om hjælp. Seniorforsker Britt Morthorst er i studiet for at tale om selvmordsforebyggelse, og om hvorfor det er vigtigt at introducere håb hos mennesker, hvor livet er blevet for svært.
Da Thomas valgte livet
Barbara har haft besøg af Thomas Nørskov, der for fire år siden for alvor valgte livet. Thomas havde nemlig indtil da kæ...
Barbara har haft besøg af Cecilie Rosdahl, der tre gange har skrevet breve til Gud for at bede om hjælp til at finde den eneste ene. Efter hvert brev er den samme mand dukket op i Cecilies liv, men hver gang har forholdet af forskellige årsager ikke kunne stå distancen og blive til mere. Derfor taler Barbara med hende om, hvad man så gør, når man ikke er helt tilfreds med Guds evne som matchmaker. Børne- og ungdomspræst Nicolaj Stubbe Hørlyck fra Brorsons Kirke i København er også i studiet til en snak om kærlighed, den eneste ene, og hvordan Gud og kirken bedst opdateres til år 2020.
Barbara har haft besøg af Cecilie Rosdahl, der tre gange har skrevet breve til Gud for at bede om hjælp til at finde ...
Barbara har haft besøg af sin barndomsveninde Emma Bondo, der fortæller om et seksuelt overgreb, som Emma var udsat for i Paris for tre år siden. Emma har fødderne solidt plantet i gulvet og er omgivet af krystaller, digtsamlinger og billeder af dem hun holder af, imens hun fortæller om hændelsen i Paris. Maria Ventegodt, Ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder, forklarer de juridiske aspekter af den danske voldtægtslovgivning og de strømninger, der nu har ført til politisk enighed om en samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Imens skriver Emma et brev til sit 17-årige jeg for at minde hende om at passe på sig selv.
Barbara har haft besøg af sin barndomsveninde Emma Bondo, der fortæller om et seksuelt overgreb, som Emma var udsat for i Paris for ...
Souha Al-Mersal tager livtag med skammen. Den skam, hun mener er særligt knyttet til at være brun kvinde i Danmark. Hun er fraskilt, gift igen, har smidt tørklædet og skal dagligt forholde sig til, hvad familien, barndomshjemmet i Albertslund og det muslimske miljø mener. Men hun udskammes også for at være for dansk, for brun eller for meget sig selv. Snart er hun aktuel med en podcast der hedder ‘SKAMLØS’.
Souha Al-Mersal tager livtag med skammen. Den skam, hun mener er særligt knyttet til at være brun kvinde i Danmark. Hun er fraskilt, ...
Ricki lever med en fortid som bandemedlem, hooligan og misbruger. Han har blandt andet vold, svindel og drabsforsøg på samvittigheden. I første time skriver han et undskyldningsbrev til sine to lillebrødre, som har måttet leve med en storkriminel storebror. I anden time gæster Rickis lillebror, Oliver, studiet til et rørende forsoningsmøde, hvor Ricki læser sit undskyldningsbrev op for Oliver.
Ricki lever med en fortid som bandemedlem, hooligan og misbruger. Han har blandt andet vold, svindel og drabsforsøg på samvittigheden. I første time skriver han et undskyldningsbrev til sine to lillebrødre, som har måttet leve med en storkriminel storebror. I anden time gæster Rickis lillebror, Oliver, studiet til et rørende forsoningsmøde, hvor Ricki læser sit undskyldningsbrev op for Oliver.