Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Er du igen kommet til at råbe lidt for højt ad dine børn? Har du serveret mysli til aftensmad og glemt en fest i børnehaven? Får du ind i mellem ondt i maven af angst og grå hår af bekymring - og er du usikker på, om du overhovedet kan finde ud af at være forælder? Bare rolig. Du er helt normal. Marie Sloma Qvortrup er vært, journalist og har selv seks børn. Sammen med skønne eksperter bliver vi klogere på alt det, der optager os som forældre.
RSSDenne episode skal du høre, hvis du er ny i en deleordning – eller hvis du bare synes, det er svært at være far eller mor altid, men kun have dine børn halvdelen af tiden. Cand. Mag i psykologi, Mette Miriam Sloth og skolelærer Kim Scherers Larsen er faste medlemmer af panelet, og så har de begge en syv-syv ordning. Hør dem beskrive de mange svære og blandede følelser, der følger med, når man den ene uge er far eller mor for fuld skrue, og den næste er alene, med alt hvad det indebærer af både savn, kontroltab, frihed, dårlig samvittighed og svær kommunikation med den anden forælder.
Denne episode skal du høre, hvis du er ny i en deleordning – eller hvis du bare synes, det er svært at væ...
Den galopperende inflation har gjort alting dyrere. Det betyder - i følge en beregning fra Arbejdernes Landsbank, at en gennemsnitlig dansk børnefamilie sidste år måtte have 45.ooo kroner mere op af lommen for at købe det samme, som den gjorde året før. De fleste kan mærke, at krisen kradser, men det er især de i forvejen udsatte familier, som er ramt. I denne episode kan du høre Ninna Thomsen, Direktør for Mødrehjælpen og Ziga Friberg, Leder af Røde Kors Familiesektion fortælle, hvad de oplever. Hvordan forældre og børn påvirkes af fattigdom. De giver deres bud på, hvordan vi mindre trængte familier kan hjælpe - på en værdig og respektfuld måde. Og så formulerer de, hvad der er brug for fra politisk side, hvis vi skal undgå at forældre knækker, og at børn lider nød.
Den galopperende inflation har gjort alting dyrere. Det betyder - i følge en beregning fra Arbejdernes Landsbank, at en gennemsnitlig dansk børnefamilie sidste ...
Mere end hver tredje unge kvinde mellem 16 og 24 år har et skrantende mentalt helbred, og hveranden pige i ottende klasse er ikke glad for at være den, hun er. Det er de foruroligende konklusioner på store undersøgelser lavet i 2022 af blandt andet Børns Vilkår. I denne episode kan du møde Majbritt Bay, cand. psyk og souschef i Girltalk. En organisation, som arbejder med at forebygge mistrivsel hos piger og unge kvinder., og med at hjælpe og rådgive både pigerne selv, men også deres forældre. Hør Majbritt fortælle om arbejdet med de unge piger, om hvad det typisk er, de kæmper med. Om alt for meget pres - både på børn og forældre, og om hvordan man kan hjælpe sin datter, som har det svært. Eller finde hjælp til hende andre steder.
Mere end hver tredje unge kvinde mellem 16 og 24 år har et skrantende mentalt helbred, og hveranden pige i ottende klasse er ikke glad for ...
De tre faste paneldeltagere, pædagog og familierådgiver, Tina Brandt, skolelærer, Kim Scherers Larsen og direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl ser tilbage på 2022. Og der er nok at se tilbage på. For vi fik både krig, inflation, og en ny regering. Og mens der var udfordringer i folkeskolen, stigende mistrivsel blandt vores børn og unge og mangel på arbejdskraft på fødegangene og i landets institutioner, demonstrerede forældrene i gaderne, og ventelisterne til psykolog og psykiater blev længere og længere. Vi diskuterede køn, klima, ensomhed og øremærket barsel, og de unge væltede ud i livet igen efter næsten to år med nedlukninger i forbindelse med Corona.
De tre faste paneldeltagere, pædagog og familierådgiver, Tina Brandt, skolelærer, Kim Scherers Larsen og direktør i Børns Vilkår, Rasmus ...
Det er nemt at beslutte sig for noget, og nemt at love sig selv og hinanden forandring, når vi står med et nyt, friskt år foran os, og det er tid til at trække en streg i sandet. Vi skal have mere tid til hinanden, spise sundere, bruge mindre tid med en skærm eller have børnene ind i deres egne senge. Men et er intentioner, noget andet er at lykkes med dem. I denne episode ser de to psykologer, Marie Tolstrup og Frej Prahl nærmere på vanens magt. Du får gode råd til at lykkes med dine nytårsforsætter – og du bliver klogere på, hvorfor Marie ikke kan forstå, når andre psykologer bruger ordet ”nervesystem”, og hvad Frej egentlig mener, når han alligevel vælger at bruge netop dét ord.
Det er nemt at beslutte sig for noget, og nemt at love sig selv og hinanden forandring, når vi står med et nyt, ...
Det er nemt at beslutte sig for noget, og nemt at love sig selv og hinanden forandring, når vi står med et nyt, friskt år foran os, og det er tid til at trække en streg i sandet. Vi skal have mere tid til hinanden, spise sundere, bruge mindre tid med en skærm eller have børnene ind i deres egne senge. Men et er intentioner, noget andet er at lykkes med dem. I denne episode ser de to psykologer, Marie Tolstrup og Frej Prahl nærmere på vanens magt. Du får gode råd til at lykkes med dine nytårsforsætter – og du bliver klogere på, hvorfor Marie ikke kan forstå, når andre psykologer bruger ordet ”nervesystem”, og hvad Frej egentlig mener, når han alligevel vælger at bruge netop dét ord.
Det er nemt at beslutte sig for noget, og nemt at love sig selv og hinanden forandring, når vi står med et nyt, ...
Det er fjerde søndag i advent og to faste paneldeltagere, Natkirkepræst, Signe Malene Berg og forfatter og medstifter af Familiepolitisk Netværk, Karen Lumholt hjælper os med at indfange julens ånd. Vi kommer forbi julesorgen, længslen, ensomheden, nærværet og lysene i mørket. Og du får både præstens forslag til en alternativ jul, forfatterens rørende højtlæsning og en enkelt salme af Grundtvig.
Det er fjerde søndag i advent og to faste paneldeltagere, Natkirkepræst, Signe Malene Berg og forfatter og medstifter af Familiepolitisk Netværk, Karen ...
Den stigende mistrivsel og det stigende antal diagnoser på børn og unge har længe været en bekymring hos fagfolk. Og under efterårets valgkamp kom den for alvor også på den politiske dagsorden. Mistrivslen. De fleste kan godt blive enige om, at der skal gøres noget for at bremse udviklingen. At der skal flere ressourcer til psykiatrien og hurtigere hjælp til både forældre og børn, som har det svært. At der skal forebygges og sættes ind på stort set alle tænkelige områder ... MEN hvorfor gik det overhovedet så galt? Og kan man i virkeligheden tale om en krise efter krisen? Det giver speciallæge i almen medicin, forfatter og ekspert i digital trivsel, Imran Rashid og børne og ungepsykolog, John Aasted Halse deres bud på i denne episode af programmet.
Den stigende mistrivsel og det stigende antal diagnoser på børn og unge har længe været en bekymring hos fagfolk. Og under efterå...
Frank Erichsen - bedre kendt som Bonderøven - har skrevet bogen "Udsigt fra en malkeskammel", hvor han plederer for genopdagelsen af de praktiske dyder, det langsomme og det genanvendelige. Han mener, vi er nødt til at sørge for praktisk dannelse af vores børn. Både for planetens og børnenes egen skyld. Men er det skolens eller forældrenes opgave at danne vores børn praktisk? Hvordan gør vi det bedst? Og hvad stiller vi op, hvis vi har kontorhænder og får præstationsangst, når vi ser Bonderøven på sin kastanjegård med al sin hjemmebyggede familieidyl? I denne episode er panelets to skolemusketerer blevet til tre, når skolelærer, Kim Scherers Larsen og lektor i pædagogik, Jesper Koerstz Jensen flankeres af lærer i håndværk og design, Katrine Dalin Diduch.
Frank Erichsen - bedre kendt som Bonderøven - har skrevet bogen "Udsigt fra en malkeskammel", hvor han plederer for genopdagelsen af de ...
Det er første søndag i advent, og startskuddet til julen. De to faste medlemmer af panelet, skolepædagog, Keld Hansen og pædagog og familierådgiver, Tina Brandt har iført sig nissehuer, og giver gode råd til, hvordan vi som forældre undgår stress hos både store og små. Vi taler om forventningsafstemning i forhold til gaver, og om hvordan det måske kan ende med at blive en gave i sig selv at gå på jagt efter genbrugsfund. Og så er julen jo som bekendt hjerternes fest. Så hvis man har en smule mere, end man skal bruge, kan man give sig selv den fornøjelse at hjælpe dem, der er mere pressede end en selv.
Det er første søndag i advent, og startskuddet til julen. De to faste medlemmer af panelet, skolepædagog, Keld Hansen og pædagog ...
I denne episode kan du høre om forældreskabets store paradokser. I selskab med fast medlem af panelet, lektor i pædagogik, Jesper Koerstz Jensen trækker vi små sedler med store spørgsmål op af Radio4´s flotteste sommerhat. Hør blandt andet om Aulastress, klimakvaler og kvalitetstid. Og sænk skuldrene, for ligegyldigt hvor meget du ved, vil forældreskabet aldrig bare være nemt.
Sociolog Maria Ørskov Aksevoll har netop udgivet bogen "Det grænseløse forældreskab". Og fast medlem af panelet, børnepsykolog, Marie Tolstrup er medforfatter på et enkelt kapitel. Lyt med, når to akademiske sværvægtere og mødre gør op med myten om den perfekte forælder - og sætter spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er godt for både børn og voksne, når forældrerollen bliver altomfattende.
Denne episode er et must, hvis du som de fleste forældre en gang imellem får dårlig samvittighed. Hør psykologerne Frej Prahl og Mette Carendi give deres bud på, hvornår vi skal bede den dårlige samvittighed om at skride - og hvornår vi faktisk skal lytte til den. Det handler både om mønstre, livsvalg, samfundsnormer og præstationspres. Og om vigtigheden af kram og evnen til at tilgive sig selv og hinanden.
Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold, radio, podcasts og om os.
Derfor inviterer vi dig med i panelet, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio og podcasts skal lyde.
Du kan læse hvordan vi behandler dine oplysninger her.
Vil du let dele en af vores podcasts med andre, er her en række forskellige muligheder. Du kan gøre det via facebook og twitter. Du kan kopiere linket og sende det direkte. Og endelig kan du embedde podcasten på din egen hjemmeside.